reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja chodzę co 4 tygodnie,szyjkę miałam sprawdzaną na samym początku -7 tydzień,później gdy sama chciałam żeby sprawdził ( mówił,że będzie bardzo delikatny,żeby nic nie uszkodzić itp bo niektórzy lekarze sprawiają ból kobietom badając je nieprawidłowo i w ogóle zaczął tłumaczyć dlaczego On sam z siebie nie bada),później bolał mnie brzuch to musiał zbadać i tyle tego było. Nie wiem czy sprawdza stan szyjki na USG bo mi tego nie mówi. Na USG zawsze tłumaczy organy dzidzi i jak się wszystko rozwija czyli to co najbardziej potrzebne. O wagę pytam sama.

reklama
kurcze... to może sama powinnam powiedzieć ze chce zęby sprawdził mi szyjkę i rozwarcie. na usg opisuje wszystko co u dzidzi ile waży i podaje datę porodu za każdym razem inna :sorry2: bo moje dzieciątko na początku mało przybierało na wadze i miedzy terminem z OM a z USG było 10 dni różnicy. chociaż już coraz bliżej terminu z OM :-) :)

Cześć dziewczyny, fajnie, że dołączyłyście pod koniec
emoji4.png

Malinowa, ja też jak Zając mam co wizytę wziernikiem i palpacyjnie, a potem przez usg badaną szyjkę. Nigdy nie miałam po tym plamień.

Widzę, że kolejna robi pierogi
emoji28.png
ja też mam taki plan na ten tydzień!
A co jeszcze szykujecie na zapasy poporodowe?? Bo mi trochę szkoda mrozić jak w czerwcu będzie wszystko świeże...

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Uwielbiam robić zapasy, żeby później nie gotować ;) Lubię mieć zapas mięsa, żeby nie biegać do sklepu co chwila.

Cześć dziewczyny, fajnie, że dołączyłyście pod koniec [emoji4]
Malinowa, ja też jak Zając mam co wizytę wziernikiem i palpacyjnie, a potem przez usg badaną szyjkę. Nigdy nie miałam po tym plamień.

Widzę, że kolejna robi pierogi [emoji28] ja też mam taki plan na ten tydzień!
A co jeszcze szykujecie na zapasy poporodowe?? Bo mi trochę szkoda mrozić jak w czerwcu będzie wszystko świeże...

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Nic nie szykuje zapasow. Maz bedzie mi obiady dowozil na nastepny dzien ;) a zakupy na sniadanie czy obiad to na biezaco :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja w pierwszej ciazy sie nie zaopatrzylam w zadne zapasy, a potem baaaaaardzo zalowalam..;( teraz opracowuje plan i mam zamiar miec spory zapas prostych rzeczy. Jestem wege wiec lato bedzie sprzyjac. Ale nie wyobrazam sobie jak to bedzie teraz z dwojka... jak przy 1 maluchu glodowalam, bo mial obsesje mojego cyca. 24h na dobe przy cycu. Bylam wykonczona na poczatku. Ale chyba dlatego, ze urodzila sie malutka i bardzo nadrabiala;)

Ja zamroze pare golabkow z kasza, i zawekuje fasolki w sosie, sosy pomidorowe etc.

Ja melduje po wizycie...

Mlody stanal na 30 tyg z gkowa i brzuszkiem..[emoji52]
Crp mam zrobic ma cito
Proby watrobowe,
Gbs z okolic odbytu
Morfo i mocz..
Jak wyniki zle to mlodego wyjmujemy juz teraz..
Jak wyniki beda w miare to czekamy do 8 czerwca

Jutro z wynikami znow na wizyte

Jutro już będziesz wiedzieć co dalej z Wami? Trzymam kciuki żeby jeszcze troszkę posiedział

thgfikgneziy9g6d.png

Ja melduje po wizycie...

Crp mam zrobic ma cito
Proby watrobowe,
Gbs z okolic odbytu
Morfo i mocz..

O kurcze!
To trzymam kciuki żeby wyniki były ok, żeby młody powiedział w brzuchu trochę!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja melduje po wizycie...

Crp mam zrobic ma cito
Proby watrobowe,
Gbs z okolic odbytu
Morfo i mocz..

Ściskam i trzymam kciuki za dobre wyniki kochana :-* :-*

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja melduje po wizycie...

Crp mam zrobic ma cito
Proby watrobowe,
Gbs z okolic odbytu
Morfo i mocz..

Daj znac koniecznie co i jak :* nic sie nie martw

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Do góry