reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A po badaniu na fotelu plamicie delikatnie? Dosłownie zabarwienie na różowo

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam badanie na fotelu co wizyta. Wziernikiem i palpacyjnie. I nie nigdy nie plamilam.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Cześć dziewczyny :)
właśnie się zarejestrowałam na forum, chociaż czytam już jakiś czas :) Jestem w 36 tygodniu i termin mam na 10 czerwca. Od 2 tygodni boli mnie podbrzusze tak jak na okres, stawianie się brzuszka, kłucia w podbrzuszu i ból krocza jest na porządku dziennym :frown: już nie mogę się doczekać aż w końcu poznam moją małą Gabi :-) :) pytanie do was: czy to jest normalne że w tak zaawansowanej ciąży lekarz nie sprawdza czy szyjka się skraca i nie ma rozwarcia?
Moj mnie nie bada palpitacyjnie- no może tylko raz, mierzy szyjkę usg dopochwowo ale na tym przez powłoki brzuszne też można ją zmierzyć.
Gratulacje dla wszystkich wizytujacych!
Mam wizytę dopiero 17 maja, więc jeszcze ho ho ho. Jak czytam, że macie wizyty, to nie mogę się doczekać swojej.
Ja mam 18 maja ;) i już nie moge się doczekać :)

Malinowa mnie sprawdza ale dlatego że mi ta szybka się skraca i dlatego że mam skurcze i boli mnie brzuch. Poza tym za każdym razem pytam o to. Ale ja tak rzadko chodzę do lekarza ze nie wiem w sumie co i jak. Ostatnio wizytę miałam 26 a teraz dopiero 23 i to w sumie tylko mam mieć ktg.
Skurcze tez mam i brzuch boli od 2 tygodni, moze nawet od 2,5 ale jak pytalam o to, to stwierdził ze wszystko jest w porzadku i macica sie przygotowuje do porodu i tyle... ani razu w sumie mi szyjki nie mierzyl a bynajmniej nic nie mowil ze ma tyle i tyle

Cześć mamusie czytam was prawie od samego początku :) także chciałabym się pod koniec dołączyć do was :) coś o mnie . Jestem Ania i mam 22 lata to moja pierwsza ciąża wyczekuje córeczki Gabrysi a termin mam na 12 czerwca :) byłam już w szpitalu z powodu skurczów i mam lekkie rozwarcie :) także może wcześniej się coś wydeklaruje :) pozdrawiam was serdecznie :)

Witaj Anusia,
Ja też mam 22 lata ;) Gabrysia-ślicznie :)
widzę,że większość mam nie chce dotrwać do 40 tygodnia :D

Chodzę co 3 tygodnie, zawsze mam usg. Badana na fotelu byłam na pierwszej wizycie w 9 tygodniu, potem koło 30 tygodnia, bo złapałam infekcję. Szyjkę mi sprawdza na usg, prawie co wizytę.

Cześć mamusie czytam was prawie od samego początku :) także chciałabym się pod koniec dołączyć do was :) coś o mnie . Jestem Ania i mam 22 lata to moja pierwsza ciąża wyczekuje córeczki Gabrysi a termin mam na 12 czerwca :) byłam już w szpitalu z powodu skurczów i mam lekkie rozwarcie :) także może wcześniej się coś wydeklaruje :) pozdrawiam was serdecznie :)
Gabrysia piękne imie! [emoji4] moja córeczka tez bedzie miala tak na imie :)

Chodzę co 3 tygodnie, zawsze mam usg. Badana na fotelu byłam na pierwszej wizycie w 9 tygodniu, potem koło 30 tygodnia, bo złapałam infekcję. Szyjkę mi sprawdza na usg, prawie co wizytę.
Ja usg mam co 2 wizyte czyli srednio co 6 tygodni a o szyjce jak mowilam nic mi nie wiadomo :( moja mama twierdzi ze nie dotrzymam terminu i brzuch mi sie opuścił juz tydzien temu hehe wiec raczej cos powinno sie dziac z ta szyjka jak by tak mialo byc

reklama
Cześć dziewczyny, fajnie, że dołączyłyście pod koniec [emoji4]
Malinowa, ja też jak Zając mam co wizytę wziernikiem i palpacyjnie, a potem przez usg badaną szyjkę. Nigdy nie miałam po tym plamień.

Widzę, że kolejna robi pierogi [emoji28] ja też mam taki plan na ten tydzień!
A co jeszcze szykujecie na zapasy poporodowe?? Bo mi trochę szkoda mrozić jak w czerwcu będzie wszystko świeże...

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry