U
reklama
Heh no ja cierpliwa wogole nie jestem ogólnie ta ciąża to ciągły czas schiz i zmartwień ale to przez to że tak długo się staraliśmy i poprzednie niepowodzenia a i po drodze bóle plamienia i krwawienia. Boje się wszystkiego i czasem chyba nie jestem w stanie racjonalnie ocenić co jest poważne a co jest moja schiza. Chocuaz ostatnie 2 miesiace byly takie na luzie bo czułam córkę regularnie i to działało tak uspokajająco. Może gdybym miała bliżej już sama bym wsiada w samochód i pojechała. Ale nie dość że cały Kraków do przejechania przede mną to jeszcze wjazd do Krakowa od naszej strony w remoncie i korki okropne. A męża nie było a jak przyjechal chyba to on Mała obudził bo się do brzucha wydzieral wstawaj lobuzie! Obserwuje dalej jak ruchy się nie rozkręca to i tak pojadę jak mąż wróci do domu. Chociaż teraz czuje ja delikatnie co chwila.
Martusia1991
Fanka BB :)
No niby im dalej tym rzadziej czuć kopniaki. Brak miejsca i dzidziuś więcej śpi. Ale u mnie jest na odwrót.
Byłam dziś na wizycie i powiedziałam położnej ze zauważyłam krew na wkladce świeża. Powiedziała że to normalne . No i teraz mam takie brązowe plamienia i podobno już pomału czop odchodzi [emoji50] niby już teraz w każdej chwili może się coś zacząć ale nie musi ... dopiero dociera do.mnie jak mało czasu nam.zostalo [emoji50]
Byłam dziś na wizycie i powiedziałam położnej ze zauważyłam krew na wkladce świeża. Powiedziała że to normalne . No i teraz mam takie brązowe plamienia i podobno już pomału czop odchodzi [emoji50] niby już teraz w każdej chwili może się coś zacząć ale nie musi ... dopiero dociera do.mnie jak mało czasu nam.zostalo [emoji50]
Zając Czerwcowy
Eee tam nasze brzuchy sa rewelacyjnymi podstawkami [emoji23]
Zając Czerwcowy
Ja do tej pory czkawke u swojej czulam doslownie dwa razy. Wierci sie i puka w ciagu dnia ale nie czuje jej caly czas...ale tez sa dni, ze rano sie w ogole nie kreci- albo ja jej nie czuje- i rusza sie okolo 12, 13 dopiero. Takie zycie .A ja ruchów nie czuję cały czas. 2 tyg tez miałam schizy, ze nie czka, ze chyba od kilku godzin nic nie było. Ale pukałam, jadłam, piłam i jakies tam smyrniecia były. Od tego czasu zaczęłam obserwować i zauwazyłam, że ruchy są delikatniejsze. I czkawki są co kilka dnia, a nie kilka na dzień. Natomiast zawsze szaleje i wypina się między 21-22.
Monya81
No niby im dalej tym rzadziej czuć kopniaki. Brak miejsca i dzidziuś więcej śpi. Ale u mnie jest na odwrót.
Jak dla mnie to nie jest normalne. Bo gdyby było normalne, to każda by tak miała. Jeśli z dzieciaczkiem wszystko ok to moze faktycznie to zwiastun nadciągającego porodu. Obserwuj czujnie. Jakby znowu pojawiła się żywa krew ja bym na IP pojechała.
Zając Czerwcowy
Aleinadd to dobrze, ze sie ruszyla leniwa bestyjka
Moj maz to zawsze wieczorem robi malej audycje ,,HaloHalo Rozala tu swiat zewnetrzny nadaje" dorosly chlop a jak patrze jak sie wydurnia do brzucha to ciekawa jestem jak to bedzie jak Pyza bedzie z nami
Moj maz to zawsze wieczorem robi malej audycje ,,HaloHalo Rozala tu swiat zewnetrzny nadaje" dorosly chlop a jak patrze jak sie wydurnia do brzucha to ciekawa jestem jak to bedzie jak Pyza bedzie z nami
Bellax123!
Mój jak ma czkawke to wszyscy do okoła widzą bo mi cały brzuch skacze[emoji85] Ogólnie jak się rusza to bardzo to widać i naprawdę jestem w stanie uwierzyć w to zdjęcie ze stopą bo jak mały ruszy ręką to poprostu jestem pewna że to rączka i jak ktoś patrzy na brzuch to też mówi " Ale się rusza, jak to bardzo widać!"Ja do tej pory czkawke u swojej czulam doslownie dwa razy. Wierci sie i puka w ciagu dnia ale nie czuje jej caly czas...ale tez sa dni, ze rano sie w ogole nie kreci- albo ja jej nie czuje- i rusza sie okolo 12, 13 dopiero. Takie zycie .
reklama
Konwalia6
A powiedzcie czy w drugiej ciazy tez ruchy dziecka sa dla Was bolesniejsze? Ja w pierwszej odczuwalam ruchy jako bardzo delikatne, przyjemne, nie byly bolesne. A teraz to mnie tak czasem zaboli, zakluje ze stekammjak stara babcia. Raz nawet musialam autem zjechac na pobocze, bo mnie to tak bolalo...