reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny zwariuje... ogolnie codziennie Mała rusza się regularnie w ciągu dnia. Nie są to już kopniaki pojedyncze tylko raczej takie przepychanki i przeciągania. Oprócz tego miewa czkawke zwykle 3 razy dziennie. W nocy spie ale nawet jak się budzę do wc to jej nie czuję w nocy a przynajmniej jej ruchy mnie nie budzą. Wczoraj w ciągu dnia ładnie się ruszala, miałam dobry dzień nie przemeczylam się ani nic. Dziś w nocy jednak było inaczej ruchy małej mnie budziły do 5 rano jakoś spać nie mogłam czułam ja i czkawke miała 2 razy miałam wrażenie że jest nadpobudliwa. O 5 usnelam wreszcie i wstałam przed 10 i od tej pory ani drgnie nie czuję żadnych ruchów. Chodzę i leze, gadam do brzucha, klepe ruszam. Wypiłam szklankę coli, lezalam na plecach teraz leżę na boku. Mówiłam że czekam do 18 i dzwonie po męża. Ale to dopiero 8 godzin nie wiem jak to oceniać czy to dużo a i do tego ta noc taka aktywna. Czy to możliwe że jej się tryb przestawil. Co myślicie?

p19ucsqv6rf79f3c.png
Pojechałabym dawno sprawdzić skoro nawet po jedzeniu nie ruszyło...

reklama
Ja bym dmuchala na zimne. Wolno nam. Zostało nam już tylko parę tygodni wkoncu. Jedz kochana i się zbadaj bo stres w naszym stanie już pod koniec ciąży jest chyba najgorszym co mogłoby się nam stać.

Dziewczyny zwariuje... ogolnie codziennie Mała rusza się regularnie w ciągu dnia. Nie są to już kopniaki pojedyncze tylko raczej takie przepychanki i przeciągania. Oprócz tego miewa czkawke zwykle 3 razy dziennie. W nocy spie ale nawet jak się budzę do wc to jej nie czuję w nocy a przynajmniej jej ruchy mnie nie budzą. Wczoraj w ciągu dnia ładnie się ruszala, miałam dobry dzień nie przemeczylam się ani nic. Dziś w nocy jednak było inaczej ruchy małej mnie budziły do 5 rano jakoś spać nie mogłam czułam ja i czkawke miała 2 razy miałam wrażenie że jest nadpobudliwa. O 5 usnelam wreszcie i wstałam przed 10 i od tej pory ani drgnie nie czuję żadnych ruchów. Chodzę i leze, gadam do brzucha, klepe ruszam. Wypiłam szklankę coli, lezalam na plecach teraz leżę na boku. Mówiłam że czekam do 18 i dzwonie po męża. Ale to dopiero 8 godzin nie wiem jak to oceniać czy to dużo a i do tego ta noc taka aktywna. Czy to możliwe że jej się tryb przestawil. Co myślicie?

p19ucsqv6rf79f3c.png

Kurcze ja tez miewam takie schizy,ale 8 godzin to dosyc dlugo .Moze zareaguje na meza[emoji12]Mi kazali wypic szklanke lodowatej wody,Albo cos slodkiego.Moja reaguje jak naciskam palcem na brzuch.Wyprobuj wszystkie sposoby moze cos osterego? Moja na bank przestawila sie na noc ,bo teraz to od wieczora do rana daje znac A w ciagu dnia tylko od czasu do czasu... jak sie martwisz to lepiej sprawdz na ip,po co sie Masz stresowac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aleinadd ja bym pojechała do szpitala sprawdzić, niech chociaz położna tętno sprawdzi, czy serduszko ładnie bije. Ostatnio ja miałam taką akcje, po tych gwałtownych ruchach małego, o których pisałam, że jak wstałam rano to sobie uświadomiłam, że od czasu tego "napadu" synuś wcale się nie ruszał - więc razem z mężem próbowaliśmy rozruszać malca, ja już płakałam dosłownie, ale zjadlam banana i za chwile maluszek zaczął się przeciągać - także mi ulżyło. Jesli przez cały dzien nie byłaś aktywna tylko wsłuchiwałas sie w ruchy dziecka i nic to leć sprawdzić

74703e3kkwoaumma.png

Ja rodząc pierwszą Córkę miałam to samo. W domu regularne skurczeba gdy dojechałam do szpitala wszystko ustało. Zanim mnie zbadali to myśleli, ze pewnie wystraszyłam sie przepowiadaczami.. Ale nie.. Urodziłam jakies 4 godziny pozniej[emoji3]
Ostatnio gdzieś wyczytałam, ze podczas porodu wystepuje jakby zagiecie czasu[emoji3] Poród trwa dajmy na to 10 godzin a nam się wydaje, ze to kilka minut.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ja tez nie mialam wrazenia, ze to tylko chwila [emoji12]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez bym pojechala..niech zrobia ktg i usg..
U mnie czasem sie nie rusza dosc dlugo ale jak pogniote brzuch, popukam to sie zawsze chociaz przeciagnie..
Nie mialam.jeszcze sytuacji bym nie byla w stanie synka dobudzic..

p19ucsqv6rf79f3c.png
Nie zastanawiej sie tylko Jedź niech sprawdza czy wszystko w porządku ,może poprostu tak sie obróciła że ruchy są mniej wyczowalne.

5djylbetecfse5n6.png

Mój mały np zawsze reaguje jak położę zimny telefon na brzuchala. Wtedy wierci się troszkę bo chyba nie lubi zimna. Ale tak właśnie go sprawdzam jak jest cisza .

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

reklama
Mój mały np zawsze reaguje jak położę zimny telefon na brzuchala. Wtedy wierci się troszkę bo chyba nie lubi zimna. Ale tak właśnie go sprawdzam jak jest cisza .

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Mi mąż zawsze zwraca uwagę jak na chwilę położę tel na brzuchu że fale jakieś czy coś tam [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry