reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja na żadną porodówke sie nie wybieram aż do połowy czerwca. Jeszcze jestem w proszku i tyle mam zaplanowane. W przyszlym tygodniu zaczynamy dopiero remont łazienki po tempie naszego Pana śmiem twierdzić że skończy po porodzie. Jeszcze nie mam mebli w kuchni mają być gotowe na dniach :-) Przyszłościowy pokój synka obecnie magazyn i jaskinia mojego męża mam zamiar odgruzować w ciągu najbliższych 3 tyg. Za to zrobiłam mega zamówienie w Smyku i już chyba będę miała wszysto. Jest nadzieja że zdąże :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

To by już nie było na moje nerwy :D Ten remont w sensie, ostatnie zmiany w domu (odświeżanie pokoju dziewczynek) przeżywałam jak mrówka okres, dopiero jak poprałam ubranka (które czekają co prawda na prasowanie :p ale już w rozłożonym łóżeczku Tosi), odetchnęłam z ulgą. Ale życzę Ci aby remont szybko się skończył ;)

Dziewczyny nie narzekajcie na nude! Ja chetnie wezme od ktorejsc z Was troche wolnego czasu. W poprzedniej ciazy na L4 to sie naczytalam za wszystkie czasy i bardzo milo to wspominam [emoji4] teraz tez jakbym nie miala dziecka to bym sie zaczytala...[emoji7] bo teraz tylko jak troszke wolnego czasu mam

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie chciałam już się żalić, ale podpisuje się pod tym co napisałaś [emoji16]1.ciaża seriale i książki na potęgę, teraz moim ulubionym zajęciem są zabawy z córka [emoji16]Fakt, że dużo nadrabiam, bo już kiedyś pisałam, że zabrałam ją ze żłobka, bo miałam dosyć chorób w domu i zdecydowanie nie żałuje tej decyzji.

Jedyne czego teraz się boje, to tego, że mąż będzie w pracy, a zacznie się już coś dziać... mamy plan, że brat Ją przygarnie na ten czas co trafimy na poród do szpitala (bo nie wyobrażam sobie że miałabym przechodzić przez to sama). Nic tylko trzymać kciuki, by było bez nerwówki :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asia nooo Ty już właściwie na wylocie....choć ja też [emoji32] w poniedziałek zaczynam 37 tc... O matko. Jak tam u Was?

Martusia myślę że to może być infekcja, i na pewno lekarz każe zrobić badania moczu.

Aaaaa ja nie śpię lalalalala......[emoji27] 3.00 w nocy a ja oczy jak 5 zł [emoji21]

thgfikgneziy9g6d.png

Asia nooo Ty już właściwie na wylocie....choć ja też [emoji32] w poniedziałek zaczynam 37 tc... O matko. Jak tam u Was?

Martusia myślę że to może być infekcja, i na pewno lekarz każe zrobić badania moczu.

Aaaaa ja nie śpię lalalalala......[emoji27] 3.00 w nocy a ja oczy jak 5 zł [emoji21]

thgfikgneziy9g6d.png
W którym TC urodzilaś córkę? Ja w środę 37[emoji32]

3jgxskjox8hy3b2y.png

Witam was dziewczyny z oddziału patologii. Najpierw spędziłam dwie godziny ponad na porodowce. Ale okazało się że jednak te skurcze to są przepowiadajace. Przenieśli mnie na patologie na obserwacje. Mam półtorej centymetra rozwarcia. Zobaczymy jak to się dalej potoczy :) pozdrawiamy z ruchliwym Kubusiem
[emoji173]️

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia trzymamy kciuki by wszystko było oki. Jestes pod dobrą opieka wiec nie ma się co martwić.

A mnie obudziła burza. Tak ppierd*** ze az mój pies zaczął szczekac

W tej ciąży to już 5. raz się męczę ;(
Aktualnie płukania 2xdziennie FixSin do tego 2xdziennie Sinupret, ale już mija tydzień i jeszcze się nie uporałam, więc w piątek muszę zaliczyć lekarza. Na ból jedynie Apap (był raz że wylądowałam ze sterydem do nosa, ale wtedy nawet schylać się nie mogłam i płakałam z bólu).
Podobno nadmiar hormonów sprzyja takim infekcją...

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja podobnie. Robie jeszcze nebulizacje, albo zwykle parowki z majeranku. Nacietam amolem, ale tym razem mnie tak zlapalo, ze nie moge nawet spac.. a juz nawet bralam antybiotyk w lutym, bo stan byl tragiczny. Byle przeszlo po ciazy.. bo przy karmieniu tez malo co mozna brac.

thgfikgneziy9g6d.png
Ja tez nie moge spac. Ale najciekawsze, ze potem w ciagu dnia daje rade, nie czuje mega zmeczenia czy niewyspania. Ale bezsennosc to musi byc okropna przypadlosc:(

Asia myślałam wczoraj o Tobie czy się coś nie ruszyło właśnie [emoji5] oczywiście że dasz radę kochana chociaż powiem Ci że zaczynam rozumieć Twoje obawy bo mnie też zaczynają takie myśli nachodzic, ale napewno będzie wszystko dobrze [emoji4] informuj w miarę na bieżąco trzymam kciuki [emoji4]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

My nie śpimy od przed 5tą :) panie nas obudziły na ktg, małemu się to chyba nie podoba bo kopał tak mocno że aż byłam w szoku, chyba był zły że nie dały mu pospać :) (leniuch to on chyba będzie po mnie :) ) skurcze przepowiadajace się wyciszyly, gadałam tu z ciężarnymi i się Śmieja że jak zajedzie się do szpitala to momentalnie wszystkie zle wyniki i skurcze znikają haha miłego dnia dziewczynki [emoji8]

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry