reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Na zdrówko Kochana [emoji8] Myślę że na pół szklanki wrzątku 1-2 łyżeczki od herbaty. Moja babcia robi, studzi troszkę i je. Ale słyszałam że lepsze są nasiona lub sam olej, bo to mielone jest odtłuszczone, a podobno to ten "tłuszcz" ma takie super działanie [emoji5] Ja na razie rzuję nasionka, ale jak się skończą spróbuję kisiel [emoji16]

hchy3e3khm37w3fg.png
teraz sobie przypominam , zę kolega który miał chyba wrzody jadł siemię lniane... i twierdził ze najlepsze są takie świeżo zmielone w młynku ( nie tracą wtedy tych tłuszczów o których piszesz) , bo jak się je całe nasionka to moze dochodzić do jakiegoś zapychania jelit czy coś, bo te łupinki sie przyklejają do jelit a są ciężkie do strawienia. nie wiem na ile to prawda.

Posprztalam dom a teraz leze i zdycham..nospa polknieta ale martwie sie prze okropnie [emoji22]

Mi też brzuch boli jak przesadzę z robotą... Dlatego teraz jak widzę, że kurz leży- myślę sobie, że i ja poleżę [emoji23][emoji23][emoji23]
Serio, dziecko jest ważniejsze niż sprzątanie... Robię wszystko na raty, dużo odpoczywam [emoji5]

hchy3e3khm37w3fg.png

Posprztalam dom a teraz leze i zdycham..nospa polknieta ale martwie sie prze okropnie [emoji22]

nie martw się. o ile ten ból nie przypomina takich regularnych pulsujących skurczów, i nie masz plamienia ani krwawien, to prawdopodobnie to tylko macica się rozszerza. lekarz zalecił mi się za bardzo nie wysilać, brac wtedy nospę i leżeć. a jesli chodzi o sprzątanie to może rozkładaj sobie to na kilka razy? zeby się nie przeciążac?

teraz sobie przypominam , zę kolega który miał chyba wrzody jadł siemię lniane... i twierdził ze najlepsze są takie świeżo zmielone w młynku ( nie tracą wtedy tych tłuszczów o których piszesz) , bo jak się je całe nasionka to moze dochodzić do jakiegoś zapychania jelit czy coś, bo te łupinki sie przyklejają do jelit a są ciężkie do strawienia. nie wiem na ile to prawda.
Popieram, jeśli mielone to świeżo właśnie z nasion [emoji106] Ale o tych łupinkach nie słyszałam [emoji52]

hchy3e3khm37w3fg.png

Rudziutka witaj i mysl pozytywnie :) bedzie dobrze :) to w srode wizytujemy razem ;)

Mlodamama ja dzisiaj tez sie nasprzatalam i tez mnie ciagnie i pobolewa. To normalne :) trzeba odpoczac.

Wspolczuje Wam tej zgagi i refluksu... U mnie dzisiaj ogromny bol glowy... Na szczescie synek wlasnie zasnal to sobie odpoczne

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Do góry