reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Jak radzicie sobie z głodem ? Ja caly czas jestem głodna i brzuch mam jak balon [emoji53]

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
ja ciągle coś podjadam :) pewnie niedługo bedę gruuuba jak piłka plażowa a jak radzicie sobie ze zgagą i nadkwasotą? ja normalnie mam reflux, który w ciązy mi się nasilił. męty pić niemogę bo mam usunięty pęcherzyk a mięta pobudza wydzielanie żółci. macie jakieś super sposoby na to pieczenei w przełyku? czytałam o rumianku, chyba spróbuję :/

Ja nie mam karty ciazy ale za to mam pierwsza zgage... Eh
Ide na wizyte w srode wiec pewnie wtedy dostane.
Zdechne od tej zgagi...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Siemię lniane niezawodne [emoji16] Ja się do dziś zachwycam, a bez leków jestem już 4 dni [emoji2]

hchy3e3khm37w3fg.png

Ja mam kartę ciąży od pierwszej wizyty która była w 6tc. Dostałam skierowanie do por genetycznej na badania prenatalne ale najpierw wizyta tam a potem wyznacza termin na badania . Wizytę mam 28.10. Z badań wyszło ze mam trochę niskie żelazo wiec dostałam tabletki i za wysoki cukier wiec dostałam skierowanie na krzywa cukrowa. Krzywa tez podwyższona wiec mam tez skueyiwnie do por diabetologicznej. Czeka mnie cała ciąża na dietcie cukrzycowej :( wizytę mam 31.10. A teraz w środę moja gin i zobaczę co u Dzidzi :)

ja ciągle coś podjadam :) pewnie niedługo bedę gruuuba jak piłka plażowa a jak radzicie sobie ze zgagą i nadkwasotą? ja normalnie mam reflux, który w ciązy mi się nasilił. męty pić niemogę bo mam usunięty pęcherzyk a mięta pobudza wydzielanie żółci. macie jakieś super sposoby na to pieczenei w przełyku? czytałam o rumianku, chyba spróbuję :/
Ja mam refluks, od roku byłam na Controlocu, codziennie- bez niego umierałam. Jednak nie jest on polecany w ciąży... Lekarz zapisał mi Gaviscon, ale od środy dwa razy dziennie rzuję siemię lniane, rano na czczo i wieczorem przed spaniem i nie ma potrzeby przyjmować nic innego. Można też zamiast nasion robić kisiel z mielonego lub po prostu po łyżeczce oleju lnianego. Ale powiem Ci że jest jak opatrunek, pomaga natychmiastowo [emoji16] A no i odstawiłam wszystko co słodkie do picia, piję tylko wodę i pierwszy raz od roku NIE DOKUCZA MI REFLUKS [emoji38] [emoji38] [emoji38]

hchy3e3khm37w3fg.png

reklama
Ja mam refluks, od roku byłam na Controlocu, codziennie- bez niego umierałam. Jednak nie jest on polecany w ciąży... Lekarz zapisał mi Gaviscon, ale od środy dwa razy dziennie rzuję siemię lniane, rano na czczo i wieczorem przed spaniem i nie ma potrzeby przyjmować nic innego. Można też zamiast nasion robić kisiel z mielonego lub po prostu po łyżeczce oleju lnianego. Ale powiem Ci że jest jak opatrunek, pomaga natychmiastowo [emoji16] A no i odstawiłam wszystko co słodkie do picia, piję tylko wodę i pierwszy raz od roku NIE DOKUCZA MI REFLUKS [emoji38] [emoji38] [emoji38]

hchy3e3khm37w3fg.png
ooo a przybliż mi ten temat siemienia :) mówisz że zujesz? ale jak? tak po prostu te nasionka wkładasz do buzi i zujesz? a co tego kisielu - znalazłam różne przepisy, a Ty jak go robisz? dzięki wielkie za radę !!!

Do góry