reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Siemię lniane niezawodne [emoji16] Ja się do dziś zachwycam, a bez leków jestem już 4 dni [emoji2]

hchy3e3khm37w3fg.png
Super Kasianze ci pomaga. Sama radzilam siemie a dzis marudze. Zaraz gotuje kisiel.. Eh nie lubie ale dziala.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
ooo a przybliż mi ten temat siemienia :) mówisz że zujesz? ale jak? tak po prostu te nasionka wkładasz do buzi i zujesz? a co tego kisielu - znalazłam różne przepisy, a Ty jak go robisz? dzięki wielkie za radę !!!
Tak, łyżeczkę od herbaty tych nasionek wsypuję do buzi i rzuję, są bez smaku w zasadzie. Kisiel to chyba tylko wrzątkiem się zalewa to mielone siemię, nie robiłam ale moja babcia codziennie sobie robi- też jest bez smaku [emoji5] Naprawdę polecam, to cudowny lek i przede wszystkim naturalny, więc dla Dzidzi nie zaszkodzi [emoji178]

hchy3e3khm37w3fg.png

Super Kasianze ci pomaga. Sama radzilam siemie a dzis marudze. Zaraz gotuje kisiel.. Eh nie lubie ale dziala.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Kochana życie mi uratowałaś tym siemieniem! [emoji178] Dziękuję [emoji8] Choć szczerze mówiąc nie wierzyłam że mi pomoże, bo naprawdę silny u mnie ten refluks...

hchy3e3khm37w3fg.png

Tak, łyżeczkę od herbaty tych nasionek wsypuję do buzi i rzuję, są bez smaku w zasadzie. Kisiel to chyba tylko wrzątkiem się zalewa to mielone siemię, nie robiłam ale moja babcia codziennie sobie robi- też jest bez smaku [emoji5] Naprawdę polecam, to cudowny lek i przede wszystkim naturalny, więc dla Dzidzi nie zaszkodzi [emoji178]

hchy3e3khm37w3fg.png
dzięki kochana ! a powiedz jeszcze ile tego siemienia ( łyżeczkę , dwie ) i jaką ilością wody się zalewa? i czy ten kisiel pijemy schłodzony czy moze być letni? bo na necie są przeróżne info, raz ze pół szklanki, raz ze szklankę, raz ze na noc trzeba zostawić i dopiero rano pić :/ z góry dziękuję ! u mnie reflux taki że tez bez sinych środków na receptę nie wyrabiam czasami :(

dzięki kochana ! a powiedz jeszcze ile tego siemienia ( łyżeczkę , dwie ) i jaką ilością wody się zalewa? i czy ten kisiel pijemy schłodzony czy moze być letni? bo na necie są przeróżne info, raz ze pół szklanki, raz ze szklankę, raz ze na noc trzeba zostawić i dopiero rano pić :/ z góry dziękuję ! u mnie reflux taki że tez bez sinych środków na receptę nie wyrabiam czasami :(
przepraszam , dopiero doczytałam że Ty tak nie robisz i nie wiesz :) to przez ten ból, nie myślę logicznie :p ale może któraś z Was dziewczyny zna przepis na kisiel z siemienia? :)

Cześć dziewczyny podczytuję was już od tygodnia ale nie miałam odwagi się dopisywać ...... mam termin na około 22 czerwca. Bardzo się boję żeby wszystko było dobrze. W czerwcu straciłam swoją kruszynkę w 8 tyg 3 lekarzy stwierdziło martwą ciążę. Tak bardzo chcę żeby było dobrze i zarazem tak bardzo się boję. W środę mam USG. Od samego początku jestem na zwolnieniu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Na zdrówko Kochana [emoji8] Myślę że na pół szklanki wrzątku 1-2 łyżeczki od herbaty. Moja babcia robi, studzi troszkę i je. Ale słyszałam że lepsze są nasiona lub sam olej, bo to mielone jest odtłuszczone, a podobno to ten "tłuszcz" ma takie super działanie [emoji5] Ja na razie rzuję nasionka, ale jak się skończą spróbuję kisiel [emoji16]

hchy3e3khm37w3fg.png

Cześć dziewczyny podczytuję was już od tygodnia ale nie miałam odwagi się dopisywać ...... mam termin na około 22 czerwca. Bardzo się boję żeby wszystko było dobrze. W czerwcu straciłam swoją kruszynkę w 8 tyg 3 lekarzy stwierdziło martwą ciążę. Tak bardzo chcę żeby było dobrze i zarazem tak bardzo się boję. W środę mam USG. Od samego początku jestem na zwolnieniu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
nie nastawiaj się negatywnie , błagam ! pamiętaj że takie emocje bardzo silnie wpływają na ciążę, a przecież nei chcesz sobie i maleństwu zaszkodzic? dobrze ze jesteś na zwolnieniu, minimalizujesz ryzyko... dbaj o siebie , odpoczywaj, oglądaj i czytaj same przyjemne rzeczy które lubisz. zobaczysz ze będzie dobrze !! :) głowa do góry !

reklama
Dziewczyny czy Wam sie zdarzaja takie bole jak na okres dosc mocne jak dlugo pochodzicie albo sprzatacie? [emoji54][emoji52]

mi się takie zdarzają ale niezależnie od wysiłku. po prostu nagle chwytają i dupa blada, próbowałam być dzielna ale teraz stosuję nospę doraźnie, jak już boli. wolę to ( choć podobno też nospy lepiej nie brać w nadmiarze) niż narazać siebie i ciążę na te silne bóle

Do góry