reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

no to się teraz przyznaj ile ubranek na 56 kupiłaś? [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Kur$#a za duzo [emoji23] ale juz nie kupowalam dawno bo zrobilam wywiad w rodzinie i stwierdzilam ze bedzie duza. Ale z hm kupuje 56 bo zawyzone ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Hehehe skąd ja to znam, chociaż .... przed wczoraj wypiłam pół szklanki soku z kiszonej kapusty- przeczyściło mnie lepiej niż lewatywa :p

Śmiem się spierać, że nic tak nie umie przeczyścić jak lewatywa [emoji28]Ale z opcji kapusty skorzystam jak będę w potrzebie [emoji3]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Zając nie przejmuj się wagą. Co lekarz i sprzęt to inny wynik. Poza tym 1800g na 30tc to dość normalne. Moje 2 klocki w 30tc miały prawie po 1900g. No i nie wiadomo kiedy urodzisz... może w 37 czy 38, nigdzie nie jest powiedziane że poród ma być w 40tc.
Ciesz się że księżniczka zdrowo rośnie...Gratulacje

010ikw7ip2lmrcv3.png
[/QUOTE]
To najwazniejsze :) ale jak czytam w necie ze dzieci w tym tyg waza nawet AZ 1.5 kg... to moje 1860 g jest troche ponad norme [emoji85] ale niech rosnie klocuszek mama i tak urodzi ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Kur$#a za duzo [emoji23] ale juz nie kupowalam dawno bo zrobilam wywiad w rodzinie i stwierdzilam ze bedzie duza. Ale z hm kupuje 56 bo zawyzone ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
wywiad w rodzinie mówisz... też zrobiłam. moja mama i mój tata obydwoje po 3300. Ja i moja siostra 2800, rodzeństwo mojego M. wszyscy troje 4500, a mój M. w na koniec 7 miesiąca 2900 !!

w57vyx8dubspq12k.png

Zając super, że wszystko ok:) Tą wagą Rozalki to się nie przejmuj, bo to tylko pomiary statystyczne. U mnie Jasiek na usg mojego lekarza 1750 gr, a u lekarza na usg II trym. 1480 gr. Więc wszystko zależy od sprzętu i algorytmu, który przelicza wymiary na wagę:-)

Suelen - lepiej odpocząć w szpitalu, niż stresować się w domu. Następne święta będziecie już w komplecie:)
U mnie było podobnie.U prowadzacego 1825g a u specjalisty 1575g.Takze z tą wagą to niegdy nie wiadomo.

Ja juz po usg 31t2d

Na usg dziewczynki bardzo dobrze. Izunia wstawia sie glowka i waga 1600g, a Ulcia zrobila psikusa i lezy pupcia do dolu z waga 1760g. Upasly mi sie panienki :)

Suelen A jak ty sie czujesz ogolnie? Ja sie zastanawiam NAD ta twardniejaca macica i wszedzie pisza,ze to tylko takie krotkotrwale,A ja czuje jak ona sie napina na bardzo dlugo na takie polgodzinne sesje troche odpoczynku i znowu ,takze w nocy ciagle sie budzilam bo taki kamien byl.Teraz w ciagu dnia lepiej ,ale za to hsftowalam [emoji30].Dobrze ,ze mam usg we wtorek ,bo zaczynam panikowac no i lekarza na czwartek[emoji26]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sassanka kruszynka jesteś!!

Zając mój obywatel też waży niby 1856 więc spoko, ja w to nie wierzę bo moje dziecko jak mierzyli w szpitalu przed cc miał ważyć ponad dwa kg a ważył ledwo 1760.

Z tą macica ja nic takiego nie czuje chyba jest leniwa i dobrze.

Saulen super waga niech siedzą tam.przynajmniej do 2200 a Ty łez i odpoczywaj.

reklama
Do góry