reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Oczywiście kurier musiał przyjść akurat jak byłam na wizycie,ja to mam szczęście.:oo: ;) no nic to czeka mnie wyprawa na pocztę i stanie w milionowej kolejce ahh :D

reklama
I tak z ciekawosci - przy kp kiedy wraca miesiaczka ? Pytam bo moja kolezanka karmila syna, ktory ma rok i 4 msc i dopiero go odstawila i mowi ze chyba dostanie okresu.

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja bardzo szybko po porodzie dostalam okres bo ok. 2 miesiace minely jak dostałam. Tylko że okres był nieregularnie. Ale duzo moich znajomych karmiacych piersią dostaje po ok.pół roku po po porodzie

5djylbetecfse5n6.png

I tak z ciekawosci - przy kp kiedy wraca miesiaczka ? Pytam bo moja kolezanka karmila syna, ktory ma rok i 4 msc i dopiero go odstawila i mowi ze chyba dostanie okresu.

p19u9jcg81ehxczt.png
Różnie bywa. Niektore kobiety dostaja niedlugo po porodzie. Ja dostalam po roku karmienia. Mam znajoma, ktora dopier jak odstawila dziecko ( chyba po.2,5 roku) dostala okres.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ktoś pisał o braku energii ...ja też tak mam :( niemam siły niewiem czy to przez prace ktorej w ostatnich dniach mam bardzo dużo czy przez ciąże,a może przez wszystko ,ale tak mi.sie nic niechce ....
A ja odliczam dni w pracy,! Jeszcze 2 .... z jednej.strony sie ciesze bo bede w domu ,odpoczwala i te dni nie beda w biegu żeby wszystko ogarnąć i wszedzie zdążyć,a z drugiej strony płakać mi.sie chce ,bardzo lubie swoja prace,lubię moje klientki ,lubie to że zawsze na bieżąco jestem co u nich słychać itp....matko jak tego.bedzie mi brakowało :( nommm, ale czas na zmiany .

5djylbetecfse5n6.png

A co do jedzenia w czasie porodu to ja mialam ze soba kasztanki ( te czekoladki), ale nawet jednej nie bylam w stanie zjesc, bo mialam straszniw sucho w ustach i ciezko bylo. Za to po porodzie bylam baaardzzo glodna. Chcialam wyslac meza choc po jakas bulke do sklepu, ale byla niedziela, 5 rano i wszystko zamkniete. [emoji17]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas na czas porodu nie można nic jeść. Woda tylko , :/ mnie trzymali bez jedzenia caly dzień, wieczorem mialam wywolywany poród i dobrze ze szybko poszło bo bym im tam chyba padła :D

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Tak czytam o tym jedzeniu w trakcie czy po porodzie i stwierdzam, że odnalazłam plus mojej cesarki - ból po był tak okropny, że w ogóle nie czułam się głodna przez cały pobyt w szpitalu potem [emoji23][emoji23][emoji23]

74703e3kkwoaumma.png

Do góry