reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Haha więc nie ja jedna mam w sobie czasami (tylko w ciąży :p) taką złość. Ja w poniedziałek za nie schowanie jedzenia na noc (lunch na następny dzień dla niego) prawie wyprowadziłam go z mieszkania, o ja głupiaaaa, ale on kochany, wie że to nieobliczalna-ciężarna ja (normalnie nie mam takich jazd [emoji16]).

Ale dziś czułam się fatalnie od samego rana, miałam bardzo niskie ciśnienie, później zaczęło mnie rwać pod lewym żebrem i do tego miałam wrażenie że ciagle mi duszno, ale na szczęście moja (duża) Mała była wyrozumiała i jakoś więcej niż zwykle bawiła się sama. Jutro przyjeżdża ratować mnie mama <najszczęśliwsza ja na świecie>. W poniedziałek latałam jak głupia, bo byliśmy w ZOO a dziś z taka samą mocą stękam [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja też miałam bardzo kiepski dzień[emoji19] .Cały dzień przeleżałam w łóżeczku,ta pogoda i pewnie niskie ciśnienie dało mi w kość.W niedzielę i poniedziałek byłam na pełnych obrotach i to dało taki rezultat.Naprawdę już zaczynam się czuć bardzo ciężko ciążowo[emoji23]

oar8ugpjafqeooh5.png

A to nawet nie wiem jak wychodziło, lekarz nie mówił, ja nie pytałam, ale skoro pomiar ogolny daje ten 10 centyl to ten termin pewnie mieści się w normach

74703e3kkwoaumma.png
Myślę że będzie dobrze nasi chłopcy są silni i jak nie w brzuszku to ma świcie już w czerwcu nabiora "MASY"! :D

tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:
Trochę dziwne macie tam zasady w tym szpitalu a połówkowego też nie miałaś? U położnej nnigdy nie ma USG ale jak byłam na tym w 12 tygodniu to pani od USG umawiała mnie od razu na kolejne i teraz będę miała 3 za dwa tygodnie

f2w3qqmz0qjoloi2.png

Gratuluję udanych wizyt!

Poszłam dziś do chirurga naczyń. Czekałam godzinę na wizytę, bo lekarz wykonywał jakiś zabieg. Wyrzuciłam 120 zł w błoto. Wizyta trwała może 10 minut. Trudno jak wyjdą mi żylaki, to zajmę się nimi po porodzie. W ciąży nawet usg żył nie warto robić, bo wyniki mogą być przekłamane.

Oby jak najdłużej było chłodno, bo przy 20 stopniach, to nogi mi już puchną, a żyły pieką. Dziś już nie pośpie. zespół niespokojnych nóg się odzywa.

Wczoraj popatrzylam na siebie w lustrze. Pełno przebarwień, wielki brzuch, cyce jak u murzynki z afrykańskiego plemienia, widoczne żyły na całym ciele. Pomyślałam sobie, że super, że po 2 miesiącach już nie utykam na prawą nogę. Potem przypomniałam sobie o mojej hemorojdzie, która stała się nieprzyjemna w ostatnim czasie. I na koniec stwierdziłam, że mam ogromne szczęście, że jestem w ciąży :-D a jeszcze większe szczęście spotka mnie po porodzie. Tyle lat czekałam :) :-D

Gratuluję udanych wizyt!

Poszłam dziś do chirurga naczyń. Czekałam godzinę na wizytę, bo lekarz wykonywał jakiś zabieg. Wyrzuciłam 120 zł w błoto. Wizyta trwała może 10 minut. Trudno jak wyjdą mi żylaki, to zajmę się nimi po porodzie. W ciąży nawet usg żył nie warto robić, bo wyniki mogą być przekłamane.

Oby jak najdłużej było chłodno, bo przy 20 stopniach, to nogi mi już puchną, a żyły pieką. Dziś już nie pośpie. zespół niespokojnych nóg się odzywa.

Wczoraj popatrzylam na siebie w lustrze. Pełno przebarwień, wielki brzuch, cyce jak u murzynki z afrykańskiego plemienia, widoczne żyły na całym ciele. Pomyślałam sobie, że super, że po 2 miesiącach już nie utykam na prawą nogę. Potem przypomniałam sobie o mojej hemorojdzie, która stała się nieprzyjemna w ostatnim czasie. I na koniec stwierdziłam, że mam ogromne szczęście, że jestem w ciąży :-D a jeszcze większe szczęście spotka mnie po porodzie. Tyle lat czekałam :) :-D

[emoji1303]pozytywne nastawienie to podstawa [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Hejka ;) A ja wczoraj chatę na błysk wylizałam, oprócz okien bo lało ;( Dzisiaj pierdzielę,dzieci już mają wolnę od szkoły,to i ja będę leżeć plackiem.
A i jeszcze teściowa zaprosiła nas wczoraj na święte, jakoś nie lubię ostatnio tych rodzinnych spędów. Męczy mnie to siedzenie i słuchanie w kółko tego samego.Dziwna jakaś się robię nie ;)

Dzien dobry :-) wczoraj padlam przed 21. Dzis pogoda dalej beznadziejna ale chociaz jestem wyspana ;-) ehh nie mam w co sie ubrac na jajeczko w pracy...

Milego dnia :*

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
I tak z ciekawosci - przy kp kiedy wraca miesiaczka ? Pytam bo moja kolezanka karmila syna, ktory ma rok i 4 msc i dopiero go odstawila i mowi ze chyba dostanie okresu.

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry