reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Haha więc nie ja jedna mam w sobie czasami (tylko w ciąży :p) taką złość. Ja w poniedziałek za nie schowanie jedzenia na noc (lunch na następny dzień dla niego) prawie wyprowadziłam go z mieszkania, o ja głupiaaaa, ale on kochany, wie że to nieobliczalna-ciężarna ja (normalnie nie mam takich jazd [emoji16]).

Ale dziś czułam się fatalnie od samego rana, miałam bardzo niskie ciśnienie, później zaczęło mnie rwać pod lewym żebrem i do tego miałam wrażenie że ciagle mi duszno, ale na szczęście moja (duża) Mała była wyrozumiała i jakoś więcej niż zwykle bawiła się sama. Jutro przyjeżdża ratować mnie mama <najszczęśliwsza ja na świecie>. W poniedziałek latałam jak głupia, bo byliśmy w ZOO a dziś z taka samą mocą stękam [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja też miałam bardzo kiepski dzień[emoji19] .Cały dzień przeleżałam w łóżeczku,ta pogoda i pewnie niskie ciśnienie dało mi w kość.W niedzielę i poniedziałek byłam na pełnych obrotach i to dało taki rezultat.Naprawdę już zaczynam się czuć bardzo ciężko ciążowo[emoji23]

oar8ugpjafqeooh5.png

A to nawet nie wiem jak wychodziło, lekarz nie mówił, ja nie pytałam, ale skoro pomiar ogolny daje ten 10 centyl to ten termin pewnie mieści się w normach

74703e3kkwoaumma.png
Myślę że będzie dobrze nasi chłopcy są silni i jak nie w brzuszku to ma świcie już w czerwcu nabiora "MASY"! :D

tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:
Trochę dziwne macie tam zasady w tym szpitalu a połówkowego też nie miałaś? U położnej nnigdy nie ma USG ale jak byłam na tym w 12 tygodniu to pani od USG umawiała mnie od razu na kolejne i teraz będę miała 3 za dwa tygodnie

f2w3qqmz0qjoloi2.png

Gratuluję udanych wizyt!

Poszłam dziś do chirurga naczyń. Czekałam godzinę na wizytę, bo lekarz wykonywał jakiś zabieg. Wyrzuciłam 120 zł w błoto. Wizyta trwała może 10 minut. Trudno jak wyjdą mi żylaki, to zajmę się nimi po porodzie. W ciąży nawet usg żył nie warto robić, bo wyniki mogą być przekłamane.

Oby jak najdłużej było chłodno, bo przy 20 stopniach, to nogi mi już puchną, a żyły pieką. Dziś już nie pośpie. zespół niespokojnych nóg się odzywa.

Wczoraj popatrzylam na siebie w lustrze. Pełno przebarwień, wielki brzuch, cyce jak u murzynki z afrykańskiego plemienia, widoczne żyły na całym ciele. Pomyślałam sobie, że super, że po 2 miesiącach już nie utykam na prawą nogę. Potem przypomniałam sobie o mojej hemorojdzie, która stała się nieprzyjemna w ostatnim czasie. I na koniec stwierdziłam, że mam ogromne szczęście, że jestem w ciąży :-D a jeszcze większe szczęście spotka mnie po porodzie. Tyle lat czekałam :) :-D

Gratuluję udanych wizyt!

Poszłam dziś do chirurga naczyń. Czekałam godzinę na wizytę, bo lekarz wykonywał jakiś zabieg. Wyrzuciłam 120 zł w błoto. Wizyta trwała może 10 minut. Trudno jak wyjdą mi żylaki, to zajmę się nimi po porodzie. W ciąży nawet usg żył nie warto robić, bo wyniki mogą być przekłamane.

Oby jak najdłużej było chłodno, bo przy 20 stopniach, to nogi mi już puchną, a żyły pieką. Dziś już nie pośpie. zespół niespokojnych nóg się odzywa.

Wczoraj popatrzylam na siebie w lustrze. Pełno przebarwień, wielki brzuch, cyce jak u murzynki z afrykańskiego plemienia, widoczne żyły na całym ciele. Pomyślałam sobie, że super, że po 2 miesiącach już nie utykam na prawą nogę. Potem przypomniałam sobie o mojej hemorojdzie, która stała się nieprzyjemna w ostatnim czasie. I na koniec stwierdziłam, że mam ogromne szczęście, że jestem w ciąży :-D a jeszcze większe szczęście spotka mnie po porodzie. Tyle lat czekałam :) :-D

[emoji1303]pozytywne nastawienie to podstawa [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Hejka ;) A ja wczoraj chatę na błysk wylizałam, oprócz okien bo lało ;( Dzisiaj pierdzielę,dzieci już mają wolnę od szkoły,to i ja będę leżeć plackiem.
A i jeszcze teściowa zaprosiła nas wczoraj na święte, jakoś nie lubię ostatnio tych rodzinnych spędów. Męczy mnie to siedzenie i słuchanie w kółko tego samego.Dziwna jakaś się robię nie ;)

Dzien dobry :-) wczoraj padlam przed 21. Dzis pogoda dalej beznadziejna ale chociaz jestem wyspana ;-) ehh nie mam w co sie ubrac na jajeczko w pracy...

Milego dnia :*

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
I tak z ciekawosci - przy kp kiedy wraca miesiaczka ? Pytam bo moja kolezanka karmila syna, ktory ma rok i 4 msc i dopiero go odstawila i mowi ze chyba dostanie okresu.

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry