reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aleście mamuśki naprodukowały przez cały dzień! Witam serdecznie nowe mamy i życzę spokojnych kolejnych miesięcy ciąży :)

Ja dziś od rana w biegu, mimo że poranki mam okropne. Budzę się i... jestem zmęczona heh :) Ale jak już się rokręce to jakoś funkcjonuje. Dziś ogarnelismy grób teścia już na 1 listopada, później upiekłam sernik siostrze bo jutro robi imprezę a na koniec w końcu zaspokoilam zachcianek, która chodziła za mną 2 tyg a nigdzie jej nie mogłam kupić...
1477081630863.jpg

Tadam hehe :) A wcześniej zjadłam z córcią prawie kg mandarynek i stwierdziłam, że zaczynamy czuć święta :D

Załączniki

• 1477081630863.jpg
    1477081630863.jpg
    62,8 KB · Wyświetleń: 273
reklama
No dobra zlinczujcie mnie , ale dla mnie karmienie dużego dziecko nie ma nic wspólnego z naturą . Gdyby takie rzeczy były naturalne to inne ssaki też by karmiły latami a karmią kilka miesięcy. Moja babcia a nawet prababcia karmiły soje dzieci do maxymalnie rok a potem dzieci piły mleko krowie. Ja piję takie mleko pomiomo, że podobno jest dla cieląt. Przykro mi, że tymi słowami mogę kogoś urazić, ale naprawdę dla mnie to jest dziwne. Z drugiej strony dla innych dziewczyn moja postawa może być dziwna i inna i chyba na tym ma polega " znajomość" , żeby dogadywać się mimo różnic w opiniach, charakterach i poglądach . I takim akcentem zakończę ten temat. Mam nadzieję , że nikt nie poczuje się urażany. Przecież wiecie, że was uwielbiam <3

Co do wyprawki- ja bym się chcętnie rzuciła na sklepy z ubraniami i akcesoriami dla dzieci, ale jeszcze poczekam- nie określam sobie terminu, od kiedy coś kupię, bo jak mi wpadnie w ręce coś pięknego to kupie to nawet jutro. Myślę, że takie rzeczy jak kocyki, pościel, łóżeczko czy też ew koszyk, który rozważam i jakąś komodę - po badaniu połówkowym jak będę wiedziała jakiej płci będzie to osobnik. Myślę, że nie ma też po co się spinać, dziecko w każdym etapie ciąży nie jest do końca bezpieczne, masa dzieci umiera przy porodzie, a wyprawkę trzeba zrobić. Zawsze można oddać znajomym lub na cele dobroczynne. Ja wiekszść ubranek po córce oddałam dziewczynie , której mąż zginął w wypadku i zostawił ją bez środków do życia.

A tak ogólnie to dziś jest piątek, piąteczek , piątunio !!! :D Jutro planuję szoping całodniowy :D
życzę powrotu do zdrowia wszystkim chorutko i gratuluję dziewczynom , którym nie gratulowałam jeszcze dobrych wieści . I witam wszystkie nowe mamusie , tyle was jest,że nie nadążam , czujcie się jak u siebie .
Tylko, ze inne ssaki z reguly wstaja na wlasnych nogach kilka minut po urodzeniu. Sama przyznasz, ze ciezko to porownac z totalnie bezradnym noworodkiem. Wiec jak widac rozwoj czlowieka przebiega nieco inaczej. Oczywiscie masz prawo miec na ten temat zdanie jakie tylko chcesz ;).

Jesli chodzi o wyprawke, to bardzo wiele rzeczy mamy po synku. Jesli okaze sie, ze ma byc dziewczynka, to po prostu kupimy ubranka i tyle. Na razie na pewno wstrzymam sie z zakupami, przy synku bylo podobnie :).

Majka i jak tabletki?

U mnie kreseczka na tescie tez raczej slaba byla. Mysle, ze jesli jest to zawsze swiadczy o ciazy lub o tym, ze "cos sie zadzialo".

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Madziarra21 ech Ty!!! Teraz uszka mi sie beda snily ;). Mniam. Na wiele rzeczy nie mam ochoty, ale uszek bym zjadla.

I bardzo sie ciesze, ze wrocilam do zywych ;). Od razu inaczej mysle o kolejnym dniu.

Aleście mamuśki naprodukowały przez cały dzień! Witam serdecznie nowe mamy i życzę spokojnych kolejnych miesięcy ciąży :)

Ja dziś od rana w biegu, mimo że poranki mam okropne. Budzę się i... jestem zmęczona heh :) Ale jak już się rokręce to jakoś funkcjonuje. Dziś ogarnelismy grób teścia już na 1 listopada, później upiekłam sernik siostrze bo jutro robi imprezę a na koniec w końcu zaspokoilam zachcianek, która chodziła za mną 2 tyg a nigdzie jej nie mogłam kupić... Zobacz załącznik 779434
Tadam hehe :) A wcześniej zjadłam z córcią prawie kg mandarynek i stwierdziłam, że zaczynamy czuć święta :D

Niemalze oslinilam ekran.. Ja mam smaka na buraczki od poczatku.. Barszczyk jak marzenie..

Biust.. Fakt - twardy, ale staniki te same - na maly biust :) u mnie 175cm 58kg ;)

Dobrej nocki :)

Madziarra21 ech Ty!!! Teraz uszka mi sie beda snily ;). Mniam. Na wiele rzeczy nie mam ochoty, ale uszek bym zjadla.

I bardzo sie ciesze, ze wrocilam do zywych ;). Od razu inaczej mysle o kolejnym dniu.

Kochana godzinka roboty i masz pyszności świeże bo naprawdę trudno je teraz w sklepie mrożone dostać :) polecam szczerze :)

A co do wyprawki to ja dużo rzeczy po córce sprzedałam więc będę kupowała wszystko.. . Ale dopiero jak poznam płeć.

A piersi... 85F. Na stałe bo w ciąży mało dorastają :)

Ja dziś od rana w biegu, mimo że poranki mam okropne. Budzę się i... jestem zmęczona heh :) Ale jak już się rokręce to jakoś funkcjonuje. Dziś ogarnelismy grób teścia już na 1 listopada, później upiekłam sernik siostrze bo jutro robi imprezę a na koniec w końcu zaspokoilam zachcianek, która chodziła za mną 2 tyg a nigdzie jej nie mogłam kupić... Zobacz załącznik 779434

O jaaaaa ale mi smaka narobiłaś [emoji3] barszczyk mmmmm pychaaaa

f2w3rjjg4alhglhc.png

Mi także już piersi urosły, czuję, ze staniki, które nosiłam do tej pory robią robią się małe, a dokładnie to miski :) mój rozmiar do tej pory to 80E.

Ja na bieżąco sprzedaje rzeczy po moim synku, więc nawet jeśli drugi dzidzius okaże się także chłopcem, to znowu czeka mnie szaleństwo zakupowe, juuuupi :D :D Boże ja jestem zakupoholiczką, w szczególności ubranek dla dzieci i wózków :)

reklama
Boli mnie brzuch i plecy i nie mogę spać, może to zgaga a może wina tylozgięcia macicy żałuję że nie mam nospy. Może bym wzięła panadol jest na paracetamolu z drugiej strony pewnie przeżyję...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry