rudziutka38
Fanka BB :)
ja dziś wizytuję o 14.30 także proszę o trzymanie kciuków żeby wszystko było OK, bo te wizyty jakoś mocno mnie stresują.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja dziś wizytuję o 14.30 także proszę o trzymanie kciuków żeby wszystko było OK, bo te wizyty jakoś mocno mnie stresują.
Opryszczka wargowa nie jest grozna dla dziecka. Gorzej jak sie przeniesie na narzady intymne, ale mi ( mimo ze wargowa mam bardzo czesto) nigdy sie nie zdarzylo.Zovirax duo-- 3 dni i po kłopocie Niby nie możemy ale mój gin.powiedział,że lepiej szybko zwalczyć to dziadostwo niż ma sie rozprzestrzeniać a jest niestety grożna dla dziecka.
Opryszczka wargowa nie jest grozna dla dziecka. Gorzej jak sie przeniesie na narzady intymne, ale mi ( mimo ze wargowa mam bardzo czesto) nigdy sie nie zdarzylo.
Ja nie stosuje nic na opryszcze, samo przechodzi po czasie. A wiekszosc tych kremow do smarowania pozostawiaja bialy slad czego bardzo nie lubie, juz wole poczekac dluzej jak sama zejdzie [emoji6]
Sent from my SM-G531F using Forum BabyBoom mobile app
To prawda !Zovirax duo-- 3 dni i po kłopocie Niby nie możemy ale mój gin.powiedział,że lepiej szybko zwalczyć to dziadostwo niż ma sie rozprzestrzeniać a jest niestety grożna dla dziecka.
Ja z kolei słyszałam, że jesli kobieta pierwszy raz ma opryszczkę w ciąży to jest to niebezpieczne. A dla niemowlaka już po narodzeniu też jest groźna gdyby się zaraził - m.in. wazne by pilnować tego niecalowania maluszka przez osoby trzecie (my z mężem nie mamy wirusa opryszczki i np. nie pozwalam nikomu poza nami całować synka w usta - w polik owszem, babcie czy ciocie ok, ale w usta zakaz - nie chodzi oczywiście tylko o opryszczkę)