reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mi tez sie czesto napina, nie liczylam ile, ale np wieczorem mam wrazenie ze co chwile. Mowilam o tym lekarzowi, powiedzial ze ok. Tym bardziej ze szyjka dluga i zamknieta:) mam nadzieje, ze moja macica tak pocwiczy ze potem raz, dwa i dziecko urodzone [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz kazał duzo odpoczywać i koniec z praca . Mam magnez brać i wytrzymac przynajmniej do 35 tyg. Szyjka też u mnie w porządku naj narazie

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Dziewczyny, a co myslicie o tych kolkach pod tylek na czas po porodzie? Kupowac to, czy nie jest potrzebne?:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nam fizjoterapeuta na szkole rodzenia odradzał kółko - może powodować wypadanie macicy i odbytu jak mięśnie są jeszcze wiotkie i zmęczone po porodzie. Mówił, że najlepiej w ogóle nie siadać na kroczu przez tydzień (tylko tak bokiem na pośladku albo pół leżąco) a jak już musimy usiąść np do stołu to ewentualnie wtedy, ale lepiej odpuścić. Mówił, że rana i szwy muszą się zagoić w naturalnej pozycji, a siadanie na kółku spycha wszystko w dół w tą dziurę (trochę jak na kibelku).

Więc ja dostałam już takie kółko, ale na pewno go nie użyję. Najwyżej będę dłużej polegiwać [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Mati w brzuchu się ruszal jak typowy "obcy" ;) są jak się urodził to nie dało się Go obudzic na karmienie nawet- musialam Go zanosic do dyzurki i cudowalysmy jak Go dobudzic bo taki śpioch był :) przez trzy dni w szpitalu nawet nie zaplakal :O także u mnie brzuchowa aktywność się nie sprawdziła :)

U mnie też macica spina się, głównie w nocy. Budzi mnie skurcz, trwa chwilę i śpię dalej. Taka jednorazowa akcja. Nie boli, ale jest nieprzyjemnie.

Ja mialam juz dość często skurcze. Ostatnio na usg gin mi powiększyła dawkę luteiny 2x1 i to setkę i tak od tygodnia nie poczułam żadnego skurczu.

Mało mam czasu ostatnio żeby coś popisać wam. Dzień tak szybko mi ucieka ze szok! Jeszcze trzy razy w tygodniu szkoła rodzenia. Ale fajna sprawa. Duzo ciekawych rzeczy się dowiedziałam. Dzisiaj jadę wcześniej j będę piłkę sobie kupować coby krocze masować. Moja polozna mówi ze takie buja nie się na piłce pomaga rozciągać krocze i może mniej albo i wcale nie popekac

Ja od szpitala mam 2x1 setke.. ale skurcze i tak czasem sie pojawiaja[emoji52]

reklama
Dziewczyny, a co myslicie o tych kolkach pod tylek na czas po porodzie? Kupowac to, czy nie jest potrzebne?:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mozna tez zwykle kolko do plywania, dmuchane. Ja takie mialam, co prawda krocze mnie nie bolalo, ale kosc ogonowa baardzo. Przez ponad miesiac na nim siedzialam

Sent from my SM-G531F using Forum BabyBoom mobile app

Do góry