reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Olka mnie kółko nie było potrzebne bo nie byłam nacinana, więc teraz myślę że też tego unikne. Jednak jak krocze jest cięte to rzeczywiście kółko może być pomocne.

Zając nooo mnie też będzie brakować kopniaków[emoji20] tym bardziej że to drugie dziecko i więcej nie planuje.... Najfajniejsze momenty ciąży to te kopniaczki [emoji3]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Mi tez nie odeszły i tez się dziwiłam , ale podobno tylko 10-20% porodów zaczyna się od wód a reszta od skurczów. I nawet jak wody nie odchodzą to jest bezpieczniejsza, bo dziecko cały czas jest zabezpieczone przeć infekcjami. Jeśli odchodzą wody a nie ma skurczów to maksymalnie do 4-6h trzeba się pojawić w szpitalu, bo właśnie brak wód udostępnia drogę infekcjom do dziecka.

U mnie podobny scenariusz, skurcze na maxa, a pęcherz z wodami przebijano mi dopiero w szpitalu .

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

A u mnie obydwa porody podobne i tak się nastawiłam że teraz będzie tak samo ze jak będzie inaczej to się zdziwię [emoji6][emoji44] Jeśli mogę pomarzyć to chciałabym ten sam scenariusz [emoji38]

16udskjopmtfyunf.png

Z tym kólkiem to wszystko zależy czy ktoś jest nacięty i jak mocno.
Ja na pewno nie chce się znowu męczyć na klęczkach na dywanie ,bo inaczej nie dało rady. Dziewczyny z sali miały po 2-3 szwy więc smigały praktycznie od razu, ja miałam 12... i każda próba pseudo siedzenia kończyła się bólem i łzami.

Mi tez sie czesto napina, nie liczylam ile, ale np wieczorem mam wrazenie ze co chwile. Mowilam o tym lekarzowi, powiedzial ze ok. Tym bardziej ze szyjka dluga i zamknieta:) mam nadzieje, ze moja macica tak pocwiczy ze potem raz, dwa i dziecko urodzone :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też się często napina ostatnio, najczęściej w ciągu dnia, ale kładę się wtedy na chwilę i w miarę przechodzi. Ogólnie to wczoraj i dziś przez chwilę tak dziwnie podbrzusze mnie bolało o wyprostowaniu nie było wtedy mowy. W piątek wizyta to zapytam o co chodzi.
Maleństwo jak wariat czasem się rusza w ciągu dnia, jak się położę to zaczyna się ruszać jakby chciało powiedzieć, nie leń się tylko wstawaj. A wieczorem przed spaniem to maleństwo niczym akrobata cyrkowy.

reklama
Do góry