reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak juz urodze bedzie mi tego bardzo brakowalo :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Oj bedzie, bedzie[emoji3]

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Ciekawa jestem i ja jak to będzie bo teraz czesto mam skurcze, napinanie się brzucha. Przy córce nie mialam w ogóle i ogolnie poród mialam wywoływany ,samo nie chciało sie rozkręcić :/ może teraz zacznie od skurcze. Chociaż mnie to trochę niepokoj jak czesto sie napina :/

5djylbetecfse5n6.png

Mi tez sie czesto napina, nie liczylam ile, ale np wieczorem mam wrazenie ze co chwile. Mowilam o tym lekarzowi, powiedzial ze ok. Tym bardziej ze szyjka dluga i zamknieta:) mam nadzieje, ze moja macica tak pocwiczy ze potem raz, dwa i dziecko urodzone :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Może coś w tym jest, bo ja też nie miałam/nie czułam tych skurczy i zaczęło so od odejścia wód.
Teraz też nie czuję, ale wydaje mi się że bym je czuła, jakbym je miała rzeczywiście, bo dziecko czuje bardzo wyraźnie, aż dziwnie, czasem macajac wyraźnie czuję kończyny.
A patrząc na intensywność jego ruchów to szykuje nam się mały diabełek, dobrze że w nocy śpi, mam nadzieję ze tak zostanie [emoji14]

Mi mama kupiła koło kąpielowe dla dzieci za parę zł pod dupsko, ale szczerze niepamietam czy go użyłam.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
To chyba kupię wodoszczelny pokrowiec na materac :)

Zovirax duo-- 3 dni i po kłopocie ;) Niby nie możemy ale mój gin.powiedział,że lepiej szybko zwalczyć to dziadostwo niż ma sie rozprzestrzeniać a jest niestety grożna dla dziecka.

Mamaginekolog kiedyś napisała, ze jeśli chodzi o opryszczkę to można stosować w ciąży wszystkie ogólnodostępne mazidła w aptekach.
Ja jakos miałam opór. Smarowałam tylko wtedy jak była w początkowej fazie, żeby się nie rozprzestrzeniła i jak jeszcze nie była popękana. Jak juz był strupek to stosowałam naturalne metody.

Ostatnia edycja:
Mi się macica spina od kilku tygodni już, nie jest to bolesne, ale mało przyjemne. Odkąd mały ułożony jest główkowo to niestety doszedł ból krocza, napieranie główką i bóle jak na okres - to już bardziej doskwiera. Ja tam za stanem ciąży raczej nie zatęsknię - dla mnie mało fajny okres hehe

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Do góry