reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tyle samo co moja 4,5 latka :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
I tyle co mój 3 latek, to dowodzi że w ogóle nie powinnyśmy się przejmować i porównywać rozmiarów naszych dzieci :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Dzis pogoda tak sprzyjala, ze cztery prania zrobione :) w tym dwa wsady to ubranka dziewczynek.
9
Dzis spedzilismy pol dnia na dzialce u znajomych, dzieciaki sie bawily, a ja objadalam pysznosciami grilla mmm...

Nie porownywalabym wagi dzieci, np. moj 6 latek wazy rowne 20kg. Grunt, aby zdrowe i szczesliwe :)

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Hej. Idź wcześniej do lekarza. Ja w 5 tygodniu ciąży widziałam już bijące serduszko. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć na każdym etapie ciąży, ale moim zdaniem nie ma co zwlekać z wizytą. Z tego co wiem, lekarze często zalecają np.luteinę na podtrzymanie ciąży.

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Po pierwszej obumarlej ciąży nie dostalam nic, urodzilam córkę bez żadnych leków. Później mialam jeszcze poronienia i w tej ciąży lekarz od początku wdrożył zapobiegawczo leki, :) ,

5djylbetecfse5n6.png

Po pierwszej obumarlej ciąży nie dostalam nic, urodzilam córkę bez żadnych leków. Później mialam jeszcze poronienia i w tej ciąży lekarz od początku wdrożył zapobiegawczo leki, :) ,

5djylbetecfse5n6.png

A widzisz, ja dopiero na wizycie w 10.tygodniu widziałam serduszko (miałam nadzieje zobaczyć je już na przełomie 5/6) i niestety jeszcze nie było nam dane (a że wizyty co 4 tygodnie naczekaliśmy się). Dlatego wstrzymanie się z samym USG do 7. uważam za rozważne, ale może szybsza wizyta u lekarza Cię uspokoi? :) Pozytywnego nastawienia życzę, na pewno będzie dobrze!

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Zwariuje z tymi USG w środę małego pomierzyli i wyszło 1200g w piątek dr mierzy 1378 granica błędu 200g już nie patrzę na te wyniki jak mówią że ok to ok chrzesniak 2 dni przed porodem 3600 urodził się 4600 i bądź tu mądry

f2w3dqk3ppeg1afv.png

No i przeliczylam sobie to moje wyniki krzywej cukrowej... I mój wynik po godzinie to 184 czyli za wysoki a reszta w normie już jest... I teraz nie wiem robiłam te badania jak byłam w trakcie przeziębienia nie wiem czy to może mieć wpływ? Bo odchylenie nie jest duże ale z kolei mocz robiłam tydzień później i wyszła teraz ta glukoza w nim. Nie mam żadnych objawów tej choroby. Jestem trochę przerazona boję się o małego nie chce mu szkodzić a internet jest "skarbnica woedzy" nie wiem czy zapisać się na wizytę wcześniej czyli na środę czy czekać do 10? Czy jak się wykryje ta cukrzycę to jej poziom się utrzymuje czy może wzrastać? Może powtórzyć badania jak już w pełni wyzdrowieje?

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Jejuuu ale jestem nie wyspana- mój Syn wczoraj tak balowal z okazji 7 urodzin, ze aż palca u prawa ręki złamał- cały wieczór w szpitalu na sorze

Teraz wstałam i się biore za szykowanie kolejnej imprezy. miłego dnia dziewczynki!
Nadrobie wieczorem :)

Do góry