reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A widzisz, ja dopiero na wizycie w 10.tygodniu widziałam serduszko (miałam nadzieje zobaczyć je już na przełomie 5/6) i niestety jeszcze nie było nam dane (a że wizyty co 4 tygodnie naczekaliśmy się). Dlatego wstrzymanie się z samym USG do 7. uważam za rozważne, ale może szybsza wizyta u lekarza Cię uspokoi? :) Pozytywnego nastawienia życzę, na pewno będzie dobrze!

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja bylam na poczstku 5 tyg i byl tylko pecherzyk . Musialam czekac 2 tyg na serduszko. To byly najgorsze 2 tyg w moim zyciu ;) i ibiecalam sobie ze przy drugiej ciazy nie pojde wczesniej do lekarza niz w 7-8 tyg...

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Ja byłam w 6t+ i było widać ruszającą się pikawkę ale jeszcze nie do zmierzenia bo mała była prawie tydzień mniejsza. Moja szwagierka po jednym poronieniu i jednej ciąży obumarłej miała dodatkowe badania ale leków żadnych nie dostała. A ja przy płomieniach/krwawieniach od początku do 16tc na duphastonie.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bylam na poczstku 5 tyg i byl tylko pecherzyk . Musialam czekac 2 tyg na serduszko. To byly najgorsze 2 tyg w moim zyciu ;) i ibiecalam sobie ze przy drugiej ciazy nie pojde wczesniej do lekarza niz w 7-8 tyg...

p19u9jcg81ehxczt.png
To ja też tak zwlekalam z wizytą. Wcale się nie spieszylam. Tylko moja lekarz rodzinna bardzo namawiala mnie, żebym jak najszybciej poszła do gina. Miała kobieta nosa, bo umówiłam się na sobotę, a dzień wcześniej z krwawieniem i skurczami trafiłam do szpitala. No i wyszło tak, że wizyta odbyła się w 5 tygodniu, tyle, że w szpitalu, zamiast u mojej gin.

Ja bylam w 6 tyg.bo dostalam plamienia i bylo juz widac serduszko dzidzia miala 4,3 mm ☺.Ja stracilam blizniaki w zeszlym roku teraz dostalam luteine na pierwsze 3 miesiace ,acard i klexane na cala ciaze.

Dziewczyny ,czy ktoras stosowala akupunkture przy porodzie? W moim szpitalu tyle dziwnych rzeczy proponuja,ze trudno sie zdecydowac ,ale ciekawi mnie ta akupunktura .

reklama
Dzień dobry!
I nas piękny dzień. Czekam na gości, więc od rana jestem w ruchu - obiad gotowy, dom ogarnięty, mąż pomagał [emoji28]

Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć: dali nam ze szkoły rodzenia dzidziusia do ćwiczeń!
1491125868-aaaaaa.jpeg

To jest dzidziuś około 2,5kg, rozmiar 56 z niego spada [emoji6]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry