reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja tam się faszeruje witaminami ;) Staram się jeść zdrowo ale ja jakoś czuję że to za mało

Efta, Jak główki nie ma dużej to dasz rade :)

reklama
A mąż nie moze tego odebrać za Ciebie w poniedziałek? Jakies upoważnienie. Przecież nie Twoja wina, że pielęgniarka uciekła a za to masz ciąże zagrożoną i nie możesz wyprawiać się w takie podróże.
Nie moze, bo ja musze pojechac z insulina i podpisac, ze odbylam szkolenie podawana sobie leku.

Mój miesiąc temu miał główkę większą o 2 tygodnie a teraz więcej niż 2 tygodnie.Brzuszek większy o tydzień a nóżki nie wiem bo nie patrzyłam akurat wtedy na monitor ale podobno mocne nogi ma więc pewnie też do przodu.
Zobaczymy na następnej wizycie jak to będzie.

Co do witamin(suplementów) to ja akurat nie jestem zwolennikiem. Dużo warzyw ,owoców ,koktajle i sałatki i dzieciaczki będą rosły zdrowiej niż po suplementach. Przynajmniej u mnie się to sprawdza ;)
4-5 zdrowych posiłków dziennie i dzieciaczki będą rosły a mamy nie za bardzo ;)

Ja też jestem tego zdania, ale mój maluszek słabo rośnie, podejrzewają IURG i hipotrofię także dodatkowo zamówiłam sobie kilka suplementów - ale bardzo dobrych, formy zmetylowane także nie zaszkodzą na pewno :)

7u223e3kwboc3bjp.png

A my po drugich zajeciach w SR :) dzis bylo o porodzie, o pomocy osoby towarzyszacej, zwiedzalismy sale porodowe i poporodowe, omawialismy porod... takie to realne :)
Dowiedzialam sie ze nie robis lewatywy i zeby nie robic jej w domu lepiej, to wszystko co wyjdzie jest naturalne i mamy sie tym nie przejmowac.
Troche tez mnie uspokoila co do tego zastrzyku.

Jutri ma byc piekna pogoda, przyjezdzaja moi rodzice idziemy do zoo :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Nam położna w SR mówiła , że jeśli kobieta jest aktywna od ok 35 TC to dziecko zwykle jest nisko w kanale rodnym i łatwiej je urodzić. Mówiła tez o tym nie oszczedzaniu się w skrajnych przypadkach i tak , że jej sąsiadka nikogo nie słuchała nie oszczedzała się, mylą okna i jeździła codziennie na rowerze do pracy. I w 29 TC wylądowała na prodowce. Porodu nie udało się zatrzymać, bo miała 9cm rozwarcia. Podobno córka miała rączkę jak palec.. Bardzo fajnie zapowiada się ta szkoła rodzenia. Dużo rzeczy wiedziałam już wcześniej , ale też wiele się do dowiedziałam. Sami młodzi rodzice chodzą. Brzuch mnie bolał od śmiechu jak wychodziłam :)

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Do góry