reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ehh poszłam po wyniki badań i okazało się, że jednego brakuję. Oczywiście oni nie wiedzą jak to możliwe, jak się do poniedziałku nie znajdzie to muszę powtórzyć :/ Miałam iść we wtorek do lekarza i teraz nie wiem czy iść. U nas też ciepło, byłyśmy na spacerku z dziewczynami. Nie mam żadnej letniej kurtki, która mogę zasnąć, brzuch mi przeszkadza ;) Nie wiem czy inwestowac na te dwa miesiące
Chodzę w ponczo. polecam

reklama
Ja złożyłam zamówienie na dziecko nie większe niż 3kg :D mam nadzieję, ze posłucha ; )

Co do suplementacji to już jakoś w 20hbd odstawilam
O ja też ją też.....zapowiedziałam małej że ma 3 kg nie przekraczać [emoji13]

thgfikgneziy9g6d.png

Ja miałam wizytę w środę , wg lekarza oky, wyniki dobre , słuchałam serduszka , waga też oky, bo przybieram , ale powoli i regularnie tj 2kg na miesiąc. Usg mi nie zrobił, ale może to i lepiej , bo ma taki sobie. 12 kwietnia idę na ostatnie prenatalne i dowiem się ile to moje dziecię waży i jak jest ułożone.Na ten moment czuję,że kopie głównie po bokach.
Dziś piękna pogoda i korzystałam ile się dało i mega spacerki zrobiłam:)

Ehh poszłam po wyniki badań i okazało się, że jednego brakuję. Oczywiście oni nie wiedzą jak to możliwe, jak się do poniedziałku nie znajdzie to muszę powtórzyć :/ Miałam iść we wtorek do lekarza i teraz nie wiem czy iść. U nas też ciepło, byłyśmy na spacerku z dziewczynami. Nie mam żadnej letniej kurtki, która mogę zasnąć, brzuch mi przeszkadza ;) Nie wiem czy inwestowac na te dwa miesiące

Ja też "nagle" wyrosłam ze wszystkich kurtek :D dlatego jestem wdzięczna za taką pogodę, zakładam lekka kurteczkę i wystawiam brzucho (niestety) przed nią. Nagle wszyscy sąsiedzi zauważyli, że jestem w ciąży.
I pierwszy tydzień na L4 za mną, a ja nie wiedziałam w co ręce wsadzić [emoji16]Taka radocha, że mam tyle czasu dla siebie. Małą miałam ostatni tydzień w Klubiku, więc miałam więcej czasu dla siebie, od nowego tygodnia jestem mamą na pełen etat ;) Niestety bardzo byliśmy niezadowoleni z miejsca gdzie chodziła, a teraz rekrutujemy się do przedszkola ;)
U Was tez taki strach, że miejsc dla dzieci nie będzie w Waszych pobliskich placówkach? Reforma zrobiła swoje :)

PS i gdzie moje suwaczki?! [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Amelia miała ciągle czkawkę w brzuchu i poza nim też, ale tak do 2-3 miesiąca.

Wczoraj w szkole rodzenia położna mówiła, że powinno się zacząć pić liscie malin i zacząć wiecej ruszać w 35 TC .

f2w3rjjgwqepia0h.png
,,Wiecej ruszac,, [emoji23][emoji33] a ja po 30 tyg. Dopiero przystopuje i zaczne odpoczywać.

5djylbetecfse5n6.png

Co sądzicie o piciu naparu z pokrzywy bądź świeżo wyciśniętego soku z pokrzywy?
Ja pije :) poprawiła mi.sie morfolofia bo mialam anemie. Ale w aptece jak kupowalam sok z pokrzywy to farmaceutka mówiła te ostrożnie z ziołami i żeby pic.pokrzywe jak lekarstwo po łyżce codziennie

5djylbetecfse5n6.png

He he ja chciałam do końca ćwiczyć :D nawet w sumie nie mam kiedy odpoczywać teraz a nie ,żeby zacząć się ruszać po 35 tygodniu.
Później się dziwić ,że porody takie ciężkie.

Co do przedszkola to ja się nie martwię . Mam zespół szkół tj przedszkole,sp,gimnazjum. Wszystko za jednym zamachem

Dzis padam na pyszczek, naprawde upadne i nie wstane [emoji19]

Dzis mialam diabetologa na godz 13:50, bylam na 13:30 bo wazenie, mierzenie itp. Byl taki poslizg, ze weszlam o 16!! Gadu, gadu, sprawdzenie pomiarow i jednak insulina [emoji53] mialam isc do zabiegowego po dwa peny (na dzien i na noc), ale Pani pielegniarka zwiala dzis wczesniej. Normalnie zla jestem, bo musze pojechac w poniedzialek [emoji35] a to godzina jazdy w ta i godzina w tamta.

A ja jestem bardzo wredna i bezczelnie w zeszłym roku Syna zostawiłam w przedszkolnej zerowce co by miejsce pozajmowal trzylatkom :p (od zeszlego roku Nasze prywatne ma dotacje z gminy bo ta nie daje rady miejsc zapewnic) nie dawalam Go do szkolnej zerówki. jak On mial iść to nie było szans na panstwowe przedszkole- chyba, ze się było pseudo samotna matką, miało się męża w więzieniu, dziecko alergika, jakieś patologiczne przejścia i nie wiadomo co jeszcze ;)

reklama
Dzis padam na pyszczek, naprawde upadne i nie wstane [emoji19]

Dzis mialam diabetologa na godz 13:50, bylam na 13:30 bo wazenie, mierzenie itp. Byl taki poslizg, ze weszlam o 16!! Gadu, gadu, sprawdzenie pomiarow i jednak insulina [emoji53] mialam isc do zabiegowego po dwa peny (na dzien i na noc), ale Pani pielegniarka zwiala dzis wczesniej. Normalnie zla jestem, bo musze pojechac w poniedzialek [emoji35] a to godzina jazdy w ta i godzina w tamta.

A mąż nie moze tego odebrać za Ciebie w poniedziałek? Jakies upoważnienie. Przecież nie Twoja wina, że pielęgniarka uciekła a za to masz ciąże zagrożoną i nie możesz wyprawiać się w takie podróże.

Do góry