reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ehh poszłam po wyniki badań i okazało się, że jednego brakuję. Oczywiście oni nie wiedzą jak to możliwe, jak się do poniedziałku nie znajdzie to muszę powtórzyć :/ Miałam iść we wtorek do lekarza i teraz nie wiem czy iść. U nas też ciepło, byłyśmy na spacerku z dziewczynami. Nie mam żadnej letniej kurtki, która mogę zasnąć, brzuch mi przeszkadza ;) Nie wiem czy inwestowac na te dwa miesiące
Chodzę w ponczo. polecam

reklama
Ja złożyłam zamówienie na dziecko nie większe niż 3kg :D mam nadzieję, ze posłucha ; )

Co do suplementacji to już jakoś w 20hbd odstawilam
O ja też ją też.....zapowiedziałam małej że ma 3 kg nie przekraczać [emoji13]

thgfikgneziy9g6d.png

Ja miałam wizytę w środę , wg lekarza oky, wyniki dobre , słuchałam serduszka , waga też oky, bo przybieram , ale powoli i regularnie tj 2kg na miesiąc. Usg mi nie zrobił, ale może to i lepiej , bo ma taki sobie. 12 kwietnia idę na ostatnie prenatalne i dowiem się ile to moje dziecię waży i jak jest ułożone.Na ten moment czuję,że kopie głównie po bokach.
Dziś piękna pogoda i korzystałam ile się dało i mega spacerki zrobiłam:)

Ehh poszłam po wyniki badań i okazało się, że jednego brakuję. Oczywiście oni nie wiedzą jak to możliwe, jak się do poniedziałku nie znajdzie to muszę powtórzyć :/ Miałam iść we wtorek do lekarza i teraz nie wiem czy iść. U nas też ciepło, byłyśmy na spacerku z dziewczynami. Nie mam żadnej letniej kurtki, która mogę zasnąć, brzuch mi przeszkadza ;) Nie wiem czy inwestowac na te dwa miesiące

Ja też "nagle" wyrosłam ze wszystkich kurtek :D dlatego jestem wdzięczna za taką pogodę, zakładam lekka kurteczkę i wystawiam brzucho (niestety) przed nią. Nagle wszyscy sąsiedzi zauważyli, że jestem w ciąży.
I pierwszy tydzień na L4 za mną, a ja nie wiedziałam w co ręce wsadzić [emoji16]Taka radocha, że mam tyle czasu dla siebie. Małą miałam ostatni tydzień w Klubiku, więc miałam więcej czasu dla siebie, od nowego tygodnia jestem mamą na pełen etat ;) Niestety bardzo byliśmy niezadowoleni z miejsca gdzie chodziła, a teraz rekrutujemy się do przedszkola ;)
U Was tez taki strach, że miejsc dla dzieci nie będzie w Waszych pobliskich placówkach? Reforma zrobiła swoje :)

PS i gdzie moje suwaczki?! [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Amelia miała ciągle czkawkę w brzuchu i poza nim też, ale tak do 2-3 miesiąca.

Wczoraj w szkole rodzenia położna mówiła, że powinno się zacząć pić liscie malin i zacząć wiecej ruszać w 35 TC .

f2w3rjjgwqepia0h.png
,,Wiecej ruszac,, [emoji23][emoji33] a ja po 30 tyg. Dopiero przystopuje i zaczne odpoczywać.

5djylbetecfse5n6.png

Co sądzicie o piciu naparu z pokrzywy bądź świeżo wyciśniętego soku z pokrzywy?
Ja pije :) poprawiła mi.sie morfolofia bo mialam anemie. Ale w aptece jak kupowalam sok z pokrzywy to farmaceutka mówiła te ostrożnie z ziołami i żeby pic.pokrzywe jak lekarstwo po łyżce codziennie

5djylbetecfse5n6.png

He he ja chciałam do końca ćwiczyć :D nawet w sumie nie mam kiedy odpoczywać teraz a nie ,żeby zacząć się ruszać po 35 tygodniu.
Później się dziwić ,że porody takie ciężkie.

Co do przedszkola to ja się nie martwię . Mam zespół szkół tj przedszkole,sp,gimnazjum. Wszystko za jednym zamachem

Dzis padam na pyszczek, naprawde upadne i nie wstane [emoji19]

Dzis mialam diabetologa na godz 13:50, bylam na 13:30 bo wazenie, mierzenie itp. Byl taki poslizg, ze weszlam o 16!! Gadu, gadu, sprawdzenie pomiarow i jednak insulina [emoji53] mialam isc do zabiegowego po dwa peny (na dzien i na noc), ale Pani pielegniarka zwiala dzis wczesniej. Normalnie zla jestem, bo musze pojechac w poniedzialek [emoji35] a to godzina jazdy w ta i godzina w tamta.

A ja jestem bardzo wredna i bezczelnie w zeszłym roku Syna zostawiłam w przedszkolnej zerowce co by miejsce pozajmowal trzylatkom :p (od zeszlego roku Nasze prywatne ma dotacje z gminy bo ta nie daje rady miejsc zapewnic) nie dawalam Go do szkolnej zerówki. jak On mial iść to nie było szans na panstwowe przedszkole- chyba, ze się było pseudo samotna matką, miało się męża w więzieniu, dziecko alergika, jakieś patologiczne przejścia i nie wiadomo co jeszcze ;)

reklama
Dzis padam na pyszczek, naprawde upadne i nie wstane [emoji19]

Dzis mialam diabetologa na godz 13:50, bylam na 13:30 bo wazenie, mierzenie itp. Byl taki poslizg, ze weszlam o 16!! Gadu, gadu, sprawdzenie pomiarow i jednak insulina [emoji53] mialam isc do zabiegowego po dwa peny (na dzien i na noc), ale Pani pielegniarka zwiala dzis wczesniej. Normalnie zla jestem, bo musze pojechac w poniedzialek [emoji35] a to godzina jazdy w ta i godzina w tamta.

A mąż nie moze tego odebrać za Ciebie w poniedziałek? Jakies upoważnienie. Przecież nie Twoja wina, że pielęgniarka uciekła a za to masz ciąże zagrożoną i nie możesz wyprawiać się w takie podróże.

Do góry