reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

wionatq a ja mam ciągle nadzieję,że mój nie dobije do 4 kg. Jestem drobna i byłoby mi bardzo ciężko o ile w ogóle dałabym radę urodzić sn.:( A nie chcę cesarki. Tyle,że mój mąż miał 3900g więc obawiam się tego iż będzie waga po tatusiu. A to dużo jak na pierwsze dziecko,tym bardziej ,że częściej późniejsze dzieci rodzą się większe.
Wolałabym by miał wagę taką mniej więcej 3000-3200. To by mi odpowiadało,ale przecież tego nie zaplanuje :D
Dlatego narazie się ciesz,że Twoje dzidzi jest z tych mniejszych. Tycie dopiero się zaczyna a my już tu z takimi wagami.Ważne ,żeby prawidłowo się rozwijało.;)

Wczoraj poprosiłam mojego bąbla ,żeby się obrócił bo inaczej tatuś nie będzie mógł być przy porodzie. I wiecie co? za godzinę już był ułożony główką w dół :D
być może jak poproszę o średnią wagę to też tak zrobi :D
Nie wiem czy wpływ duży maja nasze wielkości przy urodzeniu naszych do dzieci bo ja i P rodzilismy sie po 3600 więc tak zdrowo a Okruszek sie nie zapowiada na dobicie nawet do 3 wiec pros i się może dogadacie nic nie jest przesądzone ;)

reklama
wionatq a ja mam ciągle nadzieję,że mój nie dobije do 4 kg. Jestem drobna i byłoby mi bardzo ciężko o ile w ogóle dałabym radę urodzić sn.:( A nie chcę cesarki. Tyle,że mój mąż miał 3900g więc obawiam się tego iż będzie waga po tatusiu. A to dużo jak na pierwsze dziecko,tym bardziej ,że częściej późniejsze dzieci rodzą się większe.
Wolałabym by miał wagę taką mniej więcej 3000-3200. To by mi odpowiadało,ale przecież tego nie zaplanuje :D
Dlatego narazie się ciesz,że Twoje dzidzi jest z tych mniejszych. Tycie dopiero się zaczyna a my już tu z takimi wagami.Ważne ,żeby prawidłowo się rozwijało.;)

Wczoraj poprosiłam mojego bąbla ,żeby się obrócił bo inaczej tatuś nie będzie mógł być przy porodzie. I wiecie co? za godzinę już był ułożony główką w dół :D
być może jak poproszę o średnią wagę to też tak zrobi :D
Mój miał 4200 więc ten:) na urodzeniową rodziców nie ma co patrzeć ,ja miałam 3600 a mąż 2700. Raczej na to jak Wy jesteście teraz zbudowani.

Powiem Ci ,że na tym etapie ciąży to ciężko prorokować. Zostało jeszcze ok 10 tygodni,więc Twój maluszek może nabrać sporo ciałka a nasze np niekoniecznie.Później będzie odwrotnie,Ty będziesz mieć dużego bobasa a my takiego średniego :D
Dzieci dopiero zaczęły tyć i jedne będą mieć więcej tłuszczyku a inne troszkę mniej i wagowo też będzie różnie.

Moje maleństwo dopiero ledwo kilogram ma :(
Rybcia dobrze mowi Wionatq. Dziciorki teraz roznie rosna. Moja kolezanka przedwczoraj urodzila. Ciaza przenoszona o 6 dni. A malutka ma 2900 i 52 cm. I zdrowa :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeśli patrzeć na naszą budowę to powinien być średni i szczupły. Ja mam 160 wzrostu do tego teraz ważę 58.5 kg (na mojej wadze) z czego dziecko waży ok 1700,jestem na przełomie 29/30 tygodnia i wyglądam tak samo szczupło jak przed ciążą tylko brzuch mi rośnie.Chociaż 91cm w pasie nie jest aż tak dużym wynikiem jak na takiego bąbla .
Mój mąż ma ok 68 kg wagi i jest wysoki,szczupły ale nie chudy.
A bąbel ma takie gicze już ,że nie wiem po kim :D po prostu się w nas nie wda :D

Rybcia dobrze mowi Wionatq. Dziciorki teraz roznie rosna. Moja kolezanka przedwczoraj urodzila. Ciaza przenoszona o 6 dni. A malutka ma 2900 i 52 cm. I zdrowa :)

p19u9jcg81ehxczt.png
ja się urodziłam kilka dni po terminie i ważyłam niecałe 2800, siostra to samo. Ja miałam 51cm a Sisi 54cm poprostu małe dzieci mama rodzi i tyle. i nie ma znaczenia ile kto przytył ze mną przytyła 6kg a siostrą 15kg, więc nie ma co porównywać.
Wy piszecie że wasze bobasy przytyły w miesiąc kilogram, a mój maluch tylko 300g [emoji17]

w57vyx8dubspq12k.png

Ech, jestem trochę rozbita tymi wszystkimi akcjami. Liczę na to, że mój okruszek przybierze na wadze przez tydzień. Zamówiłam sobie zaległe suplementy, wypiłam zdrowy koktajl, wszystko by tylko zdrowo rósł.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Pewnie już spać nie pójdę [emoji23] Nie śpię od tej drugiej a ten mój syn miał już 2 razy czkawke. ciekawe czy jak się urodzi to też tak bd czkał ?

w57vyx8dubspq12k.png
Amelia miała ciągle czkawkę w brzuchu i poza nim też, ale tak do 2-3 miesiąca.

29 się zaczął z USG ale oby do początku czerwca bo mała jest 2 tyg do przodu i już waży 1600 i mówiły mi lekarze że od początku tak jest więc tej wersji się trzymam a w czerwcu sexsi, herbatka z liści schody i na porodówkę [emoji23]

Hehehe to tak jak u mnie plany na przyspieszenie porodu [emoji12]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Wczoraj w szkole rodzenia położna mówiła, że powinno się zacząć pić liscie malin i zacząć wiecej ruszać w 35 TC .

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry