Nie wiem czy wpływ duży maja nasze wielkości przy urodzeniu naszych do dzieci bo ja i P rodzilismy sie po 3600 więc tak zdrowo a Okruszek sie nie zapowiada na dobicie nawet do 3 wiec pros i się może dogadacie nic nie jest przesądzonewionatq a ja mam ciągle nadzieję,że mój nie dobije do 4 kg. Jestem drobna i byłoby mi bardzo ciężko o ile w ogóle dałabym radę urodzić sn. A nie chcę cesarki. Tyle,że mój mąż miał 3900g więc obawiam się tego iż będzie waga po tatusiu. A to dużo jak na pierwsze dziecko,tym bardziej ,że częściej późniejsze dzieci rodzą się większe.
Wolałabym by miał wagę taką mniej więcej 3000-3200. To by mi odpowiadało,ale przecież tego nie zaplanuje
Dlatego narazie się ciesz,że Twoje dzidzi jest z tych mniejszych. Tycie dopiero się zaczyna a my już tu z takimi wagami.Ważne ,żeby prawidłowo się rozwijało.
Wczoraj poprosiłam mojego bąbla ,żeby się obrócił bo inaczej tatuś nie będzie mógł być przy porodzie. I wiecie co? za godzinę już był ułożony główką w dół
być może jak poproszę o średnią wagę to też tak zrobi
reklama
Sasankaa
Fanka BB :)
Mój miał 4200 więc ten na urodzeniową rodziców nie ma co patrzeć ,ja miałam 3600 a mąż 2700. Raczej na to jak Wy jesteście teraz zbudowani.wionatq a ja mam ciągle nadzieję,że mój nie dobije do 4 kg. Jestem drobna i byłoby mi bardzo ciężko o ile w ogóle dałabym radę urodzić sn. A nie chcę cesarki. Tyle,że mój mąż miał 3900g więc obawiam się tego iż będzie waga po tatusiu. A to dużo jak na pierwsze dziecko,tym bardziej ,że częściej późniejsze dzieci rodzą się większe.
Wolałabym by miał wagę taką mniej więcej 3000-3200. To by mi odpowiadało,ale przecież tego nie zaplanuje
Dlatego narazie się ciesz,że Twoje dzidzi jest z tych mniejszych. Tycie dopiero się zaczyna a my już tu z takimi wagami.Ważne ,żeby prawidłowo się rozwijało.
Wczoraj poprosiłam mojego bąbla ,żeby się obrócił bo inaczej tatuś nie będzie mógł być przy porodzie. I wiecie co? za godzinę już był ułożony główką w dół
być może jak poproszę o średnią wagę to też tak zrobi
efta22
Powiem Ci ,że na tym etapie ciąży to ciężko prorokować. Zostało jeszcze ok 10 tygodni,więc Twój maluszek może nabrać sporo ciałka a nasze np niekoniecznie.Później będzie odwrotnie,Ty będziesz mieć dużego bobasa a my takiego średniego
Dzieci dopiero zaczęły tyć i jedne będą mieć więcej tłuszczyku a inne troszkę mniej i wagowo też będzie różnie.
Dzieci dopiero zaczęły tyć i jedne będą mieć więcej tłuszczyku a inne troszkę mniej i wagowo też będzie różnie.
Zając Czerwcowy
Rybcia dobrze mowi Wionatq. Dziciorki teraz roznie rosna. Moja kolezanka przedwczoraj urodzila. Ciaza przenoszona o 6 dni. A malutka ma 2900 i 52 cm. I zdrowaMoje maleństwo dopiero ledwo kilogram ma
efta22
Jeśli patrzeć na naszą budowę to powinien być średni i szczupły. Ja mam 160 wzrostu do tego teraz ważę 58.5 kg (na mojej wadze) z czego dziecko waży ok 1700,jestem na przełomie 29/30 tygodnia i wyglądam tak samo szczupło jak przed ciążą tylko brzuch mi rośnie.Chociaż 91cm w pasie nie jest aż tak dużym wynikiem jak na takiego bąbla .
Mój mąż ma ok 68 kg wagi i jest wysoki,szczupły ale nie chudy.
A bąbel ma takie gicze już ,że nie wiem po kim po prostu się w nas nie wda
Mój mąż ma ok 68 kg wagi i jest wysoki,szczupły ale nie chudy.
A bąbel ma takie gicze już ,że nie wiem po kim po prostu się w nas nie wda
Bellax123!
ja się urodziłam kilka dni po terminie i ważyłam niecałe 2800, siostra to samo. Ja miałam 51cm a Sisi 54cm poprostu małe dzieci mama rodzi i tyle. i nie ma znaczenia ile kto przytył ze mną przytyła 6kg a siostrą 15kg, więc nie ma co porównywać.Rybcia dobrze mowi Wionatq. Dziciorki teraz roznie rosna. Moja kolezanka przedwczoraj urodzila. Ciaza przenoszona o 6 dni. A malutka ma 2900 i 52 cm. I zdrowa
Wy piszecie że wasze bobasy przytyły w miesiąc kilogram, a mój maluch tylko 300g [emoji17]
Arya88
Gemmina
Ja byłam w parku na pikniku, też w krótkim rękawie i marzyłam o sandałach! A jest jeszcze marzec [emoji6]Ja wyciągnęłam lezak i się grzeje na słoneczku :-)
Ze mną były dwie koleżanki z 6 miesiecznymi dziećmi. Taki mamowy wypad [emoji7]
reklama
Emkaa
Amelia miała ciągle czkawkę w brzuchu i poza nim też, ale tak do 2-3 miesiąca.Pewnie już spać nie pójdę [emoji23] Nie śpię od tej drugiej a ten mój syn miał już 2 razy czkawke. ciekawe czy jak się urodzi to też tak bd czkał ?
29 się zaczął z USG ale oby do początku czerwca bo mała jest 2 tyg do przodu i już waży 1600 i mówiły mi lekarze że od początku tak jest więc tej wersji się trzymam a w czerwcu sexsi, herbatka z liści schody i na porodówkę [emoji23]
Hehehe to tak jak u mnie plany na przyspieszenie porodu [emoji12]
Wczoraj w szkole rodzenia położna mówiła, że powinno się zacząć pić liscie malin i zacząć wiecej ruszać w 35 TC .