reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
No tak, ja tyle lat temu tez nie wiedziałam tego co teraz.Ale nie zmienia to faktu,że bedę sie upierała przy swoim. To wytłumaczcie mi czemu po sztucznym mleku dziecko potrafi przespać całą noc a po moim chudym zaledwie pół godz.i dalej na cycu.Oboje byliśmy wykończeni.

No tak, ja tyle lat temu tez nie wiedziałam tego co teraz.Ale nie zmienia to faktu,że bedę sie upierała przy swoim. To wytłumaczcie mi czemu po sztucznym mleku dziecko potrafi przespać całą noc a po moim chudym zaledwie pół godz.i dalej na cycu.Oboje byliśmy wykończeni.

To sztuczne mleko jest ciężej strawne i dziecku zajmuje więcej czasu by je strawić - co za tym idzie jest dłużej syte i dłużej śpi.

7u223e3kwboc3bjp.png

U mnie jest juz wyslana ... ale mezowi nie wyslali 4 dwupakow t shirtow. Dobrzre ze jemu ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
A skąd wiesz , że nie przysłali ? Są gdzieś takie informacje ?
Ja też zauważyłam , że dzieci na sztucznym śpią dłużej. Do szkoły rodzenia idę dopiero w czwartek może mnie tam doedukują :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Z tego co wiem to "za chudy" pokarm można między mity włożyć...

U mnie w okolicach 4 mca dziecko przestało przybierać na wadze. Przybierało, ale minimalnie. Choć karmiłam tak jak wcześniej. Mniej więcej co 3 h. Dziecko nie chciało więcej jeść. Kazali rozszerzać. Jak wytłumaczysz więc brak tycia?

Moze faktycznie warto przeczakać bo to chwilowe. Pamietam jak mediatora powiedziała tekst typu za chude/za cienkie/niewystarczające ma Pani mleko. Czułam się jak wyrodna matka, która nawet mleka nie umie wyprodukować :/

Tak. Czy siak rozszerzyliśmy po 6 mcu, bo chwilę pózniej synek złapał ospę i nie było sensu wprowadzać nowego, bo za Chiny bym nie zauważyła czy cos go uczula jak i tak był cały wysypany.

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
Do góry