reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie jest to zdecydowanie kosmetyk na problemy skórne i osób z jakimikolwiek dolegliwościami skórnymi. Ale "umyłam" nim pierw męża, póki co chodzi i nie drapie się :p Jego zdaniem czuje się miękko, jakkolwiek zabawnie to nie brzmi.
Emolienty maja dużą przewagę nad tego rodzaju różnościami, bo w końcu maja swoją określona funkcję. Im nie potrzeba robić bąbelków, pachnieć fiolkami i ślicznie się pienić. Są kosmetyki i kosmetyki ;)
Z drugiej też strony nie będziemy kapać dzieci do 18nastki w środkach dla wrażliwców ;)

Co do "złych stron" Emolientow. Byłam bardzo zaskoczona jak bardzo zmieniło się o nich zdanie. 3lata temu, jak urodziłam, było na to wielkie BUM i przekonanie że należy stosować najlepiej codziennie, do każdej kąpieli. Teraz przyznam że mam breję w głowie, dlatego kosmetyki dla Tośki planujemy ograniczyć do minimum koniecznego.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nie jest to zdecydowanie kosmetyk na problemy skórne i osób z jakimikolwiek dolegliwościami skórnymi. Ale "umyłam" nim pierw męża, póki co chodzi i nie drapie się :p Jego zdaniem czuje się miękko, jakkolwiek zabawnie to nie brzmi.
Emolienty maja dużą przewagę nad tego rodzaju różnościami, bo w końcu maja swoją określona funkcję. Im nie potrzeba robić bąbelków, pachnieć fiolkami i ślicznie się pienić. Są kosmetyki i kosmetyki ;)
Z drugiej też strony nie będziemy kapać dzieci do 18nastki w środkach dla wrażliwców ;)

Co do "złych stron" Emolientow. Byłam bardzo zaskoczona jak bardzo zmieniło się o nich zdanie. 3lata temu, jak urodziłam, było na to wielkie BUM i przekonanie że należy stosować najlepiej codziennie, do każdej kąpieli. Teraz przyznam że mam breję w głowie, dlatego kosmetyki dla Tośki planujemy ograniczyć do minimum koniecznego.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
To mój własnie siedzi i drapie tyłek :D aż zaczyna mnie tym wkurzać :p bo jeszcze posmarować niczym nie chce

Moj uwielbia mlody te wszystkie plyny z babelkamk, ale 2-3 razy i trzeba go wymoczyc w emolientach, bo skora przypomina papier scierny. Ostatnio odkrylam emolient z Ziaji wg mnie niezly, mlodemu widze tez pasuje.

Położna ostatnio wspomniała, ze kiedyś zalecano rozszerzanie diety po 4 mcu, bo urlop trwał tylko 4 miesiące i matki musiały wracać do pracy [emoji6]
A jeśli chodzi o kosmetyki to wiadomo, jak wiatr zawieje. Każdy musi wypróbować sam. Jak mu wygodniej, jak dziecko lepiej reaguje.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Witam się z rana od 4 nie śpimy no bo po co spać [emoji41] dzisiaj spałam z dwu latkiem na głowie i 7 latkiem w nogach, za godzinę lecę na krew i mocz kurna szkoda że dzisiaj jak tyle nie śpię bo już kawę bym piła [emoji58] a tak tylko ciepła woda na zaparcia [emoji30]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Jednak ten o
Kupiłam ostatnio Mustelę z nowym składem do smarowania brzucha i mogę powiedzieć tylko , że nie polecam. Słabo Nawilża, średnio się wchłania a do tego zostawia plamy na ubraniach. Ja często smaruje brzuch przed snem i miałam plamy nawet na pościeli :/ używałam 4 kremów i z żadnym nie miałam takich problemów jak z tym a był najdroższy.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Co człowiek to opinia..:) ja jestem b.zadowolona z musteli.Szybko sie wchlania nie brudzi mi ubrań jak olejki i nie mam zadnej alergii jak na inne produkty.Poki co bez rozstępów a mam b.dużą skłonność.To dowodzi ze kazdy z nas jest inny i nie kazdemu wszystko podejdzie:)

Rybcia jak się czujesz??

Ja używam Oillatum i nie zmieniam, mi pasuje i cena i to jaki mały jest po nim. Tak jak ktos napisał i tak każda zrobi co będzie uważała za słuszne.

Wam już paczki z HM wysłali a u mnie nic zero informacji :-(

reklama
Położna ostatnio wspomniała, ze kiedyś zalecano rozszerzanie diety po 4 mcu, bo urlop trwał tylko 4 miesiące i matki musiały wracać do pracy [emoji6]
A jeśli chodzi o kosmetyki to wiadomo, jak wiatr zawieje. Każdy musi wypróbować sam. Jak mu wygodniej, jak dziecko lepiej reaguje.

oar8pg4n1kii9v0d.png

To jak ja miałam brzdąca to było zalecenie rozszerzania diety od 4m-ca dla tych karmionych mm, a od 6 dla karmionych naturalnie.
Ja teraz przed 6miesiącem nie będe wprowadzała jedzonka

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry