reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To ja nie wiem jakby taka delikatna skóra maluszka się zachowała. Jestem w szoku [emoji46] powinni to od razu wycofać

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
To ja nie wiem jakby taka delikatna skóra maluszka się zachowała. Jestem w szoku [emoji46] powinni to od razu wycofać

thgfikgneziy9g6d.png
Podobnie było z Palmolivem dla dzieci, syn się uparł i płakał w sklepie ,bo królk był na opakowaniu. To myśle dla dzieci to zaryzykujemy jeszcze tanio było jak za 500ml z pompką. Tylko że oboje wygladali jak by w pokrzywy wpadli

Dlatego zastanawiałabym się mocno czy zastosować taki kosmetyk dla świeżo narodzonego Maluszka, pisałam już kiedyś ze stawiamy (o ile potrzeba nawilżania istnieje) Emolium i tego wyboru nie zmienię.
W składzie Dove wchodzi Phenoxyethanol, który faktycznie do pożądanych nie należy. Dlatego zaskoczyło mnie, że to kosmetyk dla takich maluszków. Myślałam, że na testy załapałam się z racji starszej córki.

Na codzień (do starszej) stosujemy Nivea dla dzieci, które zdaje się mieć mniej "naturalne" składniki niż Dove (pomijając dwa syfne składniki). Zobaczymy jak się sprawdzi w temacie nawilżenia.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
A no widzisz a ja czytalam zeby emolientow nie uzywac...i badz tu czlowieku madry :)

p19u9jcg81ehxczt.png

A no widzisz a ja czytalam zeby emolientow nie uzywac...i badz tu czlowieku madry :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Aaa bo to się tak zmienia. Jak Karola się urodziła 5 lat temu to wszyscy doradzali emolienty. I była kąpana od urodzenia w emilientach. wszystko było ok, ale ona chyba nie ma jakieś wrażliwej skóry. Teraz odradzają jeśli skóra nie ma problemów.
Tak jak z tym rozszerzeniem diety. Zwariować można. Karolci rozszerzyłam po 4 mcu, takie były zalecenia, teraz po 6.... Tak jakby żołądki u dzieci były inne niż 5 lat temu [emoji19]

thgfikgneziy9g6d.png

Z drugiej strony jeśli dziecko ma suchą skórę to ja wolę emolient dodać do kąpieli niż smarować kremem. To już raczej z lenistwa :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Z drugiej strony jeśli dziecko ma suchą skórę to ja wolę emolient dodać do kąpieli niż smarować kremem. To już raczej z lenistwa :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Ja właśnie oliwke z babydream dolewam:) Mialam kiedyś Emolium, bo babcia się uparła i kupiła. Wlałam do wody (tak jak bylo napisane) to włosy wyglądały jak bym je smalcem wysmarowała :D ,a na twarzy wyszły mu pryszcze, nie uczulenie, tylko takie normalne , jak by efekt zapchanej skóry.

Ja właśnie oliwke z babydream dolewam:) Mialam kiedyś Emolium, bo babcia się uparła i kupiła. Wlałam do wody (tak jak bylo napisane) to włosy wyglądały jak bym je smalcem wysmarowała :D ,a na twarzy wyszły mu pryszcze, nie uczulenie, tylko takie normalne , jak by efekt zapchanej skóry.
Dla nas to był ratunek. Amelia chciała skórę po porodzie zmienić [emoji23] schodziła jej wszędzie. Najpierw też próbowaliśmy z oliwką, ale nic nie pomogło.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Kupiłam ostatnio Mustelę z nowym składem do smarowania brzucha i mogę powiedzieć tylko , że nie polecam. Słabo Nawilża, średnio się wchłania a do tego zostawia plamy na ubraniach. Ja często smaruje brzuch przed snem i miałam plamy nawet na pościeli :/ używałam 4 kremów i z żadnym nie miałam takich problemów jak z tym a był najdroższy.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Dla nas to był ratunek. Amelia chciała skórę po porodzie zmienić [emoji23] schodziła jej wszędzie. Najpierw też próbowaliśmy z oliwką, ale nic nie pomogło.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Własnie do suchej czy atopowej skóry jest bardzo dobre. Moj mial za to trądzik niemowlęcy.
Sprało Ci się to wogóle?

Do góry