reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Spróbuję od dzisiaj jeść jeszcze więcej owoców i warzyw, bo jem, ale najwidoczniej za mało. No i trzeba się przeprosić z wodą :-) Dzięki za rady. Oby te zmiany mi pomogły.

Mam nadzieję,że Ci coś z wyżej wymienionych pokarmów pomoże.
Musisz spróbować co na Ciebie najlepiej działa i jeść na zdrowie.
Tym bardziej ,że takie owoce dość zapychają :)

reklama
Cześć Dziewczynki :)
Mnie coraz częściej dopada zgaga :( I nie wszystko co lubię mogę jeść :( Aaaaa i do porodu zostało mi tylko 106 dni :o

Ja JESZCZE nie mam problemów ze zgagą. Tak szczerze to nawet nie wiem co to :D
Ale niuniek już coraz wyżej ,więc mogę się spodziewać tego uczucia.

Mnie zostało 103 dni!
Wczoraj sprawdziłam i mam termin na dzień urodzin Jarka Kaczyńskiego :D myślicie,że da jakieś upusty na dzidzię? he he :D

Dziewczyny nie załamujcie mnie z ta waga. Ja wczoraj mialam wizytę i w 2 tyg przybralam 3kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] Maaaaaaasakra! Bo naprawdę mało i zdrowo jem. Położna popatrzyła krzywo ale gin powiedział ze to pewnie woda bo tyle przytyć to cieżko by było.
Eghhhh wytoczę sie na porodówkę :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie załamujcie mnie z ta waga. Ja wczoraj mialam wizytę i w 2 tyg przybralam 3kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] Maaaaaaasakra! Bo naprawdę mało i zdrowo jem. Położna popatrzyła krzywo ale gin powiedział ze to pewnie woda bo tyle przytyć to cieżko by było.
Eghhhh wytoczę sie na porodówkę :(

Moze być woda a być może metabolizm spowolnił.
Jeśli to woda to spróbuj pić maksymalnie dużo wody mineralnej ,najlepiej gdyby była w miarę ciepła i jeść coś moczopędnego np owoce które wcześniej wymieniłam i warzywa.
A na początek spróbuj pić herbatę z pokrzywy. Tylko wtedy też trzeba dużo wody pić. Mnie to pomagało przed okresem na zatrzymanie wody,może Tobie też pomoże

173 i wazylam 68 przed ciążą a teraz 71

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

No to wagę masz spoko. Ja ważę mniej a przytyłam tyle co ty i lekarz nie widzi w tym nic złego. Oni na wagę raczej patrzą pod względem zdrowotnym jeśli się np za dużo przytyje co może oznaczać cukrzycę.
Uwagę zwraca się na rozwijające się dziecko i wyniki krwi. Jeśli wszystko jest dobrze to tylko się cieszyć z niskiej wagi :D

Jeśli to woda to spróbuj pić maksymalnie dużo wody mineralnej ,najlepiej gdyby była w miarę ciepła i jeść coś moczopędnego np owoce które wcześniej wymieniłam i warzywa.
A na początek spróbuj pić herbatę z pokrzywy. Tylko wtedy też trzeba dużo wody pić. Mnie to pomagało przed okresem na zatrzymanie wody,może Tobie też pomoże

No to wagę masz spoko. Ja ważę mniej a przytyłam tyle co ty i lekarz nie widzi w tym nic złego. Oni na wagę raczej patrzą pod względem zdrowotnym jeśli się np za dużo przytyje co może oznaczać cukrzycę.
Uwagę zwraca się na rozwijające się dziecko i wyniki krwi. Jeśli wszystko jest dobrze to tylko się cieszyć z niskiej wagi :D
Moja matka moja wagę podsumowała że cycki mi mało urosły i laktacji nie będzie ,nosz...

Hubert 18.02.2015

Wlasnie kupiłam sobie sok z pokrzywy.
To juz moja trzecia ciąża pocieszam sie, ze zawsze szybko wracam do wagi sprzed (a w pierwszej przytyłam 18kg) a lekarz mówi ze mam sie nie przejmować bo zachodząc w ciąże miałam praktycznie niedowagę (55kg przy 173cm). Ale jakoś strasznie mnie to dołuje :(

Moja matka moja wagę podsumowała że cycki mi mało urosły i laktacji nie będzie ,nosz...

Hubert 18.02.2015

Ha! Brawa dla mamy! Piękne podsumowanie, motywacja i wsparcie przyszłej mamy w laktacji! [emoji35][emoji35]

To juz moja trzecia ciąża pocieszam sie, ze zawsze szybko wracam do wagi sprzed (a w pierwszej przytyłam 18kg) a lekarz mówi ze mam sie nie przejmować bo zachodząc w ciąże miałam praktycznie niedowagę (55kg przy 173cm). Ale jakoś strasznie mnie to dołuje :(

Ha! Brawa dla mamy! Piękne podsumowanie, motywacja i wsparcie przyszłej mamy w laktacji! [emoji35][emoji35]

Mi już do niej słów brakuje

Hubert 18.02.2015

Ja też różne rzeczy słyszę ,chociaż widzę,że wśród rodziny zmieniła się trochę świadomość ciąży . Ale mam taką ciotkę,która wierzy w różne przesady itp. Masakra.
A o laktację w czasie ciąży nie ma się co martwić bo różnie może być po porodzie. Mi cieknie siara od Uwaga 14 tc! Nieźle nie?
Boję się że wszystko mi wycieknie do porodu :D

Ciekawe ile Babek myśli,że im większe cycki tym więcej mleka.

reklama

][emoji35]

Jesteś w miarę wysoka więc ta waga raczej się jakoś powinna rozejsc ,bo u mnie to by raczej nieciekawie wyglądało.
Ja się sama boję,że będę puchła i już zapobiegam :D

Do góry