reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Spróbuję od dzisiaj jeść jeszcze więcej owoców i warzyw, bo jem, ale najwidoczniej za mało. No i trzeba się przeprosić z wodą :-) Dzięki za rady. Oby te zmiany mi pomogły.

Mam nadzieję,że Ci coś z wyżej wymienionych pokarmów pomoże.
Musisz spróbować co na Ciebie najlepiej działa i jeść na zdrowie.
Tym bardziej ,że takie owoce dość zapychają :)

reklama
Cześć Dziewczynki :)
Mnie coraz częściej dopada zgaga :( I nie wszystko co lubię mogę jeść :( Aaaaa i do porodu zostało mi tylko 106 dni :o

Ja JESZCZE nie mam problemów ze zgagą. Tak szczerze to nawet nie wiem co to :D
Ale niuniek już coraz wyżej ,więc mogę się spodziewać tego uczucia.

Mnie zostało 103 dni!
Wczoraj sprawdziłam i mam termin na dzień urodzin Jarka Kaczyńskiego :D myślicie,że da jakieś upusty na dzidzię? he he :D

Dziewczyny nie załamujcie mnie z ta waga. Ja wczoraj mialam wizytę i w 2 tyg przybralam 3kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] Maaaaaaasakra! Bo naprawdę mało i zdrowo jem. Położna popatrzyła krzywo ale gin powiedział ze to pewnie woda bo tyle przytyć to cieżko by było.
Eghhhh wytoczę sie na porodówkę :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie załamujcie mnie z ta waga. Ja wczoraj mialam wizytę i w 2 tyg przybralam 3kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] Maaaaaaasakra! Bo naprawdę mało i zdrowo jem. Położna popatrzyła krzywo ale gin powiedział ze to pewnie woda bo tyle przytyć to cieżko by było.
Eghhhh wytoczę sie na porodówkę :(

Moze być woda a być może metabolizm spowolnił.
Jeśli to woda to spróbuj pić maksymalnie dużo wody mineralnej ,najlepiej gdyby była w miarę ciepła i jeść coś moczopędnego np owoce które wcześniej wymieniłam i warzywa.
A na początek spróbuj pić herbatę z pokrzywy. Tylko wtedy też trzeba dużo wody pić. Mnie to pomagało przed okresem na zatrzymanie wody,może Tobie też pomoże

173 i wazylam 68 przed ciążą a teraz 71

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

No to wagę masz spoko. Ja ważę mniej a przytyłam tyle co ty i lekarz nie widzi w tym nic złego. Oni na wagę raczej patrzą pod względem zdrowotnym jeśli się np za dużo przytyje co może oznaczać cukrzycę.
Uwagę zwraca się na rozwijające się dziecko i wyniki krwi. Jeśli wszystko jest dobrze to tylko się cieszyć z niskiej wagi :D

Jeśli to woda to spróbuj pić maksymalnie dużo wody mineralnej ,najlepiej gdyby była w miarę ciepła i jeść coś moczopędnego np owoce które wcześniej wymieniłam i warzywa.
A na początek spróbuj pić herbatę z pokrzywy. Tylko wtedy też trzeba dużo wody pić. Mnie to pomagało przed okresem na zatrzymanie wody,może Tobie też pomoże

No to wagę masz spoko. Ja ważę mniej a przytyłam tyle co ty i lekarz nie widzi w tym nic złego. Oni na wagę raczej patrzą pod względem zdrowotnym jeśli się np za dużo przytyje co może oznaczać cukrzycę.
Uwagę zwraca się na rozwijające się dziecko i wyniki krwi. Jeśli wszystko jest dobrze to tylko się cieszyć z niskiej wagi :D
Moja matka moja wagę podsumowała że cycki mi mało urosły i laktacji nie będzie ,nosz...

Hubert 18.02.2015

Wlasnie kupiłam sobie sok z pokrzywy.
To juz moja trzecia ciąża pocieszam sie, ze zawsze szybko wracam do wagi sprzed (a w pierwszej przytyłam 18kg) a lekarz mówi ze mam sie nie przejmować bo zachodząc w ciąże miałam praktycznie niedowagę (55kg przy 173cm). Ale jakoś strasznie mnie to dołuje :(

Moja matka moja wagę podsumowała że cycki mi mało urosły i laktacji nie będzie ,nosz...

Hubert 18.02.2015

Ha! Brawa dla mamy! Piękne podsumowanie, motywacja i wsparcie przyszłej mamy w laktacji! [emoji35][emoji35]

To juz moja trzecia ciąża pocieszam sie, ze zawsze szybko wracam do wagi sprzed (a w pierwszej przytyłam 18kg) a lekarz mówi ze mam sie nie przejmować bo zachodząc w ciąże miałam praktycznie niedowagę (55kg przy 173cm). Ale jakoś strasznie mnie to dołuje :(

Ha! Brawa dla mamy! Piękne podsumowanie, motywacja i wsparcie przyszłej mamy w laktacji! [emoji35][emoji35]

Mi już do niej słów brakuje

Hubert 18.02.2015

Ja też różne rzeczy słyszę ,chociaż widzę,że wśród rodziny zmieniła się trochę świadomość ciąży . Ale mam taką ciotkę,która wierzy w różne przesady itp. Masakra.
A o laktację w czasie ciąży nie ma się co martwić bo różnie może być po porodzie. Mi cieknie siara od Uwaga 14 tc! Nieźle nie?
Boję się że wszystko mi wycieknie do porodu :D

Ciekawe ile Babek myśli,że im większe cycki tym więcej mleka.

reklama

][emoji35]

Jesteś w miarę wysoka więc ta waga raczej się jakoś powinna rozejsc ,bo u mnie to by raczej nieciekawie wyglądało.
Ja się sama boję,że będę puchła i już zapobiegam :D

Do góry