reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moze za mało tej wody pijesz? No a oprócz wody jeszcze przecież mamy owoce i warzywa ,które nawadniają i powinnyśmy ich jeść jak najwięcej.
Ja miałam okropne zaparcia w 4 miesiącu.
Ale właśnie kiepsko było u mnie z nawodnieniem organizmu i teraz się bardzo pilnuje i nie mam takich problemów.

Jak siedzę w domu to tylko ciągle coś piję :D albo wcinam owoce,które mają dużo wody
Będę musiała poprawić dietę.

reklama
Będę musiała poprawić dietę.

Jeśli masz problemy z zaparciami to polecam oprócz wody bądź gorących owocowych herbat dużo owoców i warzyw. Najlepsze będą jabłka,winogrono (ale bez przesady bo dużo cukru),cytrusy,kiwi,truskawki,arbuz (bardzo dużo cukru więc ostrożnie),pomelo,melony itp.
Warzywa to wszystkie I jak najwięcej(surowe,nie gotowane) a najlepiej pomidory,papryka,seler naciowy (kwestia smaku)

Ja lubię robić sobie koktajle warzywno owocowe. Sycą a są bardzo smaczne,nawadniają organizm i
dostarczają dużo witamin :)

Unikać czekolady,bananów,białego chleba,ziemniaków i takich cięższych rzeczy jak i mocnej herbaty,kawy,kakao i rumianku.

Mnie ostatnio owoce nie wchodza, nie wiem dlaczego.

Co do picia to mnie sie ciagle chce pic, a w nocy to juz wogole.

Mnie też się chce pić i to bardzo. Nawet jak dużo wypije i mój brzuch nie może zmieścić więcej to i tak czuję sucho w ustach.

A w nocy jak wstanę to czuję że mogłabym wypić całą butelkę,ale zaraz bym chodziła non stop siku,więc tylko kilka łyków pije

Dziewczyny A ja mam pytanie O nawadnianie.Ile pijecie plynow dziennie.Zainstalowalam appke ktora wyliczyla mi ze wypilam 2 litry A zalecane jest 2,8 ,ale jak wypije wiecej to bede cala noc sikac nie dam rady
emoji35.png
ja pije od 3 do 4 litrów dziennie :) uwielbiam pic wodę .Do tego pozwalam sobie na jedna kawę i kubek a czasami dwa kubki herbaty .W nocy nie wstaje na siku ale rano to wręcz muszę .

Ja niewiem ile pije, ale staram sie pić duzo. Woda , herbata i jakieś soki świeżo wyciskane codziennie. W nocy tez jak wstaje na siku to musze sie napić wody,bo pić się chcę :/

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Jeśli masz problemy z zaparciami to polecam oprócz wody bądź gorących owocowych herbat dużo owoców i warzyw. Najlepsze będą jabłka,winogrono (ale bez przesady bo dużo cukru),cytrusy,kiwi,truskawki,arbuz (bardzo dużo cukru więc ostrożnie),pomelo,melony itp.
Warzywa to wszystkie I jak najwięcej(surowe,nie gotowane) a najlepiej pomidory,papryka,seler naciowy (kwestia smaku)

Ja lubię robić sobie koktajle warzywno owocowe. Sycą a są bardzo smaczne,nawadniają organizm i
dostarczają dużo witamin :)

Unikać czekolady,bananów,białego chleba,ziemniaków i takich cięższych rzeczy jak i mocnej herbaty,kawy,kakao i rumianku.
Spróbuję od dzisiaj jeść jeszcze więcej owoców i warzyw, bo jem, ale najwidoczniej za mało. No i trzeba się przeprosić z wodą :-) Dzięki za rady. Oby te zmiany mi pomogły.

Do góry