reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie palpacyjnie było wszystko super, a na usg niespodzianka bo od środka niedomyka. Więc myślę że jak jest możliwość to warto.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Była już kiedyś "gównoburza" na ten temat. więc zostawmy go w spokoju. Ja też uważam że powinno się badać i nie musiałam się o nic lekarza prosić, bo co wizyta ewentualnie co dwie ( czasami mam co dwa tygodnie) mam mierzoną szyjke. Zazwyczaj robi to ręcznie bo sprawdza rozwarcie, przez usg badała mi ze 3 razy ale jeśli nie widzi takiej potrzeby to spoko. ważne że długa i "zamknięta".
Ale każda z nas ma lekarza i niech on jej te ciążę prowadzi, jeśli coś komuś nie odpowiada to przecież można go zmienić;)

w57vyx8dubspq12k.png
To racja. Moj lekarz na kazdej wizycie mnie wazy, mierzy cisnienie, bada na fotelu szyjke i brzuch i robi jakies dziwne wymazy, mam usg - na starym sprzecie ale podgladamy serduszko. Ale kazdy lekarz jest inny i ma swoje zasady przyjmowania :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Tu na nfz to oni Ci łaskę robią że przyjmują i nie daj boże powiedzieć im co mają robić [emoji23]

A mam do was pytanko. Miałam usuwany kamień z zębów i dziąsła krwawiły i myślę że w jednym miejscu zrobił się stan zapalny. Poprawia i nie zaciekawie to wygląda. Myślicie żeby zawracać głowę tym ginowi czy smarować jakimś dezaftanmed czy coś w tym stylu?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

To racja. Moj lekarz na kazdej wizycie mnie wazy, mierzy cisnienie, bada na fotelu szyjke i brzuch i robi jakies dziwne wymazy, mam usg - na starym sprzecie ale podgladamy serduszko. Ale kazdy lekarz jest inny i ma swoje zasady przyjmowania :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja tez mam cisnienie i wage oraz badanie na fotelu plus spr ilosci wod i serduszka zawsze..

Tu na nfz to oni Ci łaskę robią że przyjmują i nie daj boże powiedzieć im co mają robić [emoji23]

A mam do was pytanko. Miałam usuwany kamień z zębów i dziąsła krwawiły i myślę że w jednym miejscu zrobił się stan zapalny. Poprawia i nie zaciekawie to wygląda. Myślicie żeby zawracać głowę tym ginowi czy smarować jakimś dezaftanmed czy coś w tym stylu?

To nie bedzie sprawa gin a dentysty..myj sobie dobra pasta na dziasla np meridolem po kazdym jedzeniu i smaruj czyms a powinno zejsc w ciagu 3 dni..jak nie bedzie poprawy to do dentysty

Eludril jest super na tego typu sprawy, ja używałam po implancie i kanalowym- goi się po tym jak na psie. tylko poczytaj czy można w ciąży

Pojadę teraz czymś mocno plytkim i infantylnym ale wczoraj mijalam dwie świeżo upieczone matki- od razu powiedziałam do koleżanki, ze jak będę w takim stanie to ma mnie pie*****ac w łeb. bardziej zaniedbane niż nie wiem 70 letnie babcie, którym "już nie zalezy" :/

Pojadę teraz czymś mocno plytkim i infantylnym ale wczoraj mijalam dwie świeżo upieczone matki- od razu powiedziałam do koleżanki, ze jak będę w takim stanie to ma mnie pie*****ac w łeb. bardziej zaniedbane niż nie wiem 70 letnie babcie, którym "już nie zalezy" :/
Pamiętam taka sytuację z festynu w parku;) jak zaczal padać deszcz i taka babka z 3 razy szerszą ode mnie zaczęła biec że swoją córką i chyba pol parku z niej się śmiało,i wołali uciekaj wielorybie.
Nie chciałabym żeby moje dzieci się kiedys mnie wstydzily...

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

reklama
Do góry