reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mi na czczo wyszło 84, po godzinie 69, po dwóch 66. Szybka konsultacja z teściową lekarzem. Szybko spalam. Jest ok. Moze dlatego tak ciągnie mnie do cukru w tej ciąży i jestem wiecznie głodna.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Szczerze....to dosc dziwny wynik ze po godzinie masz mniejszy niz na czczo.... Jakos dla mnie malo wiarygodne by po takiej dawce glukozy wynik wyszedl mniejszy....

Moze po godzinie powinno byc batdziej 169 a po drugiej 166 to by bylo bardziej rzeczywiste....

c55f3e3kq403a9og.png

reklama
Camel...tez jest zdziwiona. Zobaczymy co ginekolog powie za tydzień. No i ponoć tarczyca moze mieć wpływ na to jak zbijam cukier. Teściowa powiedziała, ze mam się nie martwić. Niepokojące by było gdybym miała za wysoki.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
Padam na pyszczek. Od wczoraj siedzę w garach i robię zapasy. Tak na mnie działa ta ciąża. Zamiast robić wyprawkę dla dziecka, to upycham żarcie w zamrażarce na czarną godzinę. Ciągle się zastanawiam co by tu jeszcze ugotować, żeby dało się zamrozić :-D
Dziewczyno ze tez ci sie chce...ja mam problem zeby z dnia na dzien cos ugotowac a ty jak wiewiorka zapasy robisz...czapki z glow....
Ja padam dzisca wielce sie nie narobilam...

c55f3e3kq403a9og.png

Camel...tez jest zdziwiona. Zobaczymy co ginekolog powie za tydzień. No i ponoć tarczyca moze mieć wpływ na to jak zbijam cukier. Teściowa powiedziała, ze mam się nie martwić. Niepokojące by było gdybym miała za wysoki.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja mam hipoglikemie i czesto mam spadki cukru dlatego musze jesc regularnie i nie robic zbyt dlugich odstepow czasu miedzy posiłkami.A mój gin mowi ze to akurat nie jest grozne w porównaniu z wysokim poziomem cukru wiec nic sie nie martw.

A mi już gniecie żołądek... co zjem to potem godzinami mi ciężko, odbija mi się, niewygodnie mi siedzieć... a gdzie tu dalej [emoji87]

7u223e3kwboc3bjp.png

A ja od srody leze u mamy... z malymi przerwami na wyjscie... nie moge siedziec na wolnym bo mam za duzo czasu na internet i zakupy [emoji35] a we wtorek usg 250 zl...

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja mam hipoglikemie i czesto mam spadki cukru dlatego musze jesc regularnie i nie robic zbyt dlugich odstepow czasu miedzy posiłkami.A mój gin mowi ze to akurat nie jest grozne w porównaniu z wysokim poziomem cukru wiec nic sie nie martw.

No właśnie czytałam wczoraj trochę o tym. I że dieta wysokocukrowa sprzyja takim spadkom. A ja w tej ciąży obżeram się słodyczami okrutnie.
Odstawiam słodycze. Jak lekarz każe mi powtórzyć badanie za 2-3 tygodnie to zobaczymy czy cos to zmieni w wynikach. Brak słodyczy w diecie na pewno mi nie zaszkodzi.

oar8pg4n1kii9v0d.png

No właśnie czytałam wczoraj trochę o tym. I że dieta wysokocukrowa sprzyja takim spadkom. A ja w tej ciąży obżeram się słodyczami okrutnie.
Odstawiam słodycze. Jak lekarz każe mi powtórzyć badanie za 2-3 tygodnie to zobaczymy czy cos to zmieni w wynikach. Brak słodyczy w diecie na pewno mi nie zaszkodzi.

oar8pg4n1kii9v0d.png
U mnie te spadki nie są właśnie od słodyczy tylko z tego powodu że za szybko moja trzustka "spala" glukoze i dlatego sa czeste i szybkie spadki cukru.To sie nazywa hipoglikemia reaktywna.Da sie z tym żyć taka moja uroda;)

No juz się wywiedzialam o tym. Tak czy siak pewnie badanie bedzie do powtórzenia. Jak nie teraz to po ciąży.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry