reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie slodkie slodkie slodkie [emoji23] przed ciaze slodkie jadlam raz/dwa razy w tyg, teraz codziennie musze zjesc cos czekoladowego, oprocz tego prince polo- nie wyobrazam sobie teraz zycia bez niego hahah... i na sama mysl
O coca coli sie trzese ale staram sie pic jak najmniej, jak maz kupi albo rodzice maja to biore duuuuuzego lyka i tyle;)
Ciasto czekoladowe pieklam 2 dni temu - pierwszy raz w zyciu bo ciasta jadlam tylko jak wypadalo np na urodzinach kawaleczek tortu.
Oprocz tego uwielbiam w ciazy zupy! Szczegolnie ogorkowa, kapusniak i barszcz:D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Ja slodkiego nigdy nie jadlam a teraz... [emoji7] a coli wypilam wczoraj prawie pol litra bo mialam ochote a co [emoji12]

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Szczerze....to dosc dziwny wynik ze po godzinie masz mniejszy niz na czczo.... Jakos dla mnie malo wiarygodne by po takiej dawce glukozy wynik wyszedl mniejszy....

Moze po godzinie powinno byc batdziej 169 a po drugiej 166 to by bylo bardziej rzeczywiste....

c55f3e3kq403a9og.png
U mnie to dopiero dziwny wyszedl... na czczo ponad 120, po godzinie ponad 80, a po dwoch ponad 70. I jak to interpretowac?. Powtarzalam cukier na czczo wczoraj i wyszedl mi niestety 135,5. Czekam na wizyte u gina we wtorek. Jakas czarna magia...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Melomanka...a miałaś przerwę 12h od ostatniego posiłku?

A te białe plamki na paznokciach to jednak zniszczona płytka była. Dzis juz zostały tylko 2 na dwóch paznokciach.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja przed pierwsza ciążą wgle nie jadłam słodkiego. A w ciąży non stop i po ciąży mi zostało , ale już w mniejszym natężeniu :)

f2w3rjjgwqepia0h.png

O tak pogoda piekna!
Jakis dziwny wynik mi z glukozy wyszedl: na czczo 124,1, po godzinie 86,1, a po dwoch 78,1. Mozliwe to, czy jakas pomylka sie wkradla?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak masz za wysoki na czczo to dostaniesz skierowanie na kolejne badania.
Ja też już po (Uf odbębniłam wczoraj i do dziś nie słodzę herbaty tak to traumatyczne wspominam [emoji23] ). Na szczęście wyniki na medal (74/95/75).
Z tym ZUSem to jakiś koszmar macie, ale to faktycznie zależy od ilości osób w firmie - mi w 1.ciaży wypłacał pracodawca, a później ZUS się z nim rozliczał i klasycznie co do dnia, jednak niestety średnia za 12 miesięcy ;)
A mnie już porwało, przeglądałam worki z ubrankami po Córce i wybrałam póki co te na okres niemowlęcy... później szperanie na Allegro, chętnie już bym wszystko kupiła ale czeka nas jeszcze odświeżanie mieszkania i teraz "gdzie to wszystko by stało" [emoji16]Tez Was już tak kusi?

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ja też już po (Uf odbębniłam wczoraj i do dziś nie słodzę herbaty tak to traumatyczne wspominam [emoji23] ). Na szczęście wyniki na medal (74/95/75).
Z tym ZUSem to jakiś koszmar macie, ale to faktycznie zależy od ilości osób w firmie - mi w 1.ciaży wypłacał pracodawca, a później ZUS się z nim rozliczał i klasycznie co do dnia, jednak niestety średnia za 12 miesięcy ;)
A mnie już porwało, przeglądałam worki z ubrankami po Córce i wybrałam póki co te na okres niemowlęcy... później szperanie na Allegro, chętnie już bym wszystko kupiła ale czeka nas jeszcze odświeżanie mieszkania i teraz "gdzie to wszystko by stało" [emoji16]Tez Was już tak kusi?

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
większość z nas to już ma ponad połowę wyprawki kupione [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

większość z nas to już ma ponad połowę wyprawki kupione [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

A ja się głupia tak opierałam tej przyjemności [emoji23][emoji16]

Tylko u nas prawda jest też taka, że jedyne czego potrzebujemy to łóżeczka i innego fotelika-nosidła. Szybciej nie chciałam wariować ;)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Moj maz mi dzis zdradzil ze chcial mi zrobic niespodzianke jak wroce do domu i chcial kupic zmywarke i ja zamontowac [emoji7] ale zobaczyl ze nie wyrobilby sie i zostawilby rozgrzebane wiec mowi mi o tym i zrobi to w najblizszym czasie :) ucieszylam sie jak dziecko - mysli o tym zeby bylo mi szczegolnie latwiej przy malej :) taka mala rzecz a cieszy :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

W kartonach ! ;) ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry