reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Czesc :)

dzis czuje sie lepiej, ale wczorajszy dzien byl naprawde ciezki. Bardzo plamilam i jakas mega duza ilosci sluzu, co troche twardy brzuch, skurcze, dostawalam leki i caly dzien przespalam.

Dzis juz czuje, ze zyje, moge wstac, brzuch miekki. Ide zaraz na badanie, aby zobaczyc jak szew trzyma, ale licze, ze juz bedzie ok :)

O kurcze Ty się nie rozpędzaj z tym chodzeniem [emoji121] Suelen my trzymamy kciuki a Ty ładnie lezysz ok? A tak na poważnie to cieszę się że już trochę lepiej [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Aleksandrax niektóre osoby sugerują sie modą . A french juz bardzoooo rzadko sie robi. Kiedys było tak że co.druga osoba z salonu chychodzila z frenchem lub czerwonym kolorem. Teraz klientki szaleja kolorami i dlatego ten białe paseczki rzadko sie robi. Bo chyba niema osoby która by nie potrafila zrobic frencha pracując z tym zawodzie :D

5djylbetecfse5n6.png

Ja uwielbiam czerwony , pasuje zawsze i wszędzie. Czasem cos mnie podkusi żeby zrobić cos innego a potem żałuję ;)
Zawsze wiedziałam, ze jestem staromodna [emoji12]

Sasanka...pestki leżą od tygodnia na blacie, ale jakos nie miałam ochoty. Chyba czas spróbować.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Podobno gorzej, ale i tak jest szansa, że się podniesie. U mnie w szpitalu jeśli łożysko nie będzie powyżej 5 cm to robią CC.

f2w3rjjgwqepia0h.png
5cm?! Mi na ostatnim usg zachodzilo 2,4cm :( Idę teraz w środę mam nadzieję że się coś podniosło. Teraz to się zaczynam stresować na serio, też nie chce cesarki ;(

m3sxyx8dzur8ghzn.png

[emoji20][emoji44][emoji44][emoji44] ja nie chce cesarki!!!! Kurczę a ja sobie chodzę i wszystko robię [emoji46] a z tego co piszesz to powinnam się oszczędzać???

16udskjopmtfyunf.png
Mi kazał leżeć i zero przytulasów. Powiedział, że takie łożysko ma większą szanse się odkleić. Trzeba uważać na krwawienia i z każdym na IP lecieć. Najgorszy okres właśnie do 30tc i ten kazał mi w łóżku spędzić. A dalej oszczędzać się: zero dźwigania i ciężkich prac. Oczywiście jeszcze straszył , że w momencie krwotoku nie ratuje się dziecka tylko matkę. Dobrze , że chciał podkreślić powagę sytuacji , ale przez takie słowa kilka dni płakałam.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Hehe utopijne wizje utraty kilogramów też miałam hahaha

U mnie nawet szło super, sukcesywnie gubiłam kilogramy, zaczęłam super wyglądać, a potem nagle trach, samopoczucie do dupy, nawet trochę przytyłam - zrobiłam badania na tarczyce, wyniki miałam w normie i nie poszłam z nimi do endokrynologa (TSH miałam w górnej granicy normy) - o ja głupia, takie TSH w moim wieku już świadczyło o chorobie. No i tak z miesiąca na miesiąc czułam się coraz gorzej. Po zakończeniu karmienia przytyłam 11kg w miesiąc!!!!! Dosłownie z powietrza - poszłam w koncu do lekarza bo nie miałam siły chodzić nawet. TSH uwaga uwaga 85!!!!! No i niestety kg nie udało mi sie zgubić do teraz - tzn. schudłam kilkanaście, ale dalej ni hu hu nie schodzi waga.

Mam nadzieję, że teraz przy ustawionych hormonach się uda, a przynajmniej, że po skończeniu kp nie będzie znowu takiej jazdy hormonalnej

7u223e3kwboc3bjp.png
Hej a jak twoje zaparcia?syropek pomógł?

Majka...ja na ślub tez chciałam francuski, ale kobieta mi powiedziała, ze juz rzadko się robi. Namówiła mnie na inny i byłam bardzo zadowolona.
5408a15a7fbf382da6530d33c167336a.jpg

Jakos nie odczułam tego jako wciskanie mody. Szczególnie, ze ja nadal robię baleyage mimo, że ponoć juz niemodny od dekady [emoji38]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ojj moja Mama i Tesciowa ze na slub to tylko frencz ;) a ja mialam szare ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja uwielbiam czerwony , pasuje zawsze i wszędzie. Czasem cos mnie podkusi żeby zrobić cos innego a potem żałuję ;)
Zawsze wiedziałam, ze jestem staromodna [emoji12]

Sasanka...pestki leżą od tygodnia na blacie, ale jakos nie miałam ochoty. Chyba czas spróbować.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Hahah to ja tez staromodna. Tylko czerwien ;) inne mi nie pasuje. No i czern ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Justyna dzięki, że pytasz :)
Wczoraj wzięłam jeszcze czopek i coś tam zadziałało, dzisiaj na czczo wypiłam syrop w tej dawce uderzeniowej i zobaczymy - ale jest lepiej bo czuję pracę jelit.

Dieta konkretna od dzisiaj u mnie

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Majka...ja na ślub tez chciałam francuski, ale kobieta mi powiedziała, ze juz rzadko się robi. Namówiła mnie na inny i byłam bardzo zadowolona.
5408a15a7fbf382da6530d33c167336a.jpg

Jakos nie odczułam tego jako wciskanie mody. Szczególnie, ze ja nadal robię baleyage mimo, że ponoć juz niemodny od dekady [emoji38]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Myślałam sobie ze jakbym miała frencz to odrost nie żucałby się tak w oczy już po kilku dniach. Po za tym ostatnio paznokcie miałam robione 8,5 roku temu i nie wiem jaki kształt by mi odpowiadał. Nie wyobrażam sobie wyskoczyć teraz z długimi, kolorowymi migdałami. Inna sprawa że mam bardzo brzydki kształt paznokcia, takie szpadle [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry