reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ostatnio miałam 5mm, ale na ścianie tylnej . A Ty z przodu ?

f2w3rjjgwqepia0h.png
Nie. Też na tylnej. To lepiej czy gorzej?

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Ja dzis od 5 nie śpię :( masakra jakaś . Ogarnelam córkę do przedszkola i zaprowadzilam i teraz sama idę szykować sie do pracy, strasznie mi.sie nie chce po dwóch dniach wolnego ...

Z córką jak bylam w ciąży to do samego porodu sama sobie pedicure robilam. Taka giętka byłam :D

Monya : takie białe plamy moga świadczyć poprostu o uszkodzonej płytce :)

5djylbetecfse5n6.png

Hehe utopijne wizje utraty kilogramów też miałam hahaha

U mnie nawet szło super, sukcesywnie gubiłam kilogramy, zaczęłam super wyglądać, a potem nagle trach, samopoczucie do dupy, nawet trochę przytyłam - zrobiłam badania na tarczyce, wyniki miałam w normie i nie poszłam z nimi do endokrynologa (TSH miałam w górnej granicy normy) - o ja głupia, takie TSH w moim wieku już świadczyło o chorobie. No i tak z miesiąca na miesiąc czułam się coraz gorzej. Po zakończeniu karmienia przytyłam 11kg w miesiąc!!!!! Dosłownie z powietrza - poszłam w koncu do lekarza bo nie miałam siły chodzić nawet. TSH uwaga uwaga 85!!!!! No i niestety kg nie udało mi sie zgubić do teraz - tzn. schudłam kilkanaście, ale dalej ni hu hu nie schodzi waga.

Mam nadzieję, że teraz przy ustawionych hormonach się uda, a przynajmniej, że po skończeniu kp nie będzie znowu takiej jazdy hormonalnej

7u223e3kwboc3bjp.png

Czesc :)

dzis czuje sie lepiej, ale wczorajszy dzien byl naprawde ciezki. Bardzo plamilam i jakas mega duza ilosci sluzu, co troche twardy brzuch, skurcze, dostawalam leki i caly dzien przespalam.

Dzis juz czuje, ze zyje, moge wstac, brzuch miekki. Ide zaraz na badanie, aby zobaczyc jak szew trzyma, ale licze, ze juz bedzie ok :)

Aleksandrax niektóre osoby sugerują sie modą . A french juz bardzoooo rzadko sie robi. Kiedys było tak że co.druga osoba z salonu chychodzila z frenchem lub czerwonym kolorem. Teraz klientki szaleja kolorami i dlatego ten białe paseczki rzadko sie robi. Bo chyba niema osoby która by nie potrafila zrobic frencha pracując z tym zawodzie :D

5djylbetecfse5n6.png

Podobno gorzej, ale i tak jest szansa, że się podniesie. U mnie w szpitalu jeśli łożysko nie będzie powyżej 5 cm to robią CC.

f2w3rjjgwqepia0h.png
[emoji20][emoji44][emoji44][emoji44] ja nie chce cesarki!!!! Kurczę a ja sobie chodzę i wszystko robię [emoji46] a z tego co piszesz to powinnam się oszczędzać???

16udskjopmtfyunf.png

Majka...ja na ślub tez chciałam francuski, ale kobieta mi powiedziała, ze juz rzadko się robi. Namówiła mnie na inny i byłam bardzo zadowolona.
5408a15a7fbf382da6530d33c167336a.jpg

Jakos nie odczułam tego jako wciskanie mody. Szczególnie, ze ja nadal robię baleyage mimo, że ponoć juz niemodny od dekady [emoji38]

oar8pg4n1kii9v0d.png

A ja zdjęłam hybrydy (w salonie ) po tygodniu po zaczęły mi szybko odpryskiwac i łamać się paznokcie. I zobaczcie co znalazłam pod.
333df586099af08c316263edea77ee29.jpg

W zeszłym tygodniu tego nie miałam. Właściwie nigdy w życiu takich białych plamek nie miałam. W przyszłym tygodniu robię morfologię i zobaczymy czy to brak żelaza. Mam nadzieje, ze to tylko uszkodzenia mechaniczne bo hybrydę robię bez przerwy od listopada.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Za mało cynku :) albo inne witaminy kup sobie albo jedz np dużo pestek z dyni. Zadna uszkodzona płytka.
Cynk odpowiada za ładną skóre włosy itp wiec polecam brać w ciąży ;)

reklama
Suelen dobrze, że dzisiaj już brzuch miękki. Organizm musiał odreagować taką ingerencję. Trzymam kciuki by teraz było już wszystko ok.

Pisałam już, ale powtórzę - moja koleżanka też miała zakładany taki szew i teraz ma piękną i zdrową córeczkę. Urodziła się malutka, a teraz to kawał dziewczynki [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry