reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witam dziewczyny mam pytanko byłam wczoraj u gina i powiedział że łożysko mam 1cm od ujścia i martwie się czy któraś tak ma ?:(
Ja mam jeszcze niżej [emoji52] a masz na przedniej czy tylniej? Podobno na przedniej jest duża szansa , że się podniesie. Tylko musisz uważać , zapewne lekarz powiedział?

Sulen - trzymaj się kochana, leż spokojnie i nic się nie martw, bo będzie dobrze.

Gratuluje wizyt [emoji4]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Najpierw bylam na wywiadzie.
Pozniej pobranie krwii, jak z kaczki sposcili ze mnie ;)

Mialam badanie szyjka krotka i rozwarcie cm :(
Usg dopochwowo wskazalo, ze szyjka jeszcze poleciala do 17mm i zrobilo sie jakies wpuklenie. Jakby tego nie wykryto w pore to za tydzien porod by sie zaczal :(

Zrobiono mi usg przez brzuch. Dziewczynki dalej rosna, ale zaczynaja miec roznice w wadze (jedna 340g druga 470):/ jedna lezy poprzecznie druga miednicowo. One maja dwa lozyska nie powinno byc podjadania. Jedna cos slabo rosnie i chca sprawdzic jej lozysko dokladnie. Ale jan slabo w to wierze, bo 26.01 byly rowne.

Wymaz mi pobrano i czekamy. Przy badaniu pojawily sie skurcze wiec podlaczono mnie od razu pod kroplowki, wstac moge tylko do lazienki.

O matko! Biedna ty ,zycze zeby wszystko wrocilo do normy.Dobrze,ze masz opieke.Trzymam kciuki ❤❤

Suelen leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie. czego się nie robi dla dzieci [emoji4] wszystko będzie dobrze

Kempu gratuluję syneczka [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Dziewczyny któraś z Was posiada może pralko-suszarkę lub ktos ze znajomych ma ? Potrzebuje opini bo mam mętlik w głowie :( zaczęłam ,,ogarniac, mieszkanie tak żebyśmy sie w czwórkę pomiescili na 40m :/ . Mielismy kupic cos większego ,ale chyba jeszcze ze dwa lata musimy pomieszkac w tym co mamy :/ musze dokupic szafe i.komode wieksza przez co nie bede miała miejsca na dużą suszarke na ubrania. Ostanio cały czas mysle czy nie zmienic pralki właśnie na pralko-suszarke żeby chociaż te grubsze ubrania nie musiały suszyc sie na mieszkaniu, tylko ze nikt wśród moich znajomych niema 2w1 :/ maja odzielnie suszarke i chwała ,ale jak.to jest z pralką :/

5djylbetecfse5n6.png

Dziewczyny a jaki macie stopień dojrzałości łożyska?

Pierwszy.
W tamtej ciaży drugi miałam już pod koniec

Dziewczyny któraś z Was posiada może pralko-suszarkę lub ktos ze znajomych ma ? Potrzebuje opini bo mam mętlik w głowie :( zaczęłam ,,ogarniac, mieszkanie tak żebyśmy sie w czwórkę pomiescili na 40m :/ . Mielismy kupic cos większego ,ale chyba jeszcze ze dwa lata musimy pomieszkac w tym co mamy :/ musze dokupic szafe i.komode wieksza przez co nie bede miała miejsca na dużą suszarke na ubrania. Ostanio cały czas mysle czy nie zmienic pralki właśnie na pralko-suszarke żeby chociaż te grubsze ubrania nie musiały suszyc sie na mieszkaniu, tylko ze nikt wśród moich znajomych niema 2w1 :/ maja odzielnie suszarke i chwała ,ale jak.to jest z pralką :/

5djylbetecfse5n6.png

Moja mama ma i praktycznie nie używa bo mega gniecie ciuchy, a nawet nie wysusza do końca. Fajnę są te patyki na pranie wieszane pod sufitem.

Suelen trzymaj się, myślę o Was często! Musi być dobrze, nie ma innego wyjścia :)

Motylek ja też mam bardzo mały metraż i suszarka w łazience pod sufitem to bardzo dobre rozwiązanie moim zdaniem. Miejsca wogole nie zajmuje, a ciuchy wiszą wysoko pod sufitem więc nie przeszkadzaja w niczym. Polecam.

Gratuluję wizyt udanych!
I zakupów w Lidlu hehe :) ja jak rzadko tam chodzę to i dziś się przeszłam co by nie być jedyną co nie była [emoji14] i kupilam spodnie szaro zlote i dres z weluru Ale rozmiar tak na jesień bo najmniejszych już nie było.

A przy powrocie koncert mojej córki całą drogę bo ona nie chce iść.. eh.. muszę sie wziąć za nią ale nie mam pojęcia w jaki sposób. Jak coś chce a nie dostanie to potrafi się drzeć aż sie sina robi. I co ciekawe to nie zawsze. Tak raz dziennie musi wpaść w histerię o coś a później dziecko do rany przyłóż...

reklama
Dziewczyny dziś się jakoś tak czułam słabo rano miałam trasę 200 km i sobie tłumaczylam tym że zmęczenie. To mnie brzuch już pobolewa to senność mdłości. A i tak z półtorej godziny temu zaczęły mnie piec policzki. A teraz of pół godziny one zrobiły się jakieś czerwono fioletowo kolorowe. Nie wiem co to wygląda jakbym na coś była strasznie uczulona ale nigdy nie byłam i niczym twarzy nie smakowałam jeść też nic niezwykłego nie jadłam. Co to? Może któras spotkała się z czymś takim :errr:

Do góry