reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witam dziewczyny mam pytanko byłam wczoraj u gina i powiedział że łożysko mam 1cm od ujścia i martwie się czy któraś tak ma ?:(
Ja mam jeszcze niżej [emoji52] a masz na przedniej czy tylniej? Podobno na przedniej jest duża szansa , że się podniesie. Tylko musisz uważać , zapewne lekarz powiedział?

Sulen - trzymaj się kochana, leż spokojnie i nic się nie martw, bo będzie dobrze.

Gratuluje wizyt [emoji4]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Najpierw bylam na wywiadzie.
Pozniej pobranie krwii, jak z kaczki sposcili ze mnie ;)

Mialam badanie szyjka krotka i rozwarcie cm :(
Usg dopochwowo wskazalo, ze szyjka jeszcze poleciala do 17mm i zrobilo sie jakies wpuklenie. Jakby tego nie wykryto w pore to za tydzien porod by sie zaczal :(

Zrobiono mi usg przez brzuch. Dziewczynki dalej rosna, ale zaczynaja miec roznice w wadze (jedna 340g druga 470):/ jedna lezy poprzecznie druga miednicowo. One maja dwa lozyska nie powinno byc podjadania. Jedna cos slabo rosnie i chca sprawdzic jej lozysko dokladnie. Ale jan slabo w to wierze, bo 26.01 byly rowne.

Wymaz mi pobrano i czekamy. Przy badaniu pojawily sie skurcze wiec podlaczono mnie od razu pod kroplowki, wstac moge tylko do lazienki.

O matko! Biedna ty ,zycze zeby wszystko wrocilo do normy.Dobrze,ze masz opieke.Trzymam kciuki ❤❤

Suelen leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie. czego się nie robi dla dzieci [emoji4] wszystko będzie dobrze

Kempu gratuluję syneczka [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Dziewczyny któraś z Was posiada może pralko-suszarkę lub ktos ze znajomych ma ? Potrzebuje opini bo mam mętlik w głowie :( zaczęłam ,,ogarniac, mieszkanie tak żebyśmy sie w czwórkę pomiescili na 40m :/ . Mielismy kupic cos większego ,ale chyba jeszcze ze dwa lata musimy pomieszkac w tym co mamy :/ musze dokupic szafe i.komode wieksza przez co nie bede miała miejsca na dużą suszarke na ubrania. Ostanio cały czas mysle czy nie zmienic pralki właśnie na pralko-suszarke żeby chociaż te grubsze ubrania nie musiały suszyc sie na mieszkaniu, tylko ze nikt wśród moich znajomych niema 2w1 :/ maja odzielnie suszarke i chwała ,ale jak.to jest z pralką :/

5djylbetecfse5n6.png

Dziewczyny a jaki macie stopień dojrzałości łożyska?

Pierwszy.
W tamtej ciaży drugi miałam już pod koniec

Dziewczyny któraś z Was posiada może pralko-suszarkę lub ktos ze znajomych ma ? Potrzebuje opini bo mam mętlik w głowie :( zaczęłam ,,ogarniac, mieszkanie tak żebyśmy sie w czwórkę pomiescili na 40m :/ . Mielismy kupic cos większego ,ale chyba jeszcze ze dwa lata musimy pomieszkac w tym co mamy :/ musze dokupic szafe i.komode wieksza przez co nie bede miała miejsca na dużą suszarke na ubrania. Ostanio cały czas mysle czy nie zmienic pralki właśnie na pralko-suszarke żeby chociaż te grubsze ubrania nie musiały suszyc sie na mieszkaniu, tylko ze nikt wśród moich znajomych niema 2w1 :/ maja odzielnie suszarke i chwała ,ale jak.to jest z pralką :/

5djylbetecfse5n6.png

Moja mama ma i praktycznie nie używa bo mega gniecie ciuchy, a nawet nie wysusza do końca. Fajnę są te patyki na pranie wieszane pod sufitem.

Suelen trzymaj się, myślę o Was często! Musi być dobrze, nie ma innego wyjścia :)

Motylek ja też mam bardzo mały metraż i suszarka w łazience pod sufitem to bardzo dobre rozwiązanie moim zdaniem. Miejsca wogole nie zajmuje, a ciuchy wiszą wysoko pod sufitem więc nie przeszkadzaja w niczym. Polecam.

Gratuluję wizyt udanych!
I zakupów w Lidlu hehe :) ja jak rzadko tam chodzę to i dziś się przeszłam co by nie być jedyną co nie była [emoji14] i kupilam spodnie szaro zlote i dres z weluru Ale rozmiar tak na jesień bo najmniejszych już nie było.

A przy powrocie koncert mojej córki całą drogę bo ona nie chce iść.. eh.. muszę sie wziąć za nią ale nie mam pojęcia w jaki sposób. Jak coś chce a nie dostanie to potrafi się drzeć aż sie sina robi. I co ciekawe to nie zawsze. Tak raz dziennie musi wpaść w histerię o coś a później dziecko do rany przyłóż...

reklama
Dziewczyny dziś się jakoś tak czułam słabo rano miałam trasę 200 km i sobie tłumaczylam tym że zmęczenie. To mnie brzuch już pobolewa to senność mdłości. A i tak z półtorej godziny temu zaczęły mnie piec policzki. A teraz of pół godziny one zrobiły się jakieś czerwono fioletowo kolorowe. Nie wiem co to wygląda jakbym na coś była strasznie uczulona ale nigdy nie byłam i niczym twarzy nie smakowałam jeść też nic niezwykłego nie jadłam. Co to? Może któras spotkała się z czymś takim :errr:

Do góry