reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny ja tez juz po polowkowych.Potwierdzone w 100% dziewczynka:) Waga 427 i wszystkie parametry w normie:) Dopiero teraz dotarlam do domu bo przed samym badaniem zepsuł nam sie samochód ufff..Zestresowałam sie troche ale na szczescie zdarzylismy na czas.Jutro wrzuce fotki:) Gratulacje dla pozostalych wizytujacych i powodzenia tym ktore jeszcze nie wizytowaly;)

reklama
Dziewczyny, a w jakim wieku wprowadzałyście obowiązki domowe? 5-6?

Mój jak miał 5 lat zaczął wycierac kurze z komod w swoim pokoju, teraz jak jest w domu i akurat sprzątam to sciera też u Nas i ze stołu w kuchni.
Jak miał 6 lat to zaczął odkurzac swój pokój. w swoim pokoju na śmietnik na jakies papiery itd- sam go oproznia.
Pranie ja zdejmuje z suszarki, On zanosi do pokoju a swoje do siebie.
Scieli łóżko od niedawna (ma na antresoli)
Zajmuje się kotem jednym- to tylko jego kot; daje mu jeść i dba żeby nie miała "ropek w oczach"
Jak idę z psami i On akurat jest "dostepny" to prowadzi jednego psa.

Edit: jeszcze ciuchy do pralki swoje wkłada, pomaga rozpakowywac zakupy, odkłada talerz jak zje. o sprzątaniu zabawek nawet nie wspominam bo codziennie wieczorem na być posprzatane

Z grubsza chyba tyle :D przerabane na ten mój syn :D :D :D

Ostatnia edycja:
Mój ma 4 lata i ma
Wynosić talerze do kuchni jak zje
Nakrywa do stołu sztućce
Podaje pranie jak się upierze
Wyladowywuje zmywarkę i mi podaje wszystko
Pranie roznosi ze mną po szafkach
Ściera że stołu i jak sprzątam mieszkanie ma swoją szmatke i wyciera ze mną.
Zakupy jak robimy to Wyladowywuje z siatek i na stół kładzie.
Oczywiście sprząta wszystkie zabawki po skończonej zabawie.
moj ma 1.5 roku i robi wszystko to samo[emoji23] [emoji23] [emoji23] tylko czasami przez te pomoc mam 3 razy tyle pracy ale młody ma przynajmniej zajęcie;)) a sprzątać to by mógł przez cały dzień, ściereczka i szczoteczka to jego ulubione gadżety. Mam nadzieję że z wiekiem mu nie przejdzie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Beyonce pewnie tym razem większą poduszke sobie wsadzi :D :D

Syna ma 2 lata i w wielu rzeczach mi "pomaga" np podaje pranie, sciera cos rozlanego, sprząta zabawki ,karmę sypie krókowi, zakupy na blat wyciąga itp. Ostatnio staje na podescie w kuchni ze mna i potrafi obrac cebule (nie płacząc :)), brukselke czy też jajko.
Oczywiście trzeba mu czasem pomóc albo porawić . Wiadomo że tego obowiązkami nie moża jeszcze nazwać.
Licze na to że zapał mu nie minie. On chce wszystko sam robić i potem jest płacz bo mu nie wychodzi.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych bobasków :)

Ja jak zawsze czasu niemam na nic :( niby dzień wolny ,ale hyy praca w domu.

Wdzystkim wizytujacym dziś gratuluję udanych wizyt!

Moja 5 latka tez ma swoje obowiązki które ma przydzielone ,,odgórnie,, (sprzatanie pokoju, oganianie łóżka, odkurzanie,ścieranie kurzy sprzatamie po sobie) , ale moja corka tez we wszystkim chce mi pomagać w kuchni. Gotuje obiad to ze mną przygotowuje np. warzywa, miesza miso,kroi na sałatki. Przy ciastach tez bardzo chetnie pomaga. Ostatnio zaczęła zmywac kubki i.szklanki.po sobie. :D

5djylbetecfse5n6.png

Widzialam Beyonce... ciekawe kiedy rodzi ;)
Dziewczyny czy wy tez macie tska sucha skore na twarzy i ustach ? Od poczatku ciazy mam tak spierzchniete usta ze to tragedia... a twarz... nos i policzki suche jak nienwiem. Zadne natluszczanie nie pomaga...

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Widzialam Beyonce... ciekawe kiedy rodzi ;)
Dziewczyny czy wy tez macie tska sucha skore na twarzy i ustach ? Od poczatku ciazy mam tak spierzchniete usta ze to tragedia... a twarz... nos i policzki suche jak nienwiem. Zadne natluszczanie nie pomaga...

p19u9jcg81ehxczt.png
Też tak mam, i żadnej szminki bo to kiepsko wygląda. Kiedyś zmusiłam się i wypiłam Orsalit - działa nadadniająco i usta były gładziutkie, ale jakoś ciężko mi wypić 7-8 szklanek wody dziennie bo latam sikuuuu. Trzeba więcej pić i peelingi np szczoteczką do zębów

Ostatnia edycja:
Do góry