Dziewczyny ja tez juz po polowkowych.Potwierdzone w 100% dziewczynka Waga 427 i wszystkie parametry w normie Dopiero teraz dotarlam do domu bo przed samym badaniem zepsuł nam sie samochód ufff..Zestresowałam sie troche ale na szczescie zdarzylismy na czas.Jutro wrzuce fotki Gratulacje dla pozostalych wizytujacych i powodzenia tym ktore jeszcze nie wizytowaly
reklama
emkamat10
Fanka BB :)
Dziewczyny, a w jakim wieku wprowadzałyście obowiązki domowe? 5-6?
Mój jak miał 5 lat zaczął wycierac kurze z komod w swoim pokoju, teraz jak jest w domu i akurat sprzątam to sciera też u Nas i ze stołu w kuchni.
Jak miał 6 lat to zaczął odkurzac swój pokój. w swoim pokoju na śmietnik na jakies papiery itd- sam go oproznia.
Pranie ja zdejmuje z suszarki, On zanosi do pokoju a swoje do siebie.
Scieli łóżko od niedawna (ma na antresoli)
Zajmuje się kotem jednym- to tylko jego kot; daje mu jeść i dba żeby nie miała "ropek w oczach"
Jak idę z psami i On akurat jest "dostepny" to prowadzi jednego psa.
Edit: jeszcze ciuchy do pralki swoje wkłada, pomaga rozpakowywac zakupy, odkłada talerz jak zje. o sprzątaniu zabawek nawet nie wspominam bo codziennie wieczorem na być posprzatane
Z grubsza chyba tyle przerabane na ten mój syn
Ostatnia edycja:
emkamat10
karina88
moj ma 1.5 roku i robi wszystko to samo[emoji23] [emoji23] [emoji23] tylko czasami przez te pomoc mam 3 razy tyle pracy ale młody ma przynajmniej zajęcie) a sprzątać to by mógł przez cały dzień, ściereczka i szczoteczka to jego ulubione gadżety. Mam nadzieję że z wiekiem mu nie przejdzie.Mój ma 4 lata i ma
Wynosić talerze do kuchni jak zje
Nakrywa do stołu sztućce
Podaje pranie jak się upierze
Wyladowywuje zmywarkę i mi podaje wszystko
Pranie roznosi ze mną po szafkach
Ściera że stołu i jak sprzątam mieszkanie ma swoją szmatke i wyciera ze mną.
Zakupy jak robimy to Wyladowywuje z siatek i na stół kładzie.
Oczywiście sprząta wszystkie zabawki po skończonej zabawie.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Sasankaa
Beyonce pewnie tym razem większą poduszke sobie wsadzi
Syna ma 2 lata i w wielu rzeczach mi "pomaga" np podaje pranie, sciera cos rozlanego, sprząta zabawki ,karmę sypie krókowi, zakupy na blat wyciąga itp. Ostatnio staje na podescie w kuchni ze mna i potrafi obrac cebule (nie płacząc ), brukselke czy też jajko.
Oczywiście trzeba mu czasem pomóc albo porawić . Wiadomo że tego obowiązkami nie moża jeszcze nazwać.
Licze na to że zapał mu nie minie. On chce wszystko sam robić i potem jest płacz bo mu nie wychodzi.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych bobasków
Syna ma 2 lata i w wielu rzeczach mi "pomaga" np podaje pranie, sciera cos rozlanego, sprząta zabawki ,karmę sypie krókowi, zakupy na blat wyciąga itp. Ostatnio staje na podescie w kuchni ze mna i potrafi obrac cebule (nie płacząc ), brukselke czy też jajko.
Oczywiście trzeba mu czasem pomóc albo porawić . Wiadomo że tego obowiązkami nie moża jeszcze nazwać.
Licze na to że zapał mu nie minie. On chce wszystko sam robić i potem jest płacz bo mu nie wychodzi.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych bobasków
motylek05
Ja jak zawsze czasu niemam na nic niby dzień wolny ,ale hyy praca w domu.
Wdzystkim wizytujacym dziś gratuluję udanych wizyt!
Moja 5 latka tez ma swoje obowiązki które ma przydzielone ,,odgórnie,, (sprzatanie pokoju, oganianie łóżka, odkurzanie,ścieranie kurzy sprzatamie po sobie) , ale moja corka tez we wszystkim chce mi pomagać w kuchni. Gotuje obiad to ze mną przygotowuje np. warzywa, miesza miso,kroi na sałatki. Przy ciastach tez bardzo chetnie pomaga. Ostatnio zaczęła zmywac kubki i.szklanki.po sobie.
Wdzystkim wizytujacym dziś gratuluję udanych wizyt!
Moja 5 latka tez ma swoje obowiązki które ma przydzielone ,,odgórnie,, (sprzatanie pokoju, oganianie łóżka, odkurzanie,ścieranie kurzy sprzatamie po sobie) , ale moja corka tez we wszystkim chce mi pomagać w kuchni. Gotuje obiad to ze mną przygotowuje np. warzywa, miesza miso,kroi na sałatki. Przy ciastach tez bardzo chetnie pomaga. Ostatnio zaczęła zmywac kubki i.szklanki.po sobie.
Zając Czerwcowy
Widzialam Beyonce... ciekawe kiedy rodzi
Dziewczyny czy wy tez macie tska sucha skore na twarzy i ustach ? Od poczatku ciazy mam tak spierzchniete usta ze to tragedia... a twarz... nos i policzki suche jak nienwiem. Zadne natluszczanie nie pomaga...
Dziewczyny czy wy tez macie tska sucha skore na twarzy i ustach ? Od poczatku ciazy mam tak spierzchniete usta ze to tragedia... a twarz... nos i policzki suche jak nienwiem. Zadne natluszczanie nie pomaga...
motylek05
Ja mam strasznie sucha skórę na ustach nic nie pomagaWidzialam Beyonce... ciekawe kiedy rodzi
reklama
Sasankaa
Też tak mam, i żadnej szminki bo to kiepsko wygląda. Kiedyś zmusiłam się i wypiłam Orsalit - działa nadadniająco i usta były gładziutkie, ale jakoś ciężko mi wypić 7-8 szklanek wody dziennie bo latam sikuuuu. Trzeba więcej pić i peelingi np szczoteczką do zębówWidzialam Beyonce... ciekawe kiedy rodzi
Ostatnia edycja: