reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przeglądałam listę mam i natknęłam się na Polusiowa czy któraś z Was coś wie? Od dłuższego czasu jej nie widziałam

oar8qqmzkh4q80mv.png

reklama
cymera no nieźle z tą płcią [emoji15]
Mam nadzieję, że mój Marcelek pozostanie Marcelkiem bo już nawet synek tak o nim mówi... jutro wizyta, zobaczymy hmm

7u223e3kwboc3bjp.png

No jest na przedniej ścianie. Na jednej wizycie pani doktor powiedziała mi że łożysko jest bardzo nisko ale może jeszcze się podnieść. Z tego opisu wnioskuję że jeszcze się nie podniosło ale przodujące nie jest więc puki co ok.
To że jest na przedniej nie znaczy że jest przodujące. Moje jest na tylnej a póki co jest przodujące. Nie martw się tym bo nie masz czym.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero doczytałem opis i lekarz nic nie powiedział ale napisał: " Łożysko na przedniej ścianie, bez cech oddzielenia się, po za ryzykiem przodowania." czyli ze jednak nie podeszło do góry, może się zrobić przodujące czy co... W poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z łożyskiem.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Poza ryzykiem przodowania. Czyli podniosło się.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Madzien aaaaaaa jaka buzia [emoji7] cudowne fotki

Cymera hehe ale niespodzianka. Czyli może jednak córcia [emoji3]

Olka nie pokazuj takich zdjęć jak u nas środek zimy. Marzę już o słońcu i leżaczku[emoji7] zazdroszczę i wypoczywaj Kochana [emoji16]

Gratuluję udanych wizyt [emoji4] ja w czwartek, już doczekać się nie mogę

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Ja dopiero doczytałem opis i lekarz nic nie powiedział ale napisał: " Łożysko na przedniej ścianie, bez cech oddzielenia się, po za ryzykiem przodowania." czyli ze jednak nie podeszło do góry, może się zrobić przodujące czy co... W poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z łożyskiem.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na badaniu jest dodatkowo wpisane ze zachodzi za szyjke 2,5cm.
Więc może jak nie masz tego zmierzonego to znaczy że nie zachodzi Ci.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

ehhh u nas tez choroby... Moja córcia oczywiście gorączka ponad 40 stopni i zero innych objawów wiec leczyć nie wiadomo czym trzeba czekać az sie cos pojawi... Lekarka mowi ze taka jej uroda ze jak tylko cos ja lapie to od razu taka temperatura.. I juz kilka razy sie zdarzyło, ze nic sie nie rozwinęło tylko przeszło.... Ale tyle stresu co kosztuje taka temperatura u malucha to tylko nasze....

Mój dziubek wczoraj cały dzień 39.3 a dzisiaj maks 37.5 - do tego katar i kaszel, ale idzie ku lepszemu.

Mnie znowu boli podbrzusze, jakbym miała chory jajnik, do tego krocze jak chwyci to aż krzyknę :/ nie wiem czy to normalne, dobrze, że jutro wizyta. Czy od jelit mogą być takie akcje?

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Hej ;) Chorowitki - duuużo zdrówka, ratujcie się jak możecie. Ja do niedawna >odpukać< co chwilę coś łapałam, ale zaczełam codziennie wieczorem robić sobie sok z marchwi, jabłka i buraka i powiem Wam, że chyba działa.. Już z miesiąc jestem zdrowa :p
Gratuluje zdrowych cór! :D Aż sie boje co bedzie u mnie za tydzien. Do 18tc miała być dziewczynka, potem chłopak. Ciekawe, ciekawe.. No i też obawiam się o swoją szyjkę i wyniki szczególnie moczu, bo za każdym razem jest coś nie tak ;/
Powiem Wam też, że słabo czuje ruchy.. Muszę się polozyc i naprawde skupić. Ma tak któraś z Was? Jestem raczej szczupła więc tym bardziej mnie to martwi. Mój lekarz na poprzedniej wizycie już zapowiedział, że pierworódki od 22-23 dopiero czują ruchy, ale czytając Was śmiem w to wątpić.
Aaa i jeszcze taka ciekawostka - wygrałam z Zusem :) Zakończyło się sukcesywnie po dwóch dochodzeniach z ich strony. Wysokość zasiłku L4 zostawili bez zmian

Do góry