reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

kupiłam już kilka rzeczy dla chłopczyka , na moje szczęście tylko kilka ;) reszta w kolorach neutralnych .Z dwojga złego lepiej ubrać dziewczynkę w niebieskie body niż potem chłopczyka w sukienkę :p ale powiem wam że przywykłam do myśli że chłopczyk a tu taka zmiana , już sama nie wiem co o tym myśleć .Pocieszam się faktem że w badaniach wychodzi super :D

reklama
Rety ja już nie wiem co robić. Synek i ja mamy te biegunki na pewno wirusowe, u nas w okolicy panuje teraz to cholerstwo, bo sporo ludzi narzeka na biegunki, wymioty i osłabienie. I teraz nie wiem czy mamy brać te smecty i inne, bo czytałam, ze jeśli biegunka na tle wirusowym, to najlepiej przeczekać i dac się oczyścić organizmowi z wirusa, a z drugiej strony będę czekać kilka dni, to się oboje wymęczymy dopiero :( Synek ma pierwszy raz biegunke w swoim życiu, ja w ciąży i nie wiem co robić. A jutro mam USG polowkowe i na pewno nie zdążę do lekarza rodzinnego pójść na konsultacje. Pomóżcie :(

Ja polecam ten enterosgel u mojego synka właśnie zawsze działał cuda przy wirusowkach on ma działanie detoksykacyjne

kupiłam już kilka rzeczy dla chłopczyka , na moje szczęście tylko kilka ;) reszta w kolorach neutralnych .Z dwojga złego lepiej ubrać dziewczynkę w niebieskie body niż potem chłopczyka w sukienkę [emoji14] ale powiem wam że przywykłam do myśli że chłopczyk a tu taka zmiana , już sama nie wiem co o tym myśleć .Pocieszam się faktem że w badaniach wychodzi super :D
Ja miałam tak samo. Szok niesamowity tym bardziej , że u nas lekarz mówił 100% cipka [emoji23][emoji16] a teraz już nie wyobrażam sobie , że może być inaczej. Nasze marzenie [emoji173] nasz synek [emoji173]

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Ja dopiero doczytałem opis i lekarz nic nie powiedział ale napisał: " Łożysko na przedniej ścianie, bez cech oddzielenia się, po za ryzykiem przodowania." czyli ze jednak nie podeszło do góry, może się zrobić przodujące czy co... W poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z łożyskiem.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero doczytałem opis i lekarz nic nie powiedział ale napisał: " Łożysko na przedniej ścianie, bez cech oddzielenia się, po za ryzykiem przodowania." czyli ze jednak nie podeszło do góry, może się zrobić przodujące czy co... W poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z łożyskiem.

Jak poza ryzykiem to chyba dobrze. Tak bym to rozumiała.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dlaczego ? A masz na przedniej ? Podniesie się . Przecież nie masz ryzyka przodowania. U mnie jest grubymi literami napisane , że łożysko ma chechy przodowania a brzeg łożyska styka się z ujściem szyjki macicy.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Smecta i Niforuksazyd działają wlasnie przeciw bakteryjnie i na takie dziadostwa są idealne. One nie zatrzymują biegunki w odróżnieniu od np. Tasectanu czy węgla. Elektrolity i probiotyk(z l. rhamonous) też wskazane podać. Powodzenia i zdrowia!!!!

Ja polecam ten enterosgel u mojego synka właśnie zawsze działał cuda przy wirusowkach on ma działanie detoksykacyjne

Dziewczyny jesteście kochane- dziękuję Wam bardzo :* jutro wstapie do apteki.

reklama
Dlaczego ? A masz na przedniej ? Podniesie się . Przecież nie masz ryzyka przodowania. U mnie jest grubymi literami napisane , że łożysko ma chechy przodowania a brzeg łożyska styka się z ujściem szyjki macicy.

f2w3rjjgdojcnp4w.png
No jest na przedniej ścianie. Na jednej wizycie pani doktor powiedziała mi że łożysko jest bardzo nisko ale może jeszcze się podnieść. Z tego opisu wnioskuję że jeszcze się nie podniosło ale przodujące nie jest więc puki co ok.

Do góry