reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
An ja dokładnie tak samo miałam, gdy kupiłam jeansy z hm mama w poprzedniej ciąży. Normalnie noszę 38/40 a tamte pasowały mi 36 na dodatek, gdy je kilka razy ubralam, to się mega rozciagnely i ciągle mi spadały, strasznie mnie denerwowało ciągłe podciaganie, ze w końcu rzuciłam je w kat. Tak niestety robią często spodnie, które mają duzo elastyny w składzie. Natomiast potem kupiłam sobie z hm mama chinosy, one mialy tylko 2% elastyny i te okazały się świetne, kupiłam 38 i pasowały mi idealnie, prawie wcale się nie rozeszły i byłam z nich bardzo zadowolona.

Majka, a jak sie odczuwa skurcze w ciazy? Sorry za pytanie, ale zastanawiam co to u mnie jest.

Ja zawsze miałam skurcze z krzyża i bardziej bolały mnie właśnie plecy niż brzuch. Ogólnie ból jest cykliczny i w pomiędzy wydaje się że wszystko jest ok. Ale teraz czuję nawet jak dół brzucha lekko się napina i też boli. Trwa to kilka sekund i z powrotem wszystko jest ok.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Mnie brzuch pobolewa od początku ciąży. praktycznie codziennie. lekarz twierdzi, że ten dyskomfort wynika z rozciągania więzadeł itp. Mogę brać nospe, ale nie biorę, bo ból nie jest taki mocny. Inna sprawa, że brzuch często mnie boli z powodu problemów żołądkowych -zaparcia, wzdęcia itp.Dlatego jem potrawy lekkie, w małych porcjach, a często. Na początku moja ciąża była zagrożona -szpital, leki, później leżenie w domu. Panikowałam z byle powodu. Teraz już przywykłam, że ciągle coś mnie boli. Jak nie plecy to brzuch albo głowa. Najważniejsze, aby zachować spokój i nie panikować. Stres nie jest najlepszym doradcą. Gdybym całą ciążę tak bardzo się przyjmowała jak przez pierwsze 3 miesiące, to chyba wykonczyłabym się nerwowo. Od niedawna mam zasadę, że dopóki nie usłyszę od lekarza, że jest źle, tzn. że jest dobrze :-D

Hej, ja mam podobnie od początku ciąży skurcze, lekarz mi kazał brać nospe 3xdziennie nawet gdy nie boli m. Nie wierzyłam ze jest coś takiego jak bezbolesne skurcze, przestałam brać bo po co będę się faszerować chemia, generalnie tez wychodziłam z założenia, ze brzuch ma prawo bolec, dobrego stopnia ze jak bolało to nie brałam nospy i się doigralam, wczoraj się okazało ze szyjka macicy bardzo mi się skróciła (16 tydzień) od tych skurczy, spokorniałam i szczerze lekki strach zajrzał mi w oczy :/ nie pisze tego by straszyć bo tez uważam ze nie ma co panikować i się denerwować, ale ku przestrodze bo ja przez 3 tyg bagatelizowałam bóle i teraz mam problem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Majka, który u ciebie tydzień? Przepowiadające może już masz - u mnie początek 18tygodnia i też mam skurcze, w środę na wizycie koniecznie zapytam lekarza o to.

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja nie kupowałam,ale dostałam spodnie z h&m i mają strasznie zaniżoną rozmiarówke... u Was też tak było?
Dostałam rozm. 34 i z góry założyłam,że nie wejdę(zwykle spodnie kupuje 38),więc pojechałam wymienić. Przymierzyłam 36 i były ok,jeszcze z luzem,więc myśle jeszcze mi się przytyje to będą akurat. Teraz trochę je rozchodziłam i są za duże,wręcz spadają :o
Nieee to u mnie rozmiarówka w porządku. Noszę 36 i mam 3 pary 36 i są w porządku:)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
To ja mam tak jak judzia ;) boli bo boli no wiadomo wszystko się rozrasta. Dopóki nie jest to jakiś turbo ból- nie martwię się:) wiadomo- rosniemy:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry