reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mi zaczyna dokuczac kręgosłup:(
Zaczyna się u nas robić jak na geriatrii ;) tu mnie boli tu mnie strzyka;)

p19u9jcg81ehxczt.png
A co to będzie w czerwcu [emoji6]

reklama
Mi też zaczyna dokuczać kręgosłup, dlatego zapisałam się na ćwiczenia dla ciężarnych :D dziś byłam pierwszy raz, było fajnie i... wcale nie tak lekko jak myślałam. Chyba będą zakwasy;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A w czerwcu to będzie DZIEWCZYNY WODY MI ODESZŁY, RODZE :D

Haha ja w nocy jak nie mogłam zasnąć po siku to myślałam jak to będzie;) oczywiście wszystko będzie idealnie ( tak, tak samo jak z porodem i z grzecznym dzieckiem [emoji23] ) : będę miała Czas na umycie głowy, na dojazd że spokojem do szpitala. A jak wrócę to mieszkanie będzie idealnie wysprzatane, a ja będę radosna i uśmiechnięta i będę pełna sił na przyjmowanie dziadków i cioc ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja czuje tak około 1 cm pod pępkiem dosyć dosadne kopniaki. Wydaje mi się, że malutki jest ułożony w większości czasu tak właśnie jakby koło pępka miał nogi bo najmocniejsze ruchy tu są a po bokach i na dole dużo delikatniejsze.

Co do wątku zamkniętego to nie ma co obwiniać adminek, w końcu nas tu około 100 sztuk a one tylko dwie :) mogły przeoczyć chętne, ja też później na wątku chyba z badaniami zauważyłam jakaś informacje o tym wątku i się okazało, że miałam jakiś błąd w Nicku i dlatego nie miałam dostępu. Ale szybko to moderatorka naprawiła więc i Wy tam dotrzecie niebawem :)

Według Twojego suwaczka, to jutro zaczynasz 20 tydzień, więc już ruchy nieco wyżej jak najbardziej mogą być odczuwalne :)

Haha ja w nocy jak nie mogłam zasnąć po siku to myślałam jak to będzie;) oczywiście wszystko będzie idealnie ( tak, tak samo jak z porodem i z grzecznym dzieckiem [emoji23] ) : będę miała Czas na umycie głowy, na dojazd że spokojem do szpitala. A jak wrócę to mieszkanie będzie idealnie wysprzatane, a ja będę radosna i uśmiechnięta i będę pełna sił na przyjmowanie dziadków i cioc ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Życzę Ci tego z całego serca hehe :) ja nie myślę i nie planuje bo i tak wyjdzie inaczej :) całą pierwsza ciążę sie bałam jak to będzie jak mi wody odejdą np gdzieś w sklepie albo na mieście. Nie dawało mi to spokoju. A odeszły w 42tc na łóżku porodowym po przebiciu przez doktora pęcherza plodowego :)

Cześć dziewczyny! Właśnie dołączyłam do Was...po 10 latach nieobecności na jakichkolwiek forach.... szok jak ten czas szybko mija... Dobrym zwyczajem, parę słów o mnie ;) jestem Kaśka - jest to moja pierwsza ciąża. Ponoć zaczynam właśnie 17 tydzień, jedynym moim objawem ciąży niespodzianki, były skurcze i plamienia (tak... przez 2 tygodnie chodziłam z skurczami i plamieniami w wielkiej nieświadomości, myśląc że to jakaś dziwna miesiączka). Etap skurczy mam już za sobą zaczęły się jednak kłucia i co gorsze z każdym tygodniem mogę coraz mniej chodzić czy jeździć samochodem zaraz dostaje bóli i zaczyna się krok ślimaka... tak z ciekawości czy któraś z Was, też ma/miała przy poprzednich ciążach takie dolegliwości?

Życzę Ci tego z całego serca hehe :) ja nie myślę i nie planuje bo i tak wyjdzie inaczej :) całą pierwsza ciążę sie bałam jak to będzie jak mi wody odejdą np gdzieś w sklepie albo na mieście. Nie dawało mi to spokoju. A odeszły w 42tc na łóżku porodowym po przebiciu przez doktora pęcherza plodowego :)

Dlatego w pierwszej ciąży pozwalam sobie na marzenia;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry