reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień dobry:) wstałam i czuję się jak na kacu- głowa znowu boli. Kiedy to się skończy? Wczoraj cały dzień, a dziś? Wizytę u ginekologa mam dopiero 9.01 powiem jej o tym. I koniecznie wtedy poproszę o usg jesli sama mi nie zrobi żeby zobaczyć swoje maleństwo- dziś znów miałam jakieś durne sny...

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Przecież nasze porody będą expresowe i bezbolesne;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Wczoraj cały dzień myślałam o porodzie. Strasznie się boję mimo , że to będzie drugi . A 1 był cudowny. Miałam robiona konizacje szyjki ( mam wycięty kawałek) . Chyba nie odwaze się rodzic naturalnie nawet jak będę mogła. Boje się o swoją szyjke. Na 99% cesarka i strasznie się boję. Na słuchałam się ze po cesarkach ledwo z łóżka wstają laski. Boje się ze karmić maleństwa nie dam rady. Z resztą ciekawe jak z pokarmem po cc. Po naturalnym leci odrazu bo oksytocyna itp daje sygnał. A po cc? Może pojawi się po paru dniach . Jestem przerazona [emoji23][emoji23][emoji23]

Wczoraj cały dzień myślałam o porodzie. Strasznie się boję mimo , że to będzie drugi . A 1 był cudowny. Miałam robiona konizacje szyjki ( mam wycięty kawałek) . Chyba nie odwaze się rodzic naturalnie nawet jak będę mogła. Boje się o swoją szyjke. Na 99% cesarka i strasznie się boję. Na słuchałam się ze po cesarkach ledwo z łóżka wstają laski. Boje się ze karmić maleństwa nie dam rady. Z resztą ciekawe jak z pokarmem po cc. Po naturalnym leci odrazu bo oksytocyna itp daje sygnał. A po cc? Może pojawi się po paru dniach . Jestem przerazona [emoji23][emoji23][emoji23]
Sratatata i jedno boli i drugie..boli tak naprawde pierwsze chwile pionizacji, potem da sie zyc..a karmienie jak dostawiasz przyjdzie i przy cc

Hej, ja po cesarce nie mialam problemu z pokarmem. Na pooperacyjna moja lekarz przyniosla mi malego i odrazu przyssal sie do cyca. Po 12 godzinach podniesli mnie z lozka i smigalam po korytarzu jak maly motorek. Moze najwiekszym problemem bylo samo podniesienie sie z lozka, do tego bylo dosyc wysokie, a ja niska.. wiec to bylo dla mnie najwieksza przeszkoda. ale jak wiadomo kazda moze zniesc cesarke inaczej. Ja osobiscie nie zgodze sie na porod naturalny, bo po pierwszym - gdzie 12 godzin staralam sie urodzic naturalnie i skonczylo sie cc, podziekowalam ;p wole cc.

Tak poza tym, dlugo sie nie odzywalam, bo wiekszosc czytalam tylko. Bylam w we wtorek na usg 3d, mam juz potwierdzone ze bedzie u mnie drugi chlopczyk, maly tak sie wierci i kopie ze caly czas go praktycznie czuje.

Racja ;)
Madzian a z jakiego powodu miałaś ten zabieg? Ja się zastanawiam jak mi pójdzie poród naturalny z tą naroślą na szyjce. Pewnie się będzie paprać hmmm

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam nadżerke. A że rodziłam to odrazu mnie kroili. Co się okazało to była gruczołowa czyli fizjologiczna jej się nawet leczyć nie powinno. Miałam 20 lat i zrobili mi konizacje kretyni. Mam nadzieję że donosze ciążę bez problemu i nie bd z tego powodu komplikacji. Chodz czuje ze pod koniec i tak czeka mnie szew okrezny albo passar [emoji29]

Ja jeszcze o tym nie myślę... :) może jak brzuszek będzie większy wtedy to do mnie dotrze [emoji23]

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny do porodu jeszcze tyyyle czasu ;) jeszcze zdążymy się ponakręcać Xd. Ja sobie wczoraj obejrzałam jak wygląda cc na prawdę i mnie to nie przeraziło więc chyba to dobry znak ;). na 17 idę na masaż, może moje plecy wreszcie trochę mi odpuszczą, a o 18 40 idziemy do gina ^^ od miesiąca nie widziałam mojej dzidzi. Poproszę panią dr, żeby jeszcze raz sprawdziła czy napewno chłopca noszę pod sercem ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Miałam nadżerke. A że rodziłam to odrazu mnie kroili. Co się okazało to była gruczołowa czyli fizjologiczna jej się nawet leczyć nie powinno. Miałam 20 lat i zrobili mi konizacje kretyni. Mam nadzieję że donosze ciążę bez problemu i nie bd z tego powodu komplikacji. Chodz czuje ze pod koniec i tak czeka mnie szew okrezny albo passar [emoji29]
O jena :( bidulko... Mi właśnie powiedzieli ze po porodzie najwyżej kawałek szyjki wytną ale nie przekonuje mnie to.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry