reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny [emoji112]
Spałam prawie 12 godzin wow! A miałam taka ochote na książkę przed snem ale padłam...
Ubrałysmy wczoraj z Nikosią choinke i porobiłam kilka rzeczy...
Ciekawe jak z moja waga, bo w domu nie mam i u ginka sie tylko waze. Ostatnio przez dwie wizyty waga stała w miejscu 64kg. U mnie równo z brzuchem tyje dupka i uda niestety... I wogole boki mi jakoś oblalo i talia zanika.. Cóż poradzić [emoji17]
Wiecie, ze moja tesciowa dowie sie dopiero w świeta, ze znow bedzie babcia? Ciężko mi przewidzieć jej reakcje...
A jeszcze 3 dni i zobacze M!!![emoji5] Widziałam go na żywo ostatnio 8 października... Skype to nie to samo... Nikosia prawie włazi do laptopa jak go widzi. Teskni.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ważę tyle samo :) liczę, że po ciąży schudnę bo z trójką dzieci to jednak sajgon :D

reklama
"Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka."
Czy ktos sie pod tym podpisuje?
Na ostatnim usg tetno mojego bobasa wynosilo 160 uderzen na minute i wg poloznej jest dziewczynka,ale jeszcze nie na 100 %
A jak u was?
U mnie w listopadzie było 140 w grudniu 160. Nie wiem jak to rozgrysc

p19u9jcg81ehxczt.png

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja bym tam plusem się nie sugerowała.
Dużo leków podwyższa puls płodu.
Jak ktoś się na coś leczy to może być wina tabletek też. Chodz nie zagłebialam się w to. I faktycznie coś w tym może być. Np tak jak ze wzrostem hcg a płcią. [emoji106]

p19u9jcg81ehxczt.png
Tyle że tętno płodu jest zmienne i przez kilka tygodni wynosi ok 140 a potem rośnie do 160 i znowu spada. Więc nie wiem czy na tej podstawie można wywróżyć płeć. Poza tym czy a płeć jest aż taka ważna... I tak zakochacie się w tych malenstwach bez względu na to czy będą chłopcem czy dziewczynką.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja kiedyś pisałam, że jestem cierpliwa co do płci a teraz aż przebieram nogami z ciekawości...
Gdzie mam napisać apropo tej tabelki co do płci? W którym wątku?

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

p19u9jcg81ehxczt.png
Nie rozgryzaj , bo los i tak może być przewrotny :)

Ostatnio na rozmawiałam z dziewczyna , której lekarz potwierdził dziewczynkę w 34 tc. A w 38 urodziła synka :) Wszytskie ciuszki różowe [emoji38] Teraz specjaliści mają tak dobre sprzęty, że takie pomyłki są nie możliwe.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Cześć Dziewczynki :)

Ja od rana zapracowana, robię dzisiaj krokiety z kapusta i grzybami na święta.

Piszecie o kg, ja mam na plusie 2kg.

A w ogole z ciekawostek, to wczoraj na wizycie ginka porownala zdjecia USG z poprzedniej ciąży, bo byłam dokładnie w tym samym czasie i mówiła, że mam większą macice i jest potwierdzone, że przy każdej kolejnej ciąży macicia jest porównywanie wieksza, stąd i brzuch najczęściej jest szybciej wiekszy przy kolejnych ciazach.

Szkoda, że część dziewczyn się nie odzywa. Ja jeszcze na początku sporo pisałam tu z sokoleoko i też przestała się odzywać.

reklama
Do góry