reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Super ,ja mam polowkowe 17 stycznia i tez sie okaze juz nie moge sie doczekac pierwszych zakupow.Czy moze powinnam robic je pozniej?Chociaz dostalam juz troche gratisow jakies buteleczki,kremy,chusteczki,pieluchy nawet ksiazeczki i proszek do prania haha na razie trzymam w kartonach

reklama
Wiecie wczoraj tak mi wpadło do głowy, ze chciałabym was poznac blizej, wiedziec jak wygladacie moze kiedyś zaznajomimy sie na fejsie?:) ja mam na FB kontakt prawie ze wszystkimi dziewczynami z forum z poprzedniej ciazy.[emoji57]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Wiecie wczoraj tak mi wpadło do głowy, ze chciałabym was poznac blizej, wiedziec jak wygladacie moze kiedyś zaznajomimy sie na fejsie?:) ja mam na FB kontakt prawie ze wszystkimi dziewczynami z forum z poprzedniej ciazy.[emoji57]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
My po porodzie zalozylysmy tajna grupe na fb i tam sobie piszemy..szybciej bylo przy dzieciakach sie wymieniac informacjami

Też tak myślę . A do tego paznokcie - moje naturalne wyglądają jak przedłużone. I włosy [emoji1]

f2w3skjoapwrgv7j.png
No mi też się poprawiły paznokcie w końcu;) szału nie ma ale jest lepiej niż było;)
Ja mam -5 kg od początku ciąży, ale waga wyjściowa większa niż Wasza:)
Z ciekawości zajrzałam do mamuś z poprzednich lat na wątki wagowe i taka ciekawostka: część mamuś traciła kg do 20 tc a potem zaczynały mocno przybierać. Pod koniec ciązy to już szło nawet +3 kg na tydzień (zatrzymanie wody) u niektórych. W efekcie większość miała na + pomiędzy 15 a 20 kg, niezależnie czy chudły na początku ciąży czy tyły, czy stały w miejscu.

Mój entuzjazm i radość z utraty tych 5 kg trochę oklapły... mając przed sobą perspektywę przybrania dodatkowych kg niezależnie od tego co jem.
Wniosek: niezależnie od utraty kg w pierwszym trymestrze i tak wszystkie przytyjemy :-) Zazwyczaj na końcu będziemy wielorybkami w podobnych przedziałach, więc głowa do góry:) Oczywiście są wyjątki i życzę nam abyśmy przytyły jak najmniej:-)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
U mnie waga stoi, za to pryszcze wyskakują wszędzie...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie to samo :/
A mam ochotę na słodkie i jem więc bym się raczej spodziewała ze pójdzie w górę. Chociaż w pierwszej ciąży kiedy byłam gruba i jadalam czasem w macu przytylam 7kg. Może taki typ po prostu.

Chyba wróciła moja nerwica :(
Musze ogarnąć czy mam szansę się do jakiego psycha zapisać na szybko.
Od 3 lat był spokój a tu nagle w poniedziałek ni z gruchy ni z pierruchy napad duszności :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry