reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny listonosz doniósł resztę kaski ! [emoji4] kamień z serca i jeszcze wyszłam lepiej niż w pracy .

Także bez stresu jak ja! Jeśli nie pracowałyscie całego roku to nie policzą wam żadnej średniej z całego roku tylko z przepracowanych pełnych miesięcy. [emoji4]
Jupi! [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No dokladnie... Ja nie oczekuje super prezentow ale jakis drobiazg z grzecznosci... Nawet wnukom badziewia zawsze dają a sobie zazyczyla walizki... I to caly zestaw a nie jedna... Sobie nie kupujemy bo to drogie cholerstwo a ona taka bezczelna... Znowu sie nakrecilam [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png
Kupcie jej zestaw walizek dla lalki...nie mowila jakie maja byc wielkie[emoji23]

moja mi zawsze coś złośliwie kupi - albo badziewny obrus z tak grubymi haftami że nic nie można na tym obrusie położyć bo się przewraca, albo formę do ciasta z komentarzem - "może twoja żona ( słowo żona wręcz wysyczane ) w końcu nauczy się piec i gotować ... " więc w tym roku mam zamiar zrobić to samo, kupić jej coś złośliwie brzydkiego ;)
Moja mama mi zawsze kupuje coś do kuchni ( wiedząc , że gotowanie to nie jest moja pasja) ostatnio stolnice [emoji32] bo jak była u nas i chciała zrobić pierogi to nie miała stolnicy [emoji23] wiec leży sobie ta stolnica jak jej nigdy nie użyje to dam bratu , żeby napalił w piecu [emoji23] chyba , że nagle zacznę lepić pierożki i inne.. Haha[emoji38]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Oj nie zgodzę się. Ja rezerwuje co roku mojemu Wojkowi i jego rodzinie w sierpniu na święta. W tym roku w 3 osoby polecieli z Londynu za 1200 zł w 2 strony, ale na podręcznym.
Różnica jest taka że z Londynu bilety są tańsze bo jest o wiele więcej Lini lotniczych ,my w Irlandii mamy tylko dwie , więc ceny dyktują jakie chcą .Obecnie najtańsze Bilety z Irlandii do polski to koszt 3400 zł za 2 osoby w lipcu były po 2300 zł za 2 osoby .Do tego muszę wliczyć koszt za paliwo bo ja na najbliższe lotnisko mam 130 km i parking na tydzień . Razem taki wylot to koszt ok 4 tyś zł.

Różnica jest taka że z Londynu bilety są tańsze bo jest o wiele więcej Lini lotniczych ,my w Irlandii mamy tylko dwie , więc ceny dyktują jakie chcą .Obecnie najtańsze Bilety z Irlandii do polski to koszt 3400 zł za 2 osoby w lipcu były po 2300 zł za 2 osoby .Do tego muszę wliczyć koszt za paliwo bo ja na najbliższe lotnisko mam 130 km i parking na tydzień . Razem taki wylot to koszt ok 4 tyś zł.
Może taniej by wyszło dojechać do jakiegoś większego lotniska ? Wiem że to mnóstwo km, ale może wyjść taniej niż tyle płacić za bilety.
Chyba bym się nie zdecydowała na zamieszkanie w Irlandii mając na uwadze że ja na pewno chciałbym kilka razy w roku latać do Pl. My się nastawiamy na taką przemysłową miejscowość 80km od lodndynu. Pół mojej rodziny się tam osiedliło i mój M. już tam mieszkał. Ale mnie coś ciągnęło do Irlandii- teraz już wiem że odpada chociażby ze względu na te linie lotnicze;)

w57vyx8dubspq12k.png

1140 zl w obie str za osobe rezerwujac w tym tyg..3 mies wczesniej duzo taniej..nwm gdzie Ty takie linie drogie wynalazlas..moj brat wiele lat tam pracowal i teraz znajomi wiec zazwyczsj ja im kupuje bilety

Ja mam zawsze problem co kupić swojej oraz męża babci , im nic nie jest potrzebne , kosmetyków nie używają , do domu wszystko maja w tamtym roku kupiliśmy im taki zestaw z takiego bardzo fajnego sklepu z herbatami kosz fajnych herbat do tego jakaś cytryna w syropie jakiś likier w tym roku nie mam pojęcia :( może macie jakieś pomysły ? Dla starszych osób 74 i 70 lat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Może taniej by wyszło dojechać do jakiegoś większego lotniska ? Wiem że to mnóstwo km, ale może wyjść taniej niż tyle płacić za bilety.
Chyba bym się nie zdecydowała na zamieszkanie w Irlandii mając na uwadze że ja na pewno chciałbym kilka razy w roku latać do Pl. My się nastawiamy na taką przemysłową miejscowość 80km od lodndynu. Pół mojej rodziny się tam osiedliło i mój M. już tam mieszkał. Ale mnie coś ciągnęło do Irlandii- teraz już wiem że odpada chociażby ze względu na te linie lotnicze;)
Sprawdzam co roku wszystkie możliwe kombinacje ,nawet Irlandia - Niemcy - Polska i owszem jest taniej dużo taniej , ale nie ma dobrego połączania bo musiała bym nocować w Niemczech albo czekać na lotnisku 11 godzin na lot do Polski .Irlandia w porównaniu do Anglii to zadupie , nawet pogoda tu jest gorsza niż w Anglii .Z drugiej strony ma swój niepowtarzalny klimat ,a moja rodzina dawno do tego przywykła do faktu że na święta nas nie ma . Do polski latam poza sezonem i za bilety płacę wtedy 350 zł za osobę , dla porównania na święta bilet za osobę to 1700 zł. Do tego doliczyć prezenty dla rodzinki ,i dla znajomych , bo jak moje koleżanki jak się dowiadują się że jestem w Polsce , to wszystkie chcą mnie zobaczyć a że one mają dzieci to też coś trzeba kupić. Ehhh ale się rozpisałam

Do góry