reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nic nie znalazłam, jadę na usg. Proszę was trzymajcie kciuki, jestem załamana.
Dużo żelu lub oliwki i spokojnie kawałeczek po kawałeczku trzeba przejechać i u mnie jest bardzo nizutko wrecz pod majtkami. od jednej kości biodrowej do drugiej jadę. a potem coraz wyżej jak nie ma. czasami bobas jest głębiej i słychać ciszej. A podglosnilas sobie ? takim pokrętękiem ?

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
A czemu tak pozno???
bo Irlandii w szpitalu generalnie robi się 3 usg przez cala ciąże jak jest wszystko ok. Na początku miałam częściej bo miałam bliźniaki .Teraz zobaczyli ze maluszek jest zdrowy to już nie muszę tak często .Zostają mi prywatnie wizyty albo sama sobie zrobię w pracy ale to tylko żeby zobaczyć czy rośnie i czy serduszko bije ,potrafię obsłużyć maszynę ale odczytać obrazu już tak nie bardzo .

Dużo żelu lub oliwki i spokojnie kawałeczek po kawałeczku trzeba przejechać i u mnie jest bardzo nizutko wrecz pod majtkami. od jednej kości biodrowej do drugiej jadę. a potem coraz wyżej jak nie ma. czasami bobas jest głębiej i słychać ciszej. A podglosnilas sobie ? takim pokrętękiem ?

w57vyx8dubspq12k.png
Dokładnie pod majtkami i dużo żelu.

Zależy też czy jesteś szczupła czy nie. Moja kolezanka do 20tc nie znajdowała , ale była mocno przy kości .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Osza pewnie panika, to byl pierwszy raz jak szukalas? Trzeba nauczyc sie szukac

Wroniasta. Spokojnie. Teoje ryzyko podwyzsza sie 100krotnie ze wzgkedu na wiek a nie pomiaru.. Dlatego to badanie moim zdaniem jest do dupy. Tylko stresuje. Ja nie robilam. To jest tylko wyliczebie prawdopodobienstwa, w zaden sposob nie jest zwiazany z twoim dziexkiem.

Moja kolezanka miala przeziernosc jakies 5mm u synka. Po biochemii wyszlo1:5... Byli na amnipunkcji. Wyszlo ze dziecko zdrowe. Chlopczyk ma 6lat... Na prawde ten wynik nie jest wyznacznikiem

Cos mialam jeszcze idpisac ale żel ciazowy sie wlacza.. a wiem

Bellax spokojnie. Tetno sie zmienia.poza tym 160 i158 to prawie taki sam wynik.
Po kolejne poprawny wynik jest miedzi 140 a 170. W zaleznosci od aktywnosci. Jak lezalam w szpitalu mialam ktg 3razy dziennie w 30tc co prawda, ale tetno bylo rozne i to normalne

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Dlatego ja naczelna Panikarna zrezygnowałam z tego zakupu... [emoji6] bo bym musiała w pakiecie sprzęt do usg kupić [emoji12] a jeszcze z moimi zdolnościami obsługi takich urządzeń to ja dziękuję [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja dokładnie z tych samych powodów nie kupiłam i nie kupię tego urządzenia. Na pewno z maluchem jest wszystko dobrze, a biedna Osza ma pewnie teraz nerwy zszargane ze strachu :(

Do góry