reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A ja ostatnio czytałam że często nagłe odstawienie papierosów w ciąży jest bardziej szkodliwe niż zmniejszona ilość palenia. Że ten głód nikotynowy jest bardziej szkodliwy.
Jak kogoś odrzuca to super problem z głowy ale jak ktoś nadal czuje ogromną potrzebę to takie małe buchy mogą się okazać zbawienne ;)

w57vyx8dubspq12k.png
Hej, mam prośbę możesz mi podesłać link do tego detektora, który używasz? Chyba jesteś zadowolona? Nie ma problemu ze znalezieniem tętna maluszka?

Hej, mam prośbę możesz mi podesłać link do tego detektora, który używasz? Chyba jesteś zadowolona? Nie ma problemu ze znalezieniem tętna maluszka?
Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSUND DUŻY ZESTAW GRATISY

Ja mam ten i jestem bardzo zadowolona;) Raz miałam problem ze znalezieniem tętna ( miałam problemy żołądkowe i miałam tak głośno w brzuchu że nie było słychać bobaska, po 3 h jak w brzuchu się uspokoiłam to już bez problemu było słychać).

w57vyx8dubspq12k.png

Ja odkąd mdłości puściły piję jedną kawę z rana. W dwóch poprzednich ciążach piłam od początku do końca, nawet po terminie na patologii ciąży. Co człowiek to opinia a co lekarz jeszcze bardziej hehe Papierosy rzuciłam 3 miesiące przed ciążą i dalej mnie ciągnie ale oswoiłam się z tym :)

Rozmawiałam z ginekologiem kiedyś na temat kawy w ciąży . Wysmiał mnie trochę. Mówił że jak wypije 2 dziennie czy jedna to nic się nie stanie. Wiadomo nie siekiere jakąś. Śmiał się ze połowa kobiet nie pije bo ma mdłości itp a druga w dalszej ciąży lata do toalety co chwile to nie jest tego warte [emoji23][emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png
Umowmy sie: w normie uwazam ze mozna wszystko :) lyk piwa, tigera, kawa, ser plesniowy jeszcze nikomu nie zadzkodzily :) papierosow nie palilam wiec nie wiem ;)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Mi w pierwszej ciąży lekarz definitywnie zabronił i kawy i herbaty. Twierdził, że są sygnały odnośnie wzrostu ryzyka poronienia plus zmniejsza przyswajalność żelaza a ja miałam anemię . Teraz też mam, ale obecny lekarz nic mi nie wspominał.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Zyc bez herbaty[emoji33] nie potrafilabym... uwielbiam herbate i poje jej ze 3, 4 dzienne. Czarne lub owocowe.

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Do góry