reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moja znajoma paliła cała ciążę i nic jej nie obrzydzało. Czasami mialam ochotę wbić jej tego peta prosto w czoło[emoji16]

f2w3rjjgfd8znk4b.png
Widocznie jej organizm miał za mało instynktu hahahah

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
A ja znów nie do końca odstawiłam kawe. Pije jedną rano.Puszczalską z mlekiem. Przed ciąża czarna sypana dwa razy dziennie.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

A ja ostatnio czytałam że często nagłe odstawienie papierosów w ciąży jest bardziej szkodliwe niż zmniejszona ilość palenia. Że ten głód nikotynowy jest bardziej szkodliwy.
Jak kogoś odrzuca to super problem z głowy ale jak ktoś nadal czuje ogromną potrzebę to takie małe buchy mogą się okazać zbawienne ;)

w57vyx8dubspq12k.png

A ja znów nie do końca odstawiłam kawe. Pije jedną rano.Puszczalską z mlekiem. Przed ciąża czarna sypana dwa razy dziennie.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Rozmawiałam z ginekologiem kiedyś na temat kawy w ciąży . Wysmiał mnie trochę. Mówił że jak wypije 2 dziennie czy jedna to nic się nie stanie. Wiadomo nie siekiere jakąś. Śmiał się ze połowa kobiet nie pije bo ma mdłości itp a druga w dalszej ciąży lata do toalety co chwile to nie jest tego warte [emoji23][emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png

Rozmawiałam z ginekologiem kiedyś na temat kawy w ciąży . Wysmiał mnie trochę. Mówił że jak wypije 2 dziennie czy jedna to nic się nie stanie. Wiadomo nie siekiere jakąś. Śmiał się ze połowa kobiet nie pije bo ma mdłości itp a druga w dalszej ciąży lata do toalety co chwile to nie jest tego warte [emoji23][emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png
Ja z kawy rano nie zrezygnuje.

f2w3rjjgfd8znk4b.png

Jednak kawa nie jest zalecana w ciąży a nawet herbata czarna (mocna) . Jeśli ktoś jest w stanie dać rade bez kawy można sobie odpuścić, a jedna na ruski rok nikomu nie zaszkodzi .

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Mi w pierwszej ciąży lekarz definitywnie zabronił i kawy i herbaty. Twierdził, że są sygnały odnośnie wzrostu ryzyka poronienia plus zmniejsza przyswajalność żelaza a ja miałam anemię . Teraz też mam, ale obecny lekarz nic mi nie wspominał.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry