reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Mujer ja to mam 25 lat a też mi imprezy już nie w głowie:p jakoś tak nigdy nie ciągnęło.
A teraz jakoś tak czuje że nie wypada, 1 stycznia rocznica , przykre wspomnienia wrócą gdzie tam zabawa nigdy nie będzie tak samo

Chyba do apteki muszę znów. nie wytrzymam z tym gardłem:/
Macie jakieś sposoby na suchość i drapanie?

reklama
Joanka85 my na Gwiezdne Wojny wybieramy sie jutro :-)
Sylwester spedzimy u tesciow na wsi. Nadrobimy troche swieta bo sami je spedzilismy. Do polnocy tez bedzie mi trudno dotrwac. ;-)

Fiolka wstaw sobie do pokoju suszarke z ubraniami po praniu albo przewies mokry recznik. Suche powietrze w mieszkaniu moze pogarszac sprawe. I pij jak najwiecej... Tylko nie za gorace napoje.

Happy suszarka, może być trudno bo tam gdzie śpimy jest tylko miejsce na łóżka ;) ale muszę w końcu wyciągnąć nawilżacz z piwnicy może coś da. Zresztą syn też na sucho kaszle. :/

Fiolka, normalnie to bym poleciła spirytus z koglem-moglem :p Ale w takiej sytuacji to może płukanie gardła wodą z solą? No i nawilżaj powietrze jak pisała happy.

To ja mam jeszcze 29 ;) Przed poznaniem Pawła to latałam co weekend na imprezy, chodziłam na siłownie, byłam ciągle w biegu i ciągle coś się działo. Potem z Pawciem "usiedliśmy na dupce" i przytyło mi się 10kg :p I od tamtej pory nic mi się nie chcę. A teraz jak mam dziecko to wolę z rodziną spędzać czas.
Moja bratowa znowu ma 27 lat, synka 4 lata i to typ latawca. Mały urodził się we wrześniu, a oni już w Sylwka byli na imprezie. I u niej tak mniej więcej co weekend imprezki, alkohol. Myślę, że do dziś nie dojrzała to roli matki, a co tu mówić 4 lata temu. Ale jej priorytetem było to, aby nie być starą matką. Tylko czy to na pewno dla dziecko wystarczy? W Wigilie byliśmy u naszej babci i tam nocowali rodzicie, a że my blisko mieszkamy to zaproponowałam bratowej i bratu, że mogą u nas spać, bo i tak jutro znowu mieliśmy jechać na obiad. No, ale ona stwierdziła, że nie jest taka stara, żeby już spać iść :-) :) No i mały został z dziadkami, a oni imprezować. Zupełnie nie moja bajka ;)

Fiolka, normalnie to bym poleciła spirytus z koglem-moglem :p Ale w takiej sytuacji to może płukanie gardła wodą z solą? No i nawilżaj powietrze jak pisała happy.

To ja mam jeszcze 29 ;) Przed poznaniem Pawła to latałam co weekend na imprezy, chodziłam na siłownie, byłam ciągle w biegu i ciągle coś się działo. Potem z Pawciem "usiedliśmy na dupce" i przytyło mi się 10kg :p I od tamtej pory nic mi się nie chcę. A teraz jak mam dziecko to wolę z rodziną spędzać czas.
Moja bratowa znowu ma 27 lat, synka 4 lata i to typ latawca. Mały urodził się we wrześniu, a oni już w Sylwka byli na imprezie. I u niej tak mniej więcej co weekend imprezki, alkohol. Myślę, że do dziś nie dojrzała to roli matki, a co tu mówić 4 lata temu. Ale jej priorytetem było to, aby nie być starą matką. Tylko czy to na pewno dla dziecko wystarczy? W Wigilie byliśmy u naszej babci i tam nocowali rodzicie, a że my blisko mieszkamy to zaproponowałam bratowej i bratu, że mogą u nas spać, bo i tak jutro znowu mieliśmy jechać na obiad. No, ale ona stwierdziła, że nie jest taka stara, żeby już spać iść :-) :) No i mały został z dziadkami, a oni imprezować. Zupełnie nie moja bajka ;)

znam ten typ bratowa męża w moim wieku(28), 2 dzieci 5 i 2 lata. starszy w przedszkolu a córka z teściową siedzi a ona jeździ z koleżanką na zakupy ciągle. od piątku dzieci wywozi do rodziców i impreza się zaczyna na całego. tylko wóda i obce chłopy w głowie, nawet mój mąż powiedział że on się z kures...m ni będzi zadawał. moim zdaniem to i ona i męża brat(31 lat) się na rodziców nie nadają.

jeszcze świątecznie:biggrin2:

Załączniki

• DSCF8419 — kopia.JPG
    DSCF8419 — kopia.JPG
    171,3 KB · Wyświetleń: 77
  • DSCF8423 — kopia.JPG
    DSCF8423 — kopia.JPG
    116,1 KB · Wyświetleń: 62
lilunia, w ogóle nie wyglądasz na ciężarną :) Ale masz słodką córeczkę :)

Dziewczyny, co Wy na to, aby zamknąć temat? Tzn, żeby był tylko dla nas widoczny. Zakłada się taki nowy. Większa prywatność.

reklama
Do góry