reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
U mnie to chyba kwestia tego, że chciałabym mieć więcej niż jedno a biorąc pod uwagę jak idą starania to chyba już bym wolała dwójkę za jednym zamachem 🫣
Ja też jestem otwarta na to🙂
Aż przypomniał mi się komplement od mojej "kochanej" teściowej, że nie wyobraża sobie mnie w roli matki bliźniaków 🤣
By dopiero zobaczyła jak potrafię zapierdalać😃😊

Ja też jestem otwarta na to🙂
Aż przypomniał mi się komplement od mojej "kochanej" teściowej, że nie wyobraża sobie mnie w roli matki bliźniaków 🤣
By dopiero zobaczyła jak potrafię zapierdalać😃😊
Odpowiedziałaś jej, że też sobie nie wyobrażasz jej w roli babci bliźniaków? 🙄 skąd się bierze w ludziach taka chamówa, brak słów… Jak czytam czasami jakie komentarze i straszne sytuacje spotykają tutaj niektóre dziewczyny to aż mi się źle robi

Ruccola z gruszkà, orzechami włoskimi i płatkami parmezanu….. Mmmmmm. Plus delikatny sos miodowo musztardowy z ziołami….
Aż mi się przypomniały czasy jak pracowałam w sklepie i jeden klient właśnie taką sałatkę mi przynosił 😋 ogólnie jak tak sięgnę wstecz to jeden sałatki, drugi kiełbasy z grilla, chyba musiałam wyglądać na niedożywioną 🤣

W temacie szaszłykôw z cukinii….
Okazało się, że teściowa nie ma obieraczki do ziemniakôw tylko jakàś kiepskà skrobaczkę. Nie ma też oliwy z oliwek a cukinie były za duże i trochę za stare 😂
No wkurw lekki miałam, wiadomo hormony jak balony. W końcu i tak jakoś ogarnęłam zrobiłam szaszłyki z cukinii w kostkę, papryki cebuli i oscypka (ten oscypek mnie zbawił) i do tego łosoś pieczony w folii z masłem, cytryną i koperkiem). A teściowa się zrehabilitowała mega pysznym kalafiorem z bułką 🤤🤤🤤
Ale udało mi się naskrobać tą nędzną i tępą skrobaczką kilka pasków I zrobiłam jednego na próbę i taka cukinie zwinięta w ślimaczki i nadziana na patyczek (w towarzystwie oscypka) jest dużo lepsza.
Wrócę do domu, to tak będę robić :)

U mnie to chyba kwestia tego, że chciałabym mieć więcej niż jedno a biorąc pod uwagę jak idą starania to chyba już bym wolała dwójkę za jednym zamachem 🫣
ja widzę co Siostra ma z dziećmi rok po roku i myślę, że z bliźniakami by było lżej 😅 bo te dzieci też razem płaczą, razem jedzą i razem robią kupę wieeeele razy na dzień 😆 ale przynajmniej u bliźniaków nie ma ryzyka, że jedno leży niewinne i bezbronne bo ma 4 miesiące a drugie ma 1 rok i 4 miesiące i może to pierwsze niechcący udusić😱 w sensie na pewno orka i tyrka w obu sytuacjach i obecnie bym się dała pokroić za każdą z tych opcji🥺 ale takie miałam rozkminy właśnie, że w równoczesny rozwój dzieci ma wiele minusów ale znajdą się i jakieś plusy na pewno 😉

reklama
no ja pewnie bym chuchała na ciążę, ale jak ktoś się dorbze czuje i w ogóle to pewnie nie myśli w takich kategoriach...
Podejrzewam, że mój brat i jego żona nie stoją w tłumie tylko gdzieś dalej no i mój brat mega dba o żonę. I ona w sumie póki co się dobrze czuje, ma mdłości troche, ale to całe objawy
Ja przy pierwszej ciąży późno się dowiedziałam, wiec na początku jeszcze piłam alkohol, jadłam "niedozwolone" rzeczy i jeszcze na początku 9 miesiąca kończyliśmy remont, więc malowałam ściany, przeprowadzałam się i jeździłam załatwiać jakieś formalności, a ciąża zakończona bez problemu. Przy drugiej wiedziałam od razu, więc od razu się pilnowałam, a poroniłam. Nie ma reguły 🤷‍♀️ Chociaż rzeczywiście lepiej samemu wilka z lasu nie wywoływać.
A ja zawsze marzyłam o bliźniętach 😅
A ja nie zdecydowałabym się, jak by dawali wybór, bo to więcej roboty na raz i auto by trzeba zmieniać i warunki lokalowe trudniej zorganizować ;) Ale jakby się napatoczyły bliźniaki to bym się cieszyła 😁 Wtedy trzeba już spiąć dupę i tyle 😁
Mam znajomych, on miał dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa, i wspólnie mieli jedno. Nie chciał więcej dzieci. Mieszkanie mieli kupione na kredyt 2 pokojowe. Ale ona się uparła, że jeszcze jedno, że dadzą radę. Zgodził się. I bach bliźniaki 😆
To jest w ogóle zadziwiające, jak często jednak się trafiają te ciąże mnogie. Niby trochę ponad 1%, ale ja w swoim otoczeniu znam aż 5 par z bliźniakami.
Odpowiedziałaś jej, że też sobie nie wyobrażasz jej w roli babci bliźniaków? 🙄 skąd się bierze w ludziach taka chamówa, brak słów… Jak czytam czasami jakie komentarze i straszne sytuacje spotykają tutaj niektóre dziewczyny to aż mi się źle robi
Mnie w 9 miesiącu ciąży teściowa kazała po siebie jechać do galerii handlowej w upale ponad 30 stopni po zakupach , a jak jej córka była rok później w ciąży to już od początku ósmego mi teściowa tłumaczyła, że ona nie prowadzi, bo to niebezpieczne i coś mogłoby jej się stać, jak się źle poczuje 🤨
Aż mi się przypomniały czasy jak pracowałam w sklepie i jeden klient właśnie taką sałatkę mi przynosił 😋 ogólnie jak tak sięgnę wstecz to jeden sałatki, drugi kiełbasy z grilla, chyba musiałam wyglądać na niedożywioną 🤣
Albo podryw na szamkę 🙂 (na mnie by zadziałał 😁)

Do góry