reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Dziewczyny ja tez mam jakieś załamanie chyba. 🙄
Kurde odechciało mi się starań i myślenia o tym wszystkim.
Normalnie uszły ze mnie wszystkie chęci.. teraz miałam zacząć stymulacje, bo lekarz mówił, że tak będzie lepiej przy moich długich cyklach. Poza tym moja owulacja to ruletka. Raz jest raz nie ma. I mi się po prostu nie chce. A jak tą stymulacje zacznę to wiadomo trzeba jeździć monitoring to już w ogóle ochujeje i całkiem będę myśleć tylko o tym.. chyba zrobię sobie przerwę w tym miesiącu.. na chwile oddechu.
A o stymulacji pomyślę po urlopie..
Po prostu wariuje 😔😔

reklama
A jeszcze nie daje mi spokoju. wiecie może, czy podczas cyklu bezowulacyjnego szyjka jest miękka i otwarta? Bo zawsze sprawdzam i jestem na sto procent pewna, że taka była. Już chyba próbuje się pocieszyć

Nawet pogoda się zesrała 😡

Załączniki

• IMG_20230621_161216.jpg
    IMG_20230621_161216.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 46
Dziewczyny ja tez mam jakieś załamanie chyba. 🙄
Kurde odechciało mi się starań i myślenia o tym wszystkim.
Normalnie uszły ze mnie wszystkie chęci.. teraz miałam zacząć stymulacje, bo lekarz mówił, że tak będzie lepiej przy moich długich cyklach. Poza tym moja owulacja to ruletka. Raz jest raz nie ma. I mi się po prostu nie chce. A jak tą stymulacje zacznę to wiadomo trzeba jeździć monitoring to już w ogóle ochujeje i całkiem będę myśleć tylko o tym.. chyba zrobię sobie przerwę w tym miesiącu.. na chwile oddechu.
A o stymulacji pomyślę po urlopie..
Po prostu wariuje 😔😔

Jeśli masz takie myśli, to rzeczywiście może przydać Ci się przerwa. Daj sobie czas, odpocznij. Mam nadzieję, że nabierzesz energii i siły, by walczyć dalej. ☺️

Dziewczyny z doświadczeniem chcę was prosić o radę co robić/sprawdzać/badać dalej. Ja mam za sobą USG, które 2x potwierdziło że owu była, badania hormonalne w 3 dniu cyklu, jakieś podstawowe typu morfologia, glukoza na czczo - wszystko w normie. W następnym tyg mam drożność. Facet - 1 badanie nasienia (nie było prawidłowe), fragmentacje chromatyny (w normie), posiew nasienia bakterie i grzyby (czysto), USG jąder i badania hormonalne też prawidłowe. W następnym tyg powtarzamy badanie nasienia - wiadomo ten wynik będzie bardzo ważny. Co powinniśmy badać dalej? Załóżmy że drożność będzie ok, a nasienie lepsze, ale bez szału. To wtedy czekać? Stymulacja cyklu u mnie? Inseminacja?

Dziewczyny z doświadczeniem chcę was prosić o radę co robić/sprawdzać/badać dalej. Ja mam za sobą USG, które 2x potwierdziło że owu była, badania hormonalne w 3 dniu cyklu, jakieś podstawowe typu morfologia, glukoza na czczo - wszystko w normie. W następnym tyg mam drożność. Facet - 1 badanie nasienia (nie było prawidłowe), fragmentacje chromatyny (w normie), posiew nasienia bakterie i grzyby (czysto), USG jąder i badania hormonalne też prawidłowe. W następnym tyg powtarzamy badanie nasienia - wiadomo ten wynik będzie bardzo ważny. Co powinniśmy badać dalej? Załóżmy że drożność będzie ok, a nasienie lepsze, ale bez szału. To wtedy czekać? Stymulacja cyklu u mnie? Inseminacja?
Kiedyś krążyła tu taka lista :)

Załączniki

• Screenshot_20230613_112342_Gallery.jpg
    Screenshot_20230613_112342_Gallery.jpg
    181,9 KB · Wyświetleń: 56
reklama
o nie, niech się pogoda nie jebie w Warszawie bo idę na koncert Red Hot Chili Peppers!
O wow super 🙂 kurde też bym poszła na jakiś koncert. My mieliśmy w czerwcu jechać na scorpionsow ale to poronienie tak nas przybiło, że sprzedaliśmy bilety, ale za to w niedzielę planujemy jechać w nasze kochane Bieszczady ❤️ udanego koncertu i świetnej zabawy 😊😊

Do góry