reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

stowarzyszenie nasz bocian robi akcje na dzień taty - ponad 1000 darmowych badań seminogramu w wybranych klinikach w całej Polsce. Całkowicie za darmo. U mnie stary sie zarejestrował wczoraj i udało sie wbić na listę :) Próbuj, zawsze to 2 stówy w kieszeni.
Mój mąż też się załapał, a o tej akcji dowiedziałam się z tego forum - dzięki dziewczyny!

reklama
Ja tez zawsze chciałam trójkę dzieci, ewentualnie w ostateczności dwójkę. A tu nawet nie wiadomo czy jedno się uda zrobić. Od roku na dnie szafy leżą mi mini skarpeteczki Mum & Dad, które miały być prezentem dla starego jak zobaczę dwie kreski, bo byłam pewna ze za dwa tygodnie będę w ciąży i przecież nie zdążę nic fajnego kupić na niespodziankę… Ależ percepcja się się zmienia wraz z takimi doświadczeniami…
U mnie też leżały spioszki na taką okoliczność. Jaka była radość jak wręczyłam je wraz z pozytywnymi testami. Miesiąc później po powrocie ze szpitala, spioszki pocielam na kawałki, a mąż pozbył się reszty wraz z karteczka "zostaniesz tatą". Mam nadzieję, że niedługo wreczysz te skarpeteczki swojemu i wszystko będzie dobrze ❤️ ja już nigdy nie wpadnę na ten pomysł i już powiedziałam że gdy będę coś podejrzewać to robię test ze swoim mężem a później razem idziemy na wizytę, bo sama nie zniosę tego gdyby znowu coś było nie tak 💔

Rozmawiałam z mężem. Jak nie zaskoczy w tym cyklu, to idzie na badanie nasienia. Powiedzcie mi, czy jeżeli chcielibyśmy zrobić badanie w jakiejś klinice niepłodności (bocian, itp.), to jest to wiążące? W sensie trzeba tam później prowadzić leczenie, chodzić na wizyty itp? Ma któraś takie doświadczenie?
Bocian teraz ma taki program z okazji dnia ojca badanie nasienia za darmo
Zobacz może są miejsca. Ja wczoraj w Krakowie męża zapisałam.

kurcze tak piszecie o tej droznosci i zaczelam sie zastanawiac - jest to cos co warto zrobic tak na wszelki wypadek? czytalam ze zazwyczaj niedroznosc powoduje endomedrioza/operacje/stany zapalne i ze jesli nic takiego nie mialo miejsca to prawdopodobienstwo niedroznosci jest niewielkie ... 👀
Robić robić. Ja nie miałam żadnego wskazania do drożności, ginekolodzy przez ponad rok mówili, że po co robić, skoro nigdy nie byłam w ciąży. Że wszystko pięknie.
Zrobiłam teraz w kwietniu i się okazało, że prawy jajowod mam niedrożny, a z prawego jajnika mam co miesiąc owu i dlatego nie mogę zajść

reklama
Do góry