reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Jakie plany na weekend dziewczyny? :)
u mnie jak wiecie kupuje kanape 😅 ale też jutro jedziemy na tor bo kupiłam mojemu mężowi na święta przejazd fordem mustangiem 😅 nie wiem czy będę mogła wsiąść, ale ważne, zeby on miał frajdę
U nas jutro ciąg dalszy poszukiwań auta. Sprawdzamy jeszcze jedno przed ostateczną decyzją. Później odwiedzamy mamę.
Przejazd mustangiem fajna sprawa :) Cieszy się mąż? Mój nigdy nie chciał, bo mówił, że później jak wsiądzie do swojego auta to będzie mu jakoś smętnie ;)

reklama
U nas jutro ciąg dalszy poszukiwań auta. Sprawdzamy jeszcze jedno przed ostateczną decyzją. Później odwiedzamy mamę.
Przejazd mustangiem fajna sprawa :) Cieszy się mąż? Mój nigdy nie chciał, bo mówił, że później jak wsiądzie do swojego auta to będzie mu jakoś smętnie ;)
znaczy marzy o mustangu, to myślę, że będzie fajne doświadczenie :D

Dziewczyny piękne i waleczne, bardzo Wam dziękuję. Pani embriolog przywróciła mi nadzieję. Powiedziała, że zarodek jest cudny i rozwija się idealnie. I jest nadzieja, że coś z tego będzie. Endo ładne, prog 40. Procedura poszła gładko. My mamy jeszcze nacięcie otoczki zarodka i embrioglue, żeby zmaksymalizować szanse. Jestem obstawiona lekami. Zastrzyki z proga sà niefajne 😂
Teraz “tylko” czekamy 10 dni i beta.
Bardzo mocno pracuję nad pozytywnym myśleniem walczàc z totalnie irracjonalnymi wizjami wypadajàcego z macicy zarodka 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Matko Naturo teraz w Tobie cała nadzieja.
Bardzo, bardzo trzymam kciuki! ❤️❤️❤️

@Myszko a powiedziałabyś mi tylko czy macie jakieś specjalne wskazania do nacięcia otoczki zarodka i EmbrioGlue czy po prostu chcieliście? Bo czytałam o tym i ja w ogóle bym chciała wszystkie te dodatkowe bajery, tylko nie wiem, czy to jest na zasadzie, że idę i mówię "shut up and take my money", czy powinnam mieć jakieś wskazania. Z lekarzem jeszcze o tym nie gadałam, na razie rozmawiałam z nim tylko o badaniu zarodkow, ale on odradza.
O badaniu zarodkôw słyszałam, že zarodki zbadane to zarodki stracone, a koszt ogromny i jeśli kariotypy rodziców sà ok to nie warto, ale nie wiem, ile w tym rzetelnej wiedzy :/ A procedury dodatkowe ustala się z lekarzem i embriologiem. To dodatkowy koszt, a głównym wskazaniem u nas było, że drugiej szansy nie będzie, więc trzeba zrobić wszystko. Wątpię, żeby lekarz odmówił, jeśli para ma na to parcie. Nie umiem powiedzieć, czy te procedury można zastosować zawsze. U nas decydujące zdanie, co do nacięcia otoczki miał embriolog. O FertilChip i EmbrioGlue mógł zadecydować sam lekarz.

Jakie plany na weekend dziewczyny? :)
u mnie jak wiecie kupuje kanape 😅 ale też jutro jedziemy na tor bo kupiłam mojemu mężowi na święta przejazd fordem mustangiem 😅 nie wiem czy będę mogła wsiąść, ale ważne, zeby on miał frajdę
Ja znów w domu po dwóch tygodniach, więc planuję ile się da spędzić w łóżku ;) Najpierw szpital, dzień po wyjściu oszalałam i wybrałam się na chrzest siostrzenicy męża 😁 Ostatni tydzień spędziłam u mamy, żeby trochę się odciążyć od obowiązków. Dzisiaj będę w końcu spać we własnym łóżku - cieszę się jak dziecko :)

W temacie sukienek, to ja na ten chrzest kupiłam w Medicine. Jak lubicie takie mocne, kolorowe wzory, to tam było tego dużo :)

reklama
Do góry