reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Wrrr ale jestem zła. Już nic kompletnie nie rozumiem z tych moich cykli :( Mam wrażenie ze czas mi przez palce ucieka, a ja tkwię u niekompetentych lekarzy. Nie wiem czy czekać na wizytę w poradni na NFZ do sierpnia czy sie zapisać do kliniki teraz już i zaplacic grube hajsy ale niech sie ktoś mną zajmie :(
Musisz też mieć świadomość, że poradnie leczenia niepłodności działają dość schematycznie. Tzn zrobisz podstawowe hormony, AMH, mąż badanie nasienia. Do tego drożność i histeroskopię. Proponują 3 -4 inseminacje a potem odsyłają do kliniki. Poradnia nie obejmuje też immunologii i genetyki. Pytanie czy to Ci pasuje. Ile się staracie i co macie już za sobą.

reklama
Musisz też mieć świadomość, że poradnie leczenia niepłodności działają dość schematycznie. Tzn zrobisz podstawowe hormony, AMH, mąż badanie nasienia. Do tego drożność i histeroskopię. Proponują 3 -4 inseminacje a potem odsyłają do kliniki. Poradnia nie obejmuje też immunologii i genetyki. Pytanie czy to Ci pasuje. Ile się staracie i co macie już za sobą.
Badania hormonów, AMH, nasienia mamy zrobione. Chciałabym żeby zrobili mi porządny monitoring, drożność, histerio i inseminacje. A w międzyczasie zbieram kasę na in vitro. Nie wiem czy mam iść do nich i powiedzieć ze żadnych badań nie robiłam czy przyznać się i pokazać teczkę badań…. :(

Wiecie jak mnie dobija moja praca na ten moment.
Dzizys. Gorący wakacyjny okres, urlopy w pelni. A tu namnożenie zadań, jak nigdy. Ledwo wyrabiam.
W dodatku podwyżek nie bedzie 👌.

Bardzo bym chciała, żeby się udało. Gdyby to zależało ode mnie, ah jak bardzo.
Jestem psychicznie wykończona.
Ja żegnam się z pracą wraz z końcem czerwca i już się nie mogę doczekać.
Ty nie złożyła wypowiedzenia?

Badania hormonów, AMH, nasienia mamy zrobione. Chciałabym żeby zrobili mi porządny monitoring, drożność, histerio i inseminacje. A w międzyczasie zbieram kasę na in vitro. Nie wiem czy mam iść do nich i powiedzieć ze żadnych badań nie robiłam czy przyznać się i pokazać teczkę badań…. :(
Ja bym się przyznała i pokazała wszystko, a tym bardziej jeśli zależy Ci na czasie.

Z tego co wiem na stronach pisze, że jeśli już jakies badania wykonałaś to program nie obejmuje powtorki. Ale @AScarlett ma większe doświadczenie bo chodzi do krakowskiego Kopernika 😊

Z tego co wiem na stronach pisze, że jeśli już jakies badania wykonałaś to program nie obejmuje powtorki. Ale @AScarlett ma większe doświadczenie bo chodzi do krakowskiego Kopernika 😊
No właśnie to mnie trochę śmieszy, bo wszystkie badania płaciłam ze swojej kieszeni a i tak przecież one tracą szybko „ważność” wiec takie bez sensu to obostrzenie :D

No właśnie to mnie trochę śmieszy, bo wszystkie badania płaciłam ze swojej kieszeni a i tak przecież one tracą szybko „ważność” wiec takie bez sensu to obostrzenie :D
No to może lepiej jednak się nie przyznawać po prostu i powtórzyć 😉
Jeśli zależy Ci mocno na czasie to lepszym wyborem pewnie jest klinika niż taka poradnia.

reklama
Do góry